Teade

Collapse
No announcement yet.

Tannoy Reveal kohta arvamusi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tannoy Reveal kohta arvamusi?

    Jõud kõigile!

    Uuel aastal plaanis soetada omale muusika kuulamiseks kõlarid, praegune sundseis klappidega hakkab vaikselt ära tüütama. Kuna hetkel on paigutamisruumi napilt, siis vaataks hea meelega riiulikastide poole. Pika eeltöö peale leidsin, et parameetritelt ja ka arvustuste (IRW ) järgi tunduvad Revealid oma hinna kohta päris asjalikud olevat. On kellegi nendega ka põhjalikumaid kokkupuuteid olnud? Kuna kastid on mõeldud ikkagi lähitöö monitorideks, siis huvitaks eelkõige see, kuidas on need võimalised pikema maa tagant (väiksem tuba, ca 2-2,5 m kõlaritest eemal), pilti esitama, kui teravalt mõjutab näiteks kuulaja asukoht saadavat pilti? Või oskab ehk keegi soovitada mõnd muud alternatiivi, mille hinnaklass jääks sarnaseks. Kuna kuulan praktiliselt kõike ning püüan aru saada salvestise reaalsest olemusest, siis ei tahaks nagu kaste hakata valima ka selliste parameetrite järgi, et "See kõlar tõstab teatavat sagedusvahemikku ja sobib selle või tolle muusikažanri kuulamiseks", ehk siis kastid võiks olla võimalikult lineaarse sageduskarakteristikaga.
    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

    #2
    Tannoy MX2 on jätnud väga hea mulje oma naturaalse kõla poolest, kahjuks valjukas saadaval vaid järelturul. Muudest 2 ribalistest Tannoy `lt ei pidavat olema sellega võrdseid.
    Aga lähedaltkuulamise teeb eriti meeldivaks selle suur dome tweeter, mille sound on muu juurdekäiva tehnika õnnestunud valikul pehme ja läbipaistev ja mis peamine - ei väsita kõrvu.
    Valjukas annab hea pildi kui kuulaja ja kastide vaheline kaugus on sama. Hea kui saad kastid paigutada diagonaali (toa nurka), et vältida igasugust korrapärasust ruumis. Kõrgus on hea kui tweeter jääb silmadega ühele joonele.
    OT: Aga mis puutub helisalvestiste hindamist, siis ühed aastaid tagasi tehtud salvestuste mixid meie populaarsete eurolaulu autorite stuudios on ikka kohutava tonaalsusega. Kahjuks siis ei olnud ise piisavalt pädev seda asja kuulama, aga selleks puudus ka võimalus. Kohapeal nende "lähedaltkuulamise" stuudiovaljukatega häälestatud salvestised on kohutavalt üle paisutatud kõrge ja madala otsaga ning olematu helipildiga. Kui sellist asja teha, peaks ikka olema normaalne koht kus salvestist hinnata ja võrrelda ntx teiste lääne artistide toodanguga.
    Kui on nende Tannoy kastide vastu huvi tekkinud, siis saaks neid ka vbl tulevikus kuulata, hea võimendi taga....

    Comment


      #3
      Parandan oma näpuka -Tannoy Mercury M2 oli ikka mul jutt, sry.

      Comment

      Working...
      X