Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarite paigutus toas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kõlarite paigutus toas

    Loogiliselt peaks olema, et kodukõlar mõeldud ikka väiksemasse ruumi ja kontsertkkõlar suuremasse. Üldiselt kuhu peaks paigutama kontsertsubwoofri(2x18"), et saada võimalikult head heli. Tuba on ristküliku kujuline. Ruumi mõõtmed on 4,5m3,5m. Praegu asub kõlar lühema toaküljel seina lähedal ja lühema külje täpselt keskel. Teatud võimsusest läheb heli kuidagi tunduvalt kehvemaks(mitte ainult vibreerivad puitseinad ja riiulid), vaid nagu kõlaril võhm otsas. Kas siin mängib mingit rolli ka toa suurus ja asukoht kõlaril või on tegemis tpuht kõlari "nõrkusest"?

    #2
    Võimendi pool on välistatud?
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

    Comment


      #3
      üldiselt jah, kuigi see subwoofer on mul ühes kanalis ja seega suudab võimendi toita poole täisvõimsusest(kõlar 800W pikaajalist, võimendi 400W siinust). Aga jah clip tuli põlema ei lähe või kui läheb, siis heli enam pole hea. Tegelikult arvan, et põhjusi võib mitu olla veel. Esiteks pole mul filtrit ja kesksagedus ja kõrged on lihtsalt winamp'iga maha tõmmatud. Teiseks valjukad on küll 2003 aasta omad, kuid parandatud arvatavasti või grantiis käinud, sest tolmukuppel tundub olevat, et on uuesti paigaldatud. Teatud tugevuseni heli lausa superpuhas ja võimas ja siis hakkavad asjad järjest rohkem värisema ja enam ei ole heli üldse täpne ja imelikuks läheb(nagu suutikkus otsas kõlaril). :blink:

      Comment


        #4
        Samas võib ka olla see, et inverterite pindala on liiga väike. Bassbox pro tahaks 2 inverteri korral diameetrit 170mm, minul on 2x 110mm ainult. Et misk nagu võiks olla kõige reaalsem asi?

        Comment


          #5
          Topi inverterid kinni, saad kinnise kasti kus heli peaks olema puhtam ja igasugu toru vead jäävad ära.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

          Comment

          Working...
          X