probleem nimelt selles, et on selline võimendi technics SA-EX100 http://images.google.com/images?q=technics...lr=&sa=N&tab=wi ja need antud estonia kõlarid, mille bassikad vahetasin mõlemad http://www.audes.ee/index.php?id=1445&tpl=1003 selle kõlari vastu. Bassikad on üsna uued, mõlemad on ostetud 2005 aastal, üks juunis ja teine augustis. Sain siis kuulata kuni oktoobrini ütleme nädalas korra, võimendil oli keeratud voluumi nupp umbes poole peale, see bassi tugevus ja helitugevuse regulaator oli põhjas, sest muidu ei tule sealt head heli. Siis hakkas üks audese kõlari imelikult põrisema, võtsin lahti ja mis ma näen, tinasukk hakkas koonuse küljest lahti tulema. See oli see vanem kõlar, milel ostsin juunis, sain veel õnneks garantiise viia, pärast kui kõlari kätte sain, oli mingi valge lögaga tinasukk sinna membraani külge kleebitud, panin siis kokku tagasi ja jälle mängis. Imelik on see, et mismoodi need nii ruttu katki lähevad, näiteks uuema ajastu technicsi kõlarid töötavad mitu aastat enne kui midagi juhtub ja võib põhja ka keerata. Minul ,aga saab tunniks ajaks korra poole peale keerata ja juba see kõlar enam ei mängi, et mis jama on, võimendi peaks ju ainult 2x100W olema ,aga kõlarid ju 2x130W.
Vanad estonia bassikõlarid mängisid peaaegu 5-6aastat enne kui midagi näppima pidi?
Et kas mitte kõlareid ei tehta selle jaoks, et neid kuulata, või selleks, et neid parandada. Tahaks lihtsalt ,et kõlar mitu aasta mängiks ilma, et näpud sisse torkaks jälle, ja ma kuulan vaevalt nädalas 15-20min poole peal ,kui sedagi. Et äkki on olemas mõni teine bassi kõlar, mis ei lähe nii kiiresti katki ja mis sinna kõlarisse sobiks.
Vanad estonia bassikõlarid mängisid peaaegu 5-6aastat enne kui midagi näppima pidi?
Et kas mitte kõlareid ei tehta selle jaoks, et neid kuulata, või selleks, et neid parandada. Tahaks lihtsalt ,et kõlar mitu aasta mängiks ilma, et näpud sisse torkaks jälle, ja ma kuulan vaevalt nädalas 15-20min poole peal ,kui sedagi. Et äkki on olemas mõni teine bassi kõlar, mis ei lähe nii kiiresti katki ja mis sinna kõlarisse sobiks.
Comment