Teade

Collapse
No announcement yet.

FRS8 Transmission Line

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

No mängima sain need u 3 päevaga. Aga noh...valmis said nad alles nüüd, eelmise aasta novembris alustasin :P , vahepeal lihtsalt ei viitsind tegeleda.

Comment

Vs: FRS8 Transmission Line

Tegin endale ka nalja pärst sellised loomad valmis, täitsa meeldiv keskmine-kõrge osa, aga bassiots jätab soovida, tundub, et mingi kasti resonants jääb püsti ja ülejäänud bass on puudu, sellest 50 Hz jutust, millest visatoni foorum nõretab, pole küll eriti aimu. Gura, palju sa täidist kasutasid ning kuidas paigutasid? Hetkel leidsin kõige vähem kõrva kriipiva variandi, kus käigu alumine ots on ca. 1/3 ulatuses suhteliselt tihkelt täis topitud ning siis läheb täidis sujuvalt hõrenedes kuni valjuka tagumise küljeni, ulatudes ca. poole valjuka peale. Aga midagi väga head sealt ikkagi ei tule. Võibolla olen ära harjunud oma kõlalaual olevate lairibadega, ei tea :P
      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Ise olen selliste frs8 baasil t-line kõlaritega kuulanud teleka heli u. aasta, võrdset on neile raske leida. minu projektis on ühes kõlaris 2 elementi, ja tundlikkus küündib nii üsna 90dB lähedale. ava asub tagaseinas.

ainuke miinus on tõpoolest see, et kerge bassitoetus kuluks ära, muus osas laitmatud sellise hinna kohta.

et subwooferist vabaneda ja 2.0 lahendusele üle minna, siis praeguseks on teleka taga kaheribalised pisikesed kõlarid (impact 4" midbass, visatoni tweet)
        http://www.pildialbum.org/pilt.php?id=900513

t-line´id on seetõttu müügis:
        http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=25872

Comment

Pagan, vatikogusega pisut mängides ning Philipsi mikrokeskuse DBB nuppu pressides lahendus ka olematu bassi probleem. See bass booster, millesse alati olen ettevaatlikult suhtunud, on nende kastide puhul nagu rusikas silmaauku. Aga... kuigi bass on olemas, elab ta puhtalt kasti resonantside najal ning see tähendab, et nii mõnedki noodid lihtsalt ei kanna... Mida erilist aga oodatagi 3" laiariba valjukast, täitsa meeldiv üllatus on need kastid igatahes.
          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

<Hetkel leidsin k&#245;ige v&#228;hem k&#245;rva kriipiva variandi, kus k&#228;igu alumine ots on ca. 1/3 ulatuses suhteliselt tihkelt t&#228;is topitud ning siis l&#228;heb t&#228;idis sujuvalt h&#245;renedes kuni valjuka tagumise k&#252;ljeni, ulatudes ca. poole valjuka peale. Aga midagi v&#228;ga head sealt ikkagi ei tule.>

No ma tegin umbes-t2pselt nii nagu oli n2ha nende piltide pealt mis netis uleval on...ise j2in rahule. Natuke m2ngisin elemendi taga oleva vatiini tihedusega ja korras!

Comment

Kisub juba teemast välja, aga peale mõningast mängimist ikkagi jõudsin järeldusele, mida juba enne teoorias olin heietanud - TQWT pole minu jaoks, lihtsalt ei suuda välja kannatada umbes kaht erinevat nooti tootvat elektribassi. Samas kontrabass tänu laiale spektrile ja kõrgemate harmooniliste olemasolule on täitsa meeldiv.
              Aga FRS8 kohta pole midagi öelda, hetkel juba kripeldab peas kolmeribaline projekt, mis oleks vaba tüüpilisest kolmeribaliste probleemist, kus keskmine osa on jaotusfiltritega "ära hakitud". Leiaks ainult kompaktse madalat piisavalt tootva valjuhääldi, ilus peaks olema vahemik 45-400 Hz, kõrgem osa suht-koht ei huvita. Keskel kasutaks ilmselt 2-te FRS8-t ja kusagil 10KHz ülespoole peaks leidma mingi tweeteri kõrget otsa toetama, kuna enda subjektiivsel hinnangul FRS8 kustub alates 12-13K suht kiiresti ära. Võib-olla oskab keegi mõnda elementi madalat mängima soovitada, Visatoni valikust kasvõi, endal hetkel kiskus silm Tangbandi või Beyma poole vaatama, kuna tundub, et Visaton oma sageduskara kohati kipub joonlauaga "siluma".

Comment

Esmalt postitatud gura poolt
                <Hetkel leidsin k&#245;ige v&#228;hem k&#245;rva kriipiva variandi, kus k&#228;igu alumine ots on ca. 1/3 ulatuses suhteliselt tihkelt t&#228;is topitud ning siis l&#228;heb t&#228;idis sujuvalt h&#245;renedes kuni valjuka tagumise k&#252;ljeni, ulatudes ca. poole valjuka peale. Aga midagi v&#228;ga head sealt ikkagi ei tule.>

No ma tegin umbes-t2pselt nii nagu oli n2ha nende piltide pealt mis netis uleval on...ise j2in rahule. Natuke m2ngisin elemendi taga oleva vatiini tihedusega ja korras!
                Mul on t-line w130s + g20sc. Kui w130s ilusti sisse m&#228;ngib ja viatiini seadistus tehtud, ei j&#228;ta midagi soovida. Olen v&#228;ga rahul. 2000 kr eest k&#245;larid (materjali sain tasuta). Soovitan soojalt t-line projekte. Ei ole veel nii pea plaanis neid v&#228;lja vahetada. J&#228;rgmised teen ka arvatavasti t-line kastid. Siis v&#245;ibolla juba m&#245;ne Vifa v&#245;i ScanSpeak elemendiga. Tahaks muidugi ka proovida Visatoni Al130. http://www.visaton.com/en/bauvorschl...585/index.html

TEre HiPi. K&#252;simus selline, et kuidas sa arvutad k&#228;igu pikkust, kui &#252;hes kastis on 2 midbassi? Olen ise ka sellele m&#245;elnud, aga ei ole kusagil varem n&#228;inud sellist t-line kasti. &#220;lemine on ju k&#245;rgemal. Palun seleta mulle see asi &#228;ra! Olen v&#228;ga huvitatud sellisest projektist.
                viimati muutis kasutaja a11an; 15 m 2006, 12:03.

Comment

Nii, sain ka l&#245;puks need k&#245;larid valmis. T&#228;itsa normaalselt m&#228;ngivad, ainult alumine ots tundub natukese lahja olevat.

gura, kas sa peitsisid kastid?
                  Kolakoguja

Comment

Peitsisin veepõhjalise peitsiga, kandsin peale umbes 5-6 kihti kuni sain piisava tumeduse.

Comment

Sai ka siis ise cyburgs needle samade elementide baasil ära proovitud, ehitamine kestis nö. töö kõrvalt praktiliselt nädal, kõik sai tehtud kasutamata ühtegi kruvi (va. elemendi kinnitused, 8 kruvi ).PVA liim ruulib. Hetkel on ainult teleka taha poogituna kolm päeva mänginud ja pettumusest pole haisugi, iga päevaga läheb heli aina paremaks, pigem tekib tahtmine veel mõned valmis nikerdada ja pookida need nö. kodukino (nõme nimetus ,kui keegi pakuks välja keelepärasema) järgi. kastide valmistamiseks kasutasin kasevineeri paksusega 12mm, eelnevalt valides lehti kus võimalikult vähem oleks oksakohti ja õnnestuski leida oksakohatuid tükke.Pildimaterjaliga on hetkel kitsas - ehitamise käigus ei tabanud kaamerat kaasa haarata kuid nö. poolfabrikaadist ja lõpptulemusest on pildid tulekul. Ja mis põhiline, isegi naisele ka nö. poolfabrikaadid, jätsid vägagi positiivse mulje nii välimuselt kui ka helilt

Nüüd siis ka paar pilti :

kastid peaaegu valmis, ainult täitmine ja elementide kinnitamine jäänud.

nüüd juba esimesed helid mõlemast korraga
                      viimati muutis kasutaja will; 17 m 2007, 14:35.

Comment

Esmalt postitatud will poolt
                        Sai ka siis ise cyburgs needle samade elementide baasil ära proovitud, ehitamine kestis nö. töö kõrvalt praktiliselt nädal, kõik sai tehtud kasutamata ühtegi kruvi (va. elemendi kinnitused, 8 kruvi ).PVA liim ruulib . Hetkel on ainult teleka taha poogituna kolm päeva mänginud ja pettumusest pole haisugi, iga päevaga läheb heli aina paremaks, pigem tekib tahtmine veel mõned valmis nikerdada ja pookida need nö. kodukino (nõme nimetus ,kui keegi pakuks välja keelepärasema) järgi. kastide valmistamiseks kasutasin kasevineeri paksusega 12mm, eelnevalt valides lehti kus võimalikult vähem oleks oksakohti ja õnnestuski leida oksakohatuid tükke.Pildimaterjaliga on hetkel kitsas - ehitamise käigus ei tabanud kaamerat kaasa haarata kuid nö. poolfabrikaadist ja lõpptulemusest on pildid tulekul. Ja mis põhiline, isegi naisele ka nö. poolfabrikaadid, jätsid vägagi positiivse mulje nii välimuselt kui ka helilt
                        see kodukino mõte pole ju paha, isegi mõtlesin et kui kunagi peaks midagi aretama hakkama siis lairiba oleks suhtelliselt hea väljapääs 5.0

Comment

Olen isegi mõtelnud, et peaks need TL-id uuesti ehitama, et neid kodukinos esikõlaritena kasutada ning efektikõlariteks samad elemendid väikestesse kastidesse. Ainuke probleem tekib sellega, et FRS8 pole magentiliselt varjestatud. Samas on Tevalos müügil ka kompensatsioonirõngaid, mis selle mure kohe ka lahendavad.

Comment

kõik samasuurtesse kastidesse + siis igaleühele madala otsa toetus, võimendiks 5x30-100w võrdsete kanalitega võim. Ja siis peaks nagu midagi looma.

Comment

Kõik samasuurtesse? Kas Tl-idesse või väiksematesse? TL-ide puhul lihtsalt paigutuse probleem, väiksemaid ju lihtsam toas paigaldada. Kuidas mõtled igal kastil madalat otsa toetada? Olen isegi seda varianti kaalunud, et eraldi ruumi paigutada ja TL-i kastidele külge pookida põhimõtteliselt. Kuid kuna need juba originaalis esitavad madalat otsa suhteliselt adekvaatselt, siis ma isiklikult arvan, et ühest aktiivbassikõlarist peaks piisama. Nagu 5.1 ikka.

Comment

Esmalt postitatud gura poolt
                                Kõik samasuurtesse? Kas Tl-idesse või väiksematesse? TL-ide puhul lihtsalt paigutuse probleem, väiksemaid ju lihtsam toas paigaldada. Kuidas mõtled igal kastil madalat otsa toetada? Olen isegi seda varianti kaalunud, et eraldi ruumi paigutada ja TL-i kastidele külge pookida põhimõtteliselt. Kuid kuna need juba originaalis esitavad madalat otsa suhteliselt adekvaatselt, siis ma isiklikult arvan, et ühest aktiivbassikõlarist peaks piisama. Nagu 5.1 ikka.
                                täpselt kui väiksed kastid teha siis igal ühel madalama otsa tugi ka juurde pookida, et kas siis eraldi kastide näol või teha kastid 2 kambrga, kui TL siis pole ühelegi madala otsa toetust vast vaja, ise otseselt neid kuulnud pole kuid aeg ajalt meeldib lihtsalt selliste asjade üle mõtiskleda. Kui ma endale teeks siis ikka 5.0
                                A noh need lihtsalt minu mõtted. Asja idee oleks lihtsalt see et kõik kanalid oleks täpselt võrdsed. Lihtsalt võimendiga tekiks raskusi.

Comment

Working...
                                X