Teade

Collapse
No announcement yet.

FRS8 Transmission Line

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

FRS8 Transmission Line

Asi sai alguse, kui kohtasin netis kolades üht sellist projekti. Kuna taoline element oli Tevalos suht odava hinnaga olemas, siis mõtlesin et teen endale ka katsetamiseks ühe paari valmis. Kuna korralikke puidutööriistu ei ole, siis olin sunnitud jupid lõikama tikksaega, kuid kvaliteet tuli isegi talutav. Kastid ise on suht kõrged ja kitsad, nii et vältida nende ümber kukkumist ja ka disaini mõttes kasutasin kõlarite aluseks vanal vene ajal toodetud kivist teeplaate, milled ma ka ära lihvisin. Kui siis lõpuks kõlarid võimendi taha ühendasin olin vägagi meeldivalt üllatunud, et nii väikestest kõlaritest nii avatud, detailne ja meeldiv heli võib tulla. Eriti üllatunud olin ma, kui madalale need mängivad. Bass on täpne ja kiire, samas midagi väga erilist ei maksaks ka loota 3" elemendist. Hetkelt veel testin ja mängin vatiga, proovides erinevaid variante. Igatahes on esmamulje vägagi meeldiv (eriti selle raha eest, mis mul nende valmistamiseks kulus).
    Pildid

Väga ilus töö!

Miks ma ei ole üllatunud, et Sa kõlaritega rahul oled Enda jaoks oli kah üllatus.

Noorem vend tegi F8SC-de jaoks 17mm saepuruplaatidest kastid mahuga 7 liitrit (vastavalt valjuhääldi hinnale ka materjali hind ja ega ausalt öeldes ei oodanudki midagi nendest)... esmamulje on, et võrreldes nende veneaegsete kastidega, mis põrandal seisavad (võib-olla oli asend jama), on vokaalid harjumatult selged. Bassiots jätab muidugi soovida, aga sellega on aega, seda enam, et Pink Floyd on nüüd palju rohkem nauditavam.

P.S. vennal on kange tahtmine kõlaritele ette maalida pilt 6" bassivaljukast - muidu kippuvat silm ikka seda va "õiget kõlarit" otsima

P.P.S. gura kaste vaadates tuleb kadedus peale ise ei taibanud nii odavatest valjukatest tehtud kõlarite kohta netist midagi otsida ja mis teha, endal kõlarikonstruktorivõimeid napib.
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Isegi neid pisikesi FRS8d katsetanud - peas liikus ka mõte TL teha, jõudsin vaid poole peale(keskriba TL-is, alla siiski eraldi bass toetama -2 ribaline variant siis). Netis olen kohanud paari kohas sarnaseid projekte veel, kiusatus pole veel lõplikult lahkunud...

Usun täitsa, et sound on meeldiv. Edu!
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kõige toredam asja juures on see, et nende kõlarite valmistamiseks kulus NII vähe raha . See näitab seda, et hea heli saavutamiseks kodus ei ole vaja just suuri kulutusi. Kõlarid kokku 260.-, terminalid 120.- ning materjalina kasutasin kõike mida leidsin suvlias vedelemas.

Comment

Kena projekt...Endal ka plaanis varsti midagi taolist teha, ainult bassi valjuhääleldiga...Kuid ennem tuleks natukene endale selgeks teha kuidas seda kasti arvutatakse. Praegu ei ole veel sellest õrna aimugi:P
          Mäll-mäll

Comment

http://www.t-linespeakers.org/
            Sellelt leheküljelt saab palju infot seda tüüpi kõlarite kohta. Kuigi ega ma ise ka ei arvutanud kasti ise, vaid tegin netis olevate jooniste järgi.

Comment

Tere. Väga hea, et näitate ikka teistele ka millega hakkama olete saanud ! Omal on ka praegu TL kõlariehitus käsil. Üks kast valmis, teist teen juba teist korda (esimene poolik kast varastati ära, läks vist kellegile riiuliks :lol: ). Kahjuks ei viitsinud see kord progressist pilte teha. Valmis tööst panen ikkagi pildid ülesse.
              No see selleks. Tegelikult tahtsin ma küsida, et kaua tevalos Visatoni ale kestab? Oleks vaja elemedid ka ära osta.

Comment

Ale on seal kuni 31. oktoobrini...nii et ruttu-ruttu

Comment

Kenad väikeste mõõtmetega kõlarid. EI tee nüüd eraldi teemat.
                  Mõni aeg tagasi sai ostetud Panasonicu teler see teeb nii koledat häält, et riivab kõrva. Plaanis oleks teha sellised kõlarid, aga elemendid on magneetiliselt varjestamata, kui kaugele telerist saab need asetada, et pilti ei rikuks?
                  Või oleks mõtekas kasutada magneetiliselt varjestatud mudelit Visaton F8SC.
                  Selle andmed on veidi teised, sagedusriba 80-15000 Hz. Sobib seda paigutada
                  samasse kasti ja teeb see sama head häält?

Comment

välimuselt väga kena
                    ( loodan, et ka heli alla ei jää )

Tekkis kysimus, et kui terminali ära jätta, kas helikvaliteet paraneks veelgi
                    kunagi kuskilt netis lugesin seda?

Comment

Originally posted by renuu@Oct 29 2005, 22:56
                      Tekkis kysimus, et kui terminali ära jätta, kas helikvaliteet paraneks veelgi
                      kunagi kuskilt netis lugesin seda?
                      teoreetiliselt paraneks kindlasti, praktikas võibolla marginaalselt.
                      praktika eeldab samas vääääga viimseni läbimõeldud süsteemi ja ma julgeksin veidi kahelda, et sellise hinnaklassi elementidega üldse mingitki vahet kuulda oleks. sinu "netist lugemine" põhineb hifi klubi lehelt vist herr Tõnu Valk'u projektil AERi valjukatega Hedlund Horne valmistades. see on törts teine klass.

Comment

Originally posted by Ehal@Oct 29 2005, 17:36
                        Kenad väikeste mõõtmetega kõlarid. EI tee nüüd eraldi teemat.
                        Mõni aeg tagasi sai ostetud Panasonicu teler see teeb nii koledat häält, et riivab kõrva. Plaanis oleks teha sellised kõlarid, aga elemendid on magneetiliselt varjestamata, kui kaugele telerist saab need asetada, et pilti ei rikuks?
                        Või oleks mõtekas kasutada magneetiliselt varjestatud mudelit Visaton F8SC.
                        Selle andmed on veidi teised, sagedusriba 80-15000 Hz. Sobib seda paigutada
                        samasse kasti ja teeb see sama head häält?
                        Ma millegipärast kahtlen, et nad sama häält teevad, kuna andmed on siiski erinevad. Samas ei ole ma piisavalt kompetentne, et 100% vastust anda. Mõni targem mees siin foorumis oskaks ehk täpsemalt vastata.

Comment

Arvatavasti tuleb F8SC kasutamisel teha teiste mõõtmetega kast, kuna resonantsisagedus on erinev. Uue konstruktsiooni tegemisel pead nagunii tutvuma teooriaga ise (http://www.t-linespeakers.org/), teistel ka lihtsam nõu anda, kui saavad rääkida nagu võrdne võrdsega, lisaks sellele, et endal ka kindlam ehitada.

Ise hetkel kasutan ka teleka vaatamisel F8SC-sid ja täitsa tipp-topp heli on. Kindlasti on oma osa selles ka valjuhäälditel endil, kuid arvan, et telekasse sisseehitatud kõlarit (pisikene valjuhääldi pluss plastikkast) kvaliteedis ületada ei ole raske.
                          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

FRS8 on sakslased teinud ka nii:

http://www.visaton.de/vb/showthread.php?threadid=8382

Comment

lahe väike horn....peaks ära proovima

Comment

Working...
                              X