Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlari ehitamisel elementide valik...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jah, selles mõttes on 100W100 hea küll, et saab palju remontida.

Ma pigem kasutaks mingit muud valjukat bassiosas, see konkreetne 10"e ei hiilga tundlikkuse poolest.

Filtrite arvutuse ja valmis tegemisega mul probleeme ei tohiks tulla
    Ja miks sa seda arvad, et probleeme ei tule? Krosside tegemine pole pelgalt vaid kuiv arvutamine, nagu päris paljud kipuvad arvama, niimoodi võib vaid subwoofrile filtri teha. Tavakõlaris tuleb vääääga mitmeid asju arvestada.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

2x150 W nom. võimsus
      Kas paljuks ei lähe? Küsin sellepärast, et eelarve on sul piiratud. Kui suur sul siis tuba on? Kui ma ise kuulan 2x60W(RMS ikka ) nii 30 minutit, siis pärast on kõrvades natukene aega väike sahin(majas elavate naabrite peale ei taha mõeldagi).
      Võibolla läheksid näiteks võimsuse peale 2x100 W (Bassikaks näit Visaton W200S - hinnavõit ~700.) ning kui tunned, et vähe väristab, siis treid hiljem supaka juurde?
      -

Comment

Kas elementide valikus ei ole mitte nii nagu üldse elektroonika ja tehnika valdkonnas, et mida kallim seda parem?

Valik on lai:
        http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...0&on=&oe=1&oo=1
        Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
        Denon PMA700V/ st.võim
        Pioneer PD-S705/CD keerutaja
        Käsitööna valmistada lastud monovõim
        Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

Comment

Väheke OT aga kas keegi oskab midagi arvata sellistest kõrgasgedus elementidest:

Elemendid

asjad on uued aga väljanägemine on sellepärast tiba nukker kuna keldris üle 10 aasta kopitand...

peal olid sellised andmed: 2K-20K 16Oomi

niipalju kui ise olen neid uurinud tunduvad nad päris head aint nurk on kuidagi väike...

Comment

Ütleme nii, et sa päris täpselt ei kujuta ette, mida sa ehitad...

Korraliku kõlari tegemine ei käi päris nii, et "ohh, võtame 100W100 bassiks, see on 160W. Nii, nüüd on meil võimas bass - paneme natuke keskmisi ka juurde..hmm, tsipake ka kõrgeid vast. Ahh, küll need filtrid ka saab".

Konkreetsed kõrged on jumal_teab_mis_asjad, ei soovitaks kasutada. SC10N kõrge valikuna oli igati ok. Ka keskmise pole midagi häda, kui oskad asja valdada.
            Bass - on ka muid valjukaid peale 100W100, mis tuleb välja, pole väga töökindel asjandus.

NB! Lõikesagedused on sul jamad.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

mul pole küll audesega mingeid probleeme olnud kuigi saaab suht normaalselt tümistatud miks kõik seda maha teevad?

Comment

igatahes huvitavad kõrged. kas neil seal miskit muud markeeringut ka on? peax juu nagu olema.

Comment

äkki oled isegi nõus müüma? mind huvitab just see, et ta on sellise takistusega. vöid mulle teha kohe oma pakkumise privasse. koos täpsustusega valjukate kohta.

Comment

neid kõrgeid ei müü...
                    võibolla ma väljendasin ennast valesti aga need ei olegi plaanis panna selle komplektiga... ma lihtsalt tahtsin teada mida sellised endast kujutavad ja ei hakanud uut teemat tegema...
                    kõrged lähevad teistesse kastidesse koos 35gdn
                    .....

Kuidas ei kujuta ette et mida ma ehitan? minu eesmärk oli alates 2X150W

Kuna keegi ei ole pakkunud ühtegi teist elementi bassikas mis oleks vähemalt 150W sis olen ma selle juurde jäänud... ütleme nii et eelarve ei ole praegu primaarne...
                    kui läheb kallimaks siis mingu aga tulemus peab hea olema...

filtrite kohapealt ütleks veel seda et mul on töökaaslane kes on suht palju filtreid teinud ja ma kuulen oma kõrvaga et ta mööda ei pane... induktiivsuste täpsust saan ka kontrollida suht täpsete seadmetega nii et ei ole mingeid umbes kerimisi...

Comment

Selline küsimus:
                      Kuidas sobib hea paks pehme fliis kõlari vooderduseks kui panna seda sisse mingi 2 kihti klambritega?

Comment

Ikka peaks sobima.

Comment

Siis on hea...

see on 6nneks odav material... maksab mingi 30.- kilo
                          ja yle kilo on seda juba raske panna tavalisse k6larisse...

Comment

Originally posted by RaunoCCE@Nov 22 2005, 06:55
                            Kuidas ei kujuta ette et mida ma ehitan? minu eesmärk oli alates 2X150W
                            Milleks selliseid võimsusi taga ajada ??? On sul võim olemas mis nii võimsaid kõlareid võimendama hakkab ?
                            Ja selle nõrgema bassika kohta niipalju et ühte omanud kunagi ja see suutis päris valjult ja kõvasti seda bassi mängida et kaks peaks siis ideejärgi minu kõrvale midagi meeletut olema(mulle juba ühest jäi üle). Pealegi hinnavõit kuskil 600.- juures juba.

Kui tahad kõrvu rikkuda võta siis mingid S-90 või s-150 vms saad oma kuulmist lõhkuda küll.

Comment

Vs: Kõlari ehitamisel elementide valik...

Niih... otsisin oma vana teema üles, mis vahepeal teiste tegemiste varjus unarusse jäi...

plaanis on ikka tuppa korralikud kõlarid teha...
                              kuna ma ise ei ole eriti erinevate elementidega kokku puutunud aga ise ehitamis tehe on ikka olemas siis paluks teie abi kõlari elementude valikul...
                              erinevus varasemast versioonist tahaks nüüd bassielemendiks kasutada 8" audese elementi...
                              70W81-8 8" 530 eek.
                              70W82-8 8" 610 eek.
                              75W87-4 8" 670 eek.
                              75W87-8 8" 630 eek.
                              aga millist neist... ei oska ise valida...

kõrgeteks kasutaks seda mis ennegi:
                              visaton SC10N
                              kui kellegi on midagi paremat selle asemele pakkuda siis andke teada...

kesksagedus elemendiks ei oska ma midagi ise leida
                              kas kasutada seda sama elementi mis algses variandis(W130S) või midagi muud?

ootan kõiki arvamusi kastide ehitamisel...

Rauno

Comment

Vs: Kõlari ehitamisel elementide valik...

Kas keegi ei oska natukene aidata elementide valimisega...

ma ise seda kõlarivärki eriti ei jaga aga kui keegi aitaks elemente valida ja ka natuke kasti/inverteri mõõte pakkuda siis ehitamisega saan ise kindlasti hakkama...
                                ei tahaks korralike kõlarite eest 6k-8k maksta sellepärast tahangi ise ehitada...

Comment

Working...
                                X