Teade

Collapse
No announcement yet.

Omnidirectional speakers

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Omnidirectional speakers

    Vaadates Visatoni tooteid sattus korra ette FONTANA seeria kõlarid, mis on teise disainiga, kõlar suunatud ülesse kus heli põrkub vastu koonust ja hajub ümber kõlari.
    Lihtsalt huvitav on keegi üldse selliseid kõlareid kuulnud on sellel kõlaril ka eeliseid tavalise ees. Iseenesest tundub et stereo heli hajub ära ei teki sellist heliallikate lokalisatsiooni nagu suunatud kõlaritel aga see mu enesetunne. Väga huvitav oleks kuulata selliseid kõlareid tavaliste kõlarite juures.
    Oleks huvitav kuulda inimeste arvamust kes reaalselt omavad sellist kogemust
    Või kui keegi omab selliseid oleks tore neid ka kuulda.
    Olen lugenud vene foorumitest sarnastest kõlaritest aga mõtetu mula enamjaolt teooriat ajanud need inimesed kes pole reaalselt kogenud selliste kõlarite kuulamist. Ja arvamused olid äärmusest äärmuseni.

    #2
    Üldiselt on minu enda arvamus selline, et elementide füüsilisest paigutusest tingituna peaks sound sellistel toodetel ikkagi imelik olema - kesksagedus sõltuvalt kuulamiskaugusest kuni 180 kraadise nurga all. No hea küll, see koonus peegeldab seal, aga see on juba nö tehissignaal, mis, mulle tundub, on juba mingil mujul muutunud. Graafikult ei tasu lahendust leida IMO, ikkagi kõrvaga tuleks kuulata - lisan kohe, et sedasorti asjandusi ise kuulanud ei ole ning üleval öeldud mõtetele tuginedes ei kavatse ka.

    Klassikalise paigutuse, s.t. 2ribalise puhul elemendid ühel "poolusel" vastu minu jaoks ei saa.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

    Comment


      #3
      Ise olen Mirage'i Omnisat'e kunagi põgusalt kuulanud ja esialgne mulje oli küll kuidagi liialt laialivalguv ja hägune stereopilt.
      Kodukino surroundikateks vast sobiksid, kuna heli levitub laiali ja kõlari asukoht ei ole nii selgelt kuuldav.

      Comment


        #4
        Kõik taandub kõlari ja kuulamisruumi kokkusobivusele. kõlarruum Suur eelis omni puhul, et ruumi hajunud heli on sama, mis otse tulev heli, mitte nagu tüüpiliste kõlaritega. Teine äärmus omnile, aga sama printsiibiga oleks siis genelec ja teised piiratud hajuvusega kõlarid.
        On tõestatud, et parema helitaasesituse nimel peab ruumi valguv heli olema ühtlane, sarnane otse kuulajani tulevaga, eriti just 1-8kHz juures. (Erinevalt siis kaablitest, võimudest jne.)

        Ise ei huvitu omnidest, vajavad liiga spetsiifilist ruumipaigutust.

        Comment


          #5
          Fontana puhul miinuseks varajased peegeldused. Parem lahendus oleks Linkwitzi pluuto

          Comment

          Working...
          X