Teade

Collapse
No announcement yet.

99% valmis olevad põrandakõlarid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    99% valmis olevad põrandakõlarid

    Sai siis valmis meisterdatud sellised kõlarid:
    http://www.album.ee/?o=290714426

    http://www.album.ee/?o=290714422

    Kõrgete element VIFA`lt, madal ja kesksagedus ühes siis Peerlessilt. Kõlarite mõõtude, kasti mahu arvutamisel, filtrite tegemisel ja elementide valimisel/ostul oli abiks foorumlane hipi. Tänud talle, ma rahul valikuga. Elementide kohta saab hipilt samuti vast rohkem infi, kui ta muidugi viitsib siis midagi kribada. Keskmised, madalad on väga hea balanseeritusega välja kukkunud. Keskmised ei kao ära, kõrged tulevad muidugi võibolla suts liiga esile. Harjumise asi, see vast peamiselt kõrgete elemendis kinni. Või kaablites. Katsetan, proovin. Madal ots on ülihea võrreldes elemendi suurusega ja kasti mõõtmetega. Kasti laius eest on ju ainult 17 cm. Tundub oleva ideaalne kõll naturaalse muusika kuulamiseks Vokaal, jazz, rock jms. soft muusika kus vaja "sooja" taasesitust.



    Kogu töö võttis aega ~6kuud , asi selles, et sõber kelle abiga kastid valmis saagisin oli pidevalt väga hõivatud tööga ja nii asi venis ja venis...Igatahes lõpuks kõik peaaegu valmis, tänud sõber Janekile, tema abiga valmisid kastid ja spoonimisel oli ta ka abiks. Käsisaega kastide kallale ei tahtnud ma kuidagi minna.

    Kasti viimistlus oli soov teha võimalikult omapärane ja originaalne, sellest ka elementide paigutuse kaugus teineteisest ( küllalt kauge vahemaa teineteisest). Kõlarite lähedal ma muusikat ei kuula , kaugemal helipilt nii või naa ühtlustub, selles ei näe probleemi. Kast ise 19 mm MDF-ist, peal Lacewood`i spoon mis mulle imponeeris just oma tavapäratu välimuse tõttu. Raha ei olnud väga oluline kõlarite valmistamisel, kõige odavamat kokku ei otsinud. Selleks, et toonitada kästööd sai spoon käsitsi peale pandud, samuti sai 3x lakikiht peale kantud pintsliga samal põhjusel. Õnneks Tallinna Ehituskool puidu eriala läbi käidud, niiet viimistlus ei valmitanud probleemi.
    Kruvid sai samuti spetsiaalsed ostetud elementide kinnitamiseks, ei paku huvi kasutada odavat "gyproci kruvi" käsitsi tehtud kõlaritel. Reaalselt on kõlarid ilusamad kui piltidelt paistab.

    ps) heledad laigud kõlarite küljel( fotodel) on tolmused näpujäljed, mitte kehv lakkimine

    Pealkirjas mainisin, et 99% kõlaritest valmis. Tellitud on aga saan alles mõne nädal pärast kätte paekivist lihvitud külgedega alusplaadid. Rõhutamaks siis veel originaalsust ja käsitööd. Kui kõik valmis siis panen nõks paremad pildid ka üles. Hetkel sellised "esimese hetkel klõpsud", kõlaride ei asu ka veel seal kus nad peaksid olema, ühe toa remont veel pooleli.
    Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
    Denon PMA700V/ st.võim
    Pioneer PD-S705/CD keerutaja
    Käsitööna valmistada lastud monovõim
    Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

    #2
    Tõepoolest väga palju on vaeva nähtud, eriti kena disain!!
    Huviga ootan ka teisi pilte

    Comment


      #3
      spoon on väga stiilne

      Comment


        #4
        spoon teeb tõestiasja väga huvitavaks. jätka samas vaimus! B-)
        TeamRMS

        Comment


          #5
          Aga miks need valjukad teineteisest üldse nii kaugele sai pandud?

          Välimus on kena, lacewood on väga põnev ja omapärane.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

          Comment


            #6
            Originally posted by intz@Nov 27 2005, 21:58
            Aga miks need valjukad teineteisest üldse nii kaugele sai pandud?

            Välimus on kena, lacewood on väga põnev ja omapärane.
            kaugel jah teised, soovitasin uue esipaneeli ellmiste peale teha, siis oleks ühtlasi topeltpaksus jne.

            ühed analoogsed kõlarid valmisid veel, vb saab uuelt omanikult pildid, siis hea siia teemasse võrdlusekski panna.

            Comment


              #7
              Originally posted by intz@Nov 27 2005, 21:58
              Aga miks need valjukad teineteisest üldse nii kaugele sai pandud?

              Välimus on kena, lacewood on väga põnev ja omapärane.
              Lacewood on kena jah aga väga kehva viimistleda, kiuline ja väääga habras. Kriimustustele vastuvõtlik samuti, pehme. Spooni on halb lõigata äärtest, kipub tükke välja rebima, ainus lähendus on tüütu- servade maha lihvimine.
              Tänu õhulisusele kipub kergelt liimi läbi laskma, liimiga doseerimine on omaette keemia.. Läheb palju, siis imbub läbi, kui paned vähe jääb äärtest või kusagilt lahti.

              Elementide kaugus üksteisest...oma lollus. Augud on tehtud täpselt nii nagu silmale kena tollel hetkel tundus. Rumal olin. Hipi soovitas küll, et teine plaat peale ja uued avad aga noh...kuna kastide valmimist olin oodanud ~2-3 kuud, siis ei tahtnud enam viivitada. Eks järgmine kord olen targem. See oleks olnud hea lahendus ka, topeltpaks esisein. Kuigi arvestades elementide suurust, siis väga paks esisein pole vast primaarne sellise kaheribalise projekti puhul.
              Kui ilmneb, et helipilt väga palju siiski elementide kauguse all kannatab, siis lasen esipaneelile 1/2 osas ühe kihi MDF-i peale lõigata uute aukudega ning katan selle osa siis mõni Lcewoodi´mustriga harmoneeruma väärispuitspooniga. Selline õige põnev disain tuleks.Mõtisklen veel selle üle...

              Samas ei häiri üldine helipilt, ainult s-i susin nõks võõras kuulata. Selle susina mahavõtmiseks hipilt sain juba näpunaited. Eks homme ülehomme paistab mis saanud on helipildis. B-)



              edit 29.11.05.

              Tweeter`ile sai vahel pandud üks 15 oomine tak, helipilt oluliselt ei muutunud aga kadus ära susisev s)
              Jääb veel üle kõrgete elemet madal/kesksageduse elemendile lähemale tuua aga sellega aega on. Kunagi asi ka piltidena, kui kõik valmis.
              Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
              Denon PMA700V/ st.võim
              Pioneer PD-S705/CD keerutaja
              Käsitööna valmistada lastud monovõim
              Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

              Comment

              Working...
              X