Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlari ehitamisel elementide valik...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlari ehitamisel elementide valik...

2 lehekülge on sult küsitud et mis võimendi sul on. ütle see ka juba ära. siis on vast parem otsustada milliseid kõlareid võtta.
    no mida te jamate, kuulakem ikka tümmi.

Comment

Esmalt postitatud heix25 poolt
      2 lehekülge on sult küsitud et mis võimendi sul on. ütle see ka juba ära. siis on vast parem otsustada milliseid kõlareid võtta.
      võimendit veel pole
      aga plaanis on osta mingi 5.1 5x100w rms võimendi (5k-7k eeku)

hetkel on kasutada mingi 2x70w vanem sony võim...
      nii et ma leian et see võim ei ole antud hetkel oluline kõlari elementide valikul...
      lampvõimu ei ole ja üle 20k eegust onkyo võimu ka ei kavatse muretseda...

tuba kuhu kõlarid lähevad on 30m2 (5x6m) ja hea sesmõttes et saan paigutada 100% sümeetriliselt...

Comment

Esmalt postitatud RaunoCCE poolt
        võimendit veel pole
        aga plaanis on osta mingi 5.1 5x100w rms võimendi (5k-7k eeku)
        kas sellist asja saab juba tänapäeval, sellise raha eest ?
        Igatahes sc10n ja w130s juba alustuseks käravad, kuigi jah kas just bassikas see audes olema peaks ehk siis juba see visatoni w200s.

Kõlaritega suht selline teema minuarust et nendesse tasub investeerida kuna mida odavamad soetdad seda kiirmini uusi hakkad tahtma

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
          Kõlaritega suht selline teema minuarust et nendesse tasub investeerida kuna mida odavamad soetdad seda kiirmini uusi hakkad tahtma
          aga üle ei tasu ka pingutada... kui kui kahe erineva hinnaklassi kõlaritel enam kõrvaga vahet ei tee siis ei tasu ka osta kallimat aint teadmises et need on paremad... nii nagu MP3 kodeeringuga ei ole mõtet (minu jaoks) üle 224kbsteha...

ma tegin ise katseid, alustades 112kbs ist kuni 256 kbs ini...
          192kbsi ja 224kbs vahel ma enam kõrvaga vahet ei teinud

Comment

Esmalt postitatud RaunoCCE poolt
            aga üle ei tasu ka pingutada... kui kui kahe erineva hinnaklassi kõlaritel enam kõrvaga vahet ei tee siis ei tasu ka osta kallimat aint teadmises et need on paremad... nii nagu MP3 kodeeringuga ei ole mõtet (minu jaoks) üle 224kbsteha...

ma tegin ise katseid, alustades 112kbs ist kuni 256 kbs ini...
            192kbsi ja 224kbs vahel ma enam kõrvaga vahet ei teinud
            kõik erinevad kõlarimudelid teevad alati erinevat häält, igaüks märkab võrdluses vahet. ja muide, kui on ostetud parem kõlar, siis ei pruugigi see alguses palju parem tunduda, aga kui on juba mõnda aega kuulatud, siis on väga raske jälle odavama peale tagasi minna.

Comment

Esmalt postitatud Hipi poolt
              aga kui on juba mõnda aega kuulatud, siis on väga raske jälle odavama peale tagasi minna.
              Endal täpselt sama kogemus - sama kehtib ka võimendi ning CD mängija puhul.
              -

Comment

Otsustasin jääda lõpuks ikka nii et kõike lemendid oleksid visatoni omad...
                1 asi mis aitas sellist otsust langetada oli see et ma ei taha kõlarite ette mingisugust riiet ja visatoni W seeria elemendid on kõik sarnase välimusega...

praegune komplekt mis plaanis on:

W200S8 620.-
                W130S8 330.-
                SC10N 225.-
                see teeb komplekti hinnaks u 2400.-

käisin vaatsin noorestehnikus elemendid üle... üllatas see et pildipeat paistsid elemendid kuidagi robustsed... tegelikult olid välimuselt ilusad...

kuna plaan on teha 2 paari (teine paar sõbrale) siis saab ka u 10% soodustuse elementidelt...

niisiis nüüd on järgmised küsimused päevakorras:
                Kas teha kinnine kast või toruga?
                ja siis veel filtrid... kas enne peab endale selgeks tegema kasti tüüb ja siis filtrite kallale asuma või saab filtrid enne välja arvutada?
                keskmise ja kõrge vahel ei tohiks kasti tüüp rolli mängida minu arust...
                viimati muutis kasutaja RaunoCCE; 23 m 2006, 11:30.

Comment

Kuidas on? kas keegi ei oska mulle kasti tüübi ja mõõtmete kohapealt nõu anda?
                  või peab ise midagi leiutama hakkama? ei tahaks nagu kehvat asja ehitama hakata... u 2500.- oleks saand juba korralikud kasutatud kõlarid muretseda(http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=25870)

Comment

oleneb ju sinust kui asi pakub huvi ja vaeva tahad näha siis palun väga ehita, näe vaeva, asja võlu ongi ju see teema kusikit pidi kõlama saada või mis.
                    Kui aga asja vastu huvi nii suurt pole ja aega ka napib siis arvatavasti oleks siiski soetada endale valmiskõlarid.

Comment

kasti plaan paberil on valmis:
                      http://www.calibraklubi.ee/pilt/view...bum29&id=K_lar
                      BBP's nokitsesin naca ja sain sellised mõõdud nagu joonisel...
                      Seal BBP's on palju igasugu graafikuld ja kahjuks ei tea mida nendelt kõigilt jälgima peab... sellega seoses tekkis paar küsimust:
                      1. mida peab jälgima VV pealt? kas on hea kui seal õhk liigub kiiremini või mitte?
                      2. mida madata sellel graafikult mis näitab membraani liikumis amplituudi?

siis tahaks veel teada inverteri kohta seda et kas see on hea kui see on elemendile lähedal või kaugel

Comment

Küsiks veel infot summutusmateriali kohta... kust seda võiks saada ja mis material selleks kõige sobivam oleks?

Comment

Mine vaata kanga poodides ringi. Vatiin sobib kenasti. Katad kõik seinad umbes 3 cm kihiga ära.

Comment

Kuna kõlarikasti materiali saagimisega läheb tiba aega siis uuriks natuke et mida kujutabad endastsellised kõlarid: http://www.calibraklubi.ee/pilt/view_photo.php?full=1&set_albumName=album29&id=PIC T5663

Lahtivõttes selgus et kõikidel elementidel on silt "made in japan" ja bassi element on 25w rms
                            kas keegi on selliste kõlaritega kokku puutund ja oskab nende kohta midagi head/halba rääkida... kodus kuulates tundusid täitsa ok heliga...

Comment

Kui sa neid retsima kavatsed hakata, siis ära palun tee seda! Tegu on tükikese ajalooga, mida tuleks ka vastavalt kohelda...
                              Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Esmalt postitatud rnx poolt
                                Kui sa neid retsima kavatsed hakata, siis ära palun tee seda! Tegu on tükikese ajalooga, mida tuleks ka vastavalt kohelda...
                                Ei ole kavaski retsida need mu venna omad... ostis vist mingi 600.- paar..
                                niikaua kui endale ehitan, kuulan nendega... ja 2 X 25w rms on ikka päris paras minu toa jaoks... ei tea miks ma algul 2 X 150w rms'i endale tuppa tahtsin
                                ja veel et milleks need ribid seal ühe kõrge ees head on?
                                viimati muutis kasutaja RaunoCCE; 14 m 2006, 18:44.

Comment

Working...
                                X