Teade

Collapse
No announcement yet.

spraypaint MDF

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    spraypaint MDF

    Hetkel on käsil teine kõlariehituse projekt... olen vaikselt jõudmas viimistluse faasi... siit tulebki nüüd küsimus... 5 kasti külge on plaanis katta puidu spooniga ja esikülg värvida. Kast on tehtud 22mm MDF'st... nimet on mul küsimus selle värvimise koha pealt. Kuidas enne värvimist seda mdf'i töötlema peab ja millist alusvärvi ja põhivärvi kasutada... võiksid spray variandid olla, kuna värvitav pindala ei ole suur ja suruõhu püssi mul käepärast ei ole.

    #2
    MDF ei taha mingit krunti ega muud sellist, niisama ka juba väga sile materjal ja värvi mis värviga tahad, tulemus jääb alati ühtemoodi kena, kui värvida oskad.
    S A C
    Siberian Audio Concept

    Comment


      #3
      mulle see lõpu osa meeldis: "kui värvida oskad" ... milles see värvida oskamise põhinõks siis peitub ? no seda ma tean jah et liiga paksult ei tasu pritsida sest muidu hakkab tilkuma ja ca 20cm kauguselt peab toimetama... mis veel ?

      Comment


        #4
        Nii või naa sa head tulemust ei saa käsitsi "põlveotsas" tehes. Enam vähem tulemuse aga küll. MDF i puhul kasuta kruntimiseks Aquastop nimelist vedelikku+ pärast vahelihv+ aerosool gruntvärv( või pritspahtel) ja siis aerosoolvärv selga. Ilma krundita imeb liiga palju sisse värvi. Samuti otse MDF-ile kandes jääb pind krobelisem kui siis kui esmaslt kasutada alusvärvi või pritspahtlit. Aerosooliga kaasneb üliõhuke värvikile. Selleks, et korraliku viimistlusega pinda saada, pead mingi 4-5 korda vähemalt värvima.


        ps) Kui ülejäänud viimistlus on väga kvaliteetne, siis vii parem värvimistöökotta kõlarikastid ja maksa kvaliteettöö eest.

        Kui sooviks ongi rõhutatud käsitöö, siis kasuta kallist ja pehme karvaga pintslit ning värvi pintsliga.
        Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
        Denon PMA700V/ st.võim
        Pioneer PD-S705/CD keerutaja
        Käsitööna valmistada lastud monovõim
        Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

        Comment


          #5
          no vot... nüüd ongi... üks ütleb et värvi otse mdf'le... teine soovitab 3'e gruntvärvi kasutada... võta nüüd kinni kumb õige on... siin mingi vend olevat isegi rulliga normaalse tulemuse saanud... asi nimelt selles et kui ma pean nüüd tõesti kõik need erinevad gruntvärvid ostma, siis värvida laskmine tuleks vist tõesti odavam !

          Comment


            #6
            eks see selline tundeküsimus ole ... krunt või mitte krunt on maitseasi nii väikese pinna puhul ... aga peenikest liivapaberit varu kindlasti. kui rulliga teed, siis silu korraliku/kalli pintsliga üle. töökoda - võib ootamatult kalliks osutuda. soovitan värvipoes tegelastega nõu pidada.

            Comment


              #7
              minu kogemused näitavad et mdf on jama materjal, mina pahdeldasin kõlari kasti mingi 4 korda vähemalt, siis mees kes teeb mööblit kruntis seda 3 korda ja värvis kah kolm kihti pritsiga ja tulemus ei saanud ikka naguma tahtsin, tõmbas praod sisse.

              Comment


                #8
                Originally posted by MK@Dec 27 2005, 00:44
                minu kogemused näitavad et mdf on jama materjal, mina pahdeldasin kõlari kasti mingi 4 korda vähemalt, siis mees kes teeb mööblit kruntis seda 3 korda ja värvis kah kolm kihti pritsiga ja tulemus ei saanud ikka naguma tahtsin, tõmbas praod sisse.
                siis midagi valesti teinud ... mul kogu mööbel niiviisi tehtud, kusjuures köögimööbel on veel autovärviga (autovärvitöökojas) tehtud (kõrgläige&#33. tulemus tiba üle rahuldava.

                Comment


                  #9
                  millegi pärast ma eriti pintsliga värvimisse ei usu... parem proovin nende erinevate grunt ja spray värvide kooslust... oot ja seda et liiga õhuke värvikiht jääb... ma võin ju 15min vahedega mitu kihti värvida... siis peaks normaalse tulemuse andma h34r:

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by tanel96@Dec 28 2005, 16:13
                    . oot ja seda et liiga õhuke värvikiht jääb... ma võin ju 15min vahedega mitu kihti värvida... siis peaks normaalse tulemuse andma h34r:
                    täpselt, iseasi kas sul kannatust jätkub Võibolla uhad kohe paar paksu kihti peale ja siis hakkab värv voolama.

                    Soovitus, proovi väikesel MDF`i i tükil ennem, võibolla oled ka otse MDF-ile värvitud tulemusega rahul.
                    Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
                    Denon PMA700V/ st.võim
                    Pioneer PD-S705/CD keerutaja
                    Käsitööna valmistada lastud monovõim
                    Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

                    Comment


                      #11
                      Kõige optimaalsem oleks tõesti pahteldada ja lihvida (tavaliselt ühest korrast ei aita) ja kasutada krunt värvi. Ning hiljem lõppvärv selga. Mitu kihti.

                      OT Krunt kirjutatakse "K" mitte "G" tähega. OT/

                      Comment


                        #12
                        hmmm... mida ma sest mdf'ist pahteldan... ta on ju sile nagu beebi pepu.. siledat pinda on võimalik ainult ebaühtlaseks pahtelda... kas lihtsalt Kruntvärvist + tavavärv ei peaks piisama ?

                        Comment


                          #13
                          Kasuta mingit mööblivärvi, alküüdemail vms. Mõningaid toone on võimalik lasta ka segada.
                          Sprayvärviga tuleks IMO teha vaid kõige viimane kiht, ta on vaid kate - täiteomadus on tal väike tema lenduvuse pärast. Kast tuleks alt enne laias laastus valmis teha, mitu kihti värvi peale - seejäral matistada ning viimase värvikihina spray peal kanda. Hiljem ka lakkida.

                          Paras ettevõtmine igaljuhul.
                          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                          indrek@sac.ee, +3725174765

                          Comment


                            #14
                            no selge... kuna tegu ikkagi ainult esipaneeli värvimisega... siis läheb töökotta, eelmine kord kui 017 värvida lasin, oli tulemus küll ülihea !

                            Comment

                            Working...
                            X