Teade

Collapse
No announcement yet.

estonia 35ac021 küsimus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    estonia 35ac021 küsimus

    probleem nimelt selles, et on selline võimendi technics SA-EX100 http://images.google.com/images?q=technics...lr=&sa=N&tab=wi ja need antud estonia kõlarid, mille bassikad vahetasin mõlemad http://www.audes.ee/index.php?id=1445&tpl=1003 selle kõlari vastu. Bassikad on üsna uued, mõlemad on ostetud 2005 aastal, üks juunis ja teine augustis. Sain siis kuulata kuni oktoobrini ütleme nädalas korra, võimendil oli keeratud voluumi nupp umbes poole peale, see bassi tugevus ja helitugevuse regulaator oli põhjas, sest muidu ei tule sealt head heli. Siis hakkas üks audese kõlari imelikult põrisema, võtsin lahti ja mis ma näen, tinasukk hakkas koonuse küljest lahti tulema. See oli see vanem kõlar, milel ostsin juunis, sain veel õnneks garantiise viia, pärast kui kõlari kätte sain, oli mingi valge lögaga tinasukk sinna membraani külge kleebitud, panin siis kokku tagasi ja jälle mängis. Imelik on see, et mismoodi need nii ruttu katki lähevad, näiteks uuema ajastu technicsi kõlarid töötavad mitu aastat enne kui midagi juhtub ja võib põhja ka keerata. Minul ,aga saab tunniks ajaks korra poole peale keerata ja juba see kõlar enam ei mängi, et mis jama on, võimendi peaks ju ainult 2x100W olema ,aga kõlarid ju 2x130W.
    Vanad estonia bassikõlarid mängisid peaaegu 5-6aastat enne kui midagi näppima pidi?
    Et kas mitte kõlareid ei tehta selle jaoks, et neid kuulata, või selleks, et neid parandada. Tahaks lihtsalt ,et kõlar mitu aasta mängiks ilma, et näpud sisse torkaks jälle, ja ma kuulan vaevalt nädalas 15-20min poole peal ,kui sedagi. Et äkki on olemas mõni teine bassi kõlar, mis ei lähe nii kiiresti katki ja mis sinna kõlarisse sobiks.

    #2
    Küsimus pole selles, et see või teine valjukas on viletsa kvaliteediga, kaugel sellest! Küsimus on selles, et millises kastis valjukat kasutatakse. Igasse suvalisse kast, igat suvalist kõlarit võib ju panna aga kauaks see on juba teine teema. Iga konkreetse valjuka jaoks tuleb arvutada kast ja konkreetsete mõõtmetega, siis on ka tagatud sellele valjuhääldile õiged tingimused kastis tekkivate vasturõhkude tõttu ja valjukas töötab temale sobivas keskkonnas. Küsimuse vastus on Sul endal kirja pandud, kuid Sa ei oska seda lahtimõtestada. See on:Vanad estonia bassikõlarid mängisid peaaegu 5-6aastat enne kui midagi näppima pidi. Järelikult on kastid valjukale õieti arvestatud. See küsimus pole lihtne vastata,selles asjas on palju tegureid, millega tuleb arvestada. Katseks võid võtta ükskõik kui hea ja kalli valjuka, pane ta lauanurgale ilma kastita mängima, anna kõvasti võhma ja vaata tunni paariga on asi ühel pool. Nii, et küsimus pole ainult mitte kvaliteedis vaid pigem selles , millisesse keskkonda sa valjuka tööle paned.Õieti arvestatud kastis ja õige võimsuse puhul selliseid probleeme ei teki.

    Comment


      #3
      nojah seda küll, aga nende bassikõlarite ehitus on täiesti identne?

      Comment


        #4
        Kas ikka on identsed ??? Mina nii ei arva. Mul on samade valjukatega Audese kõlarid, kus on neid koguni kaks tükki kastis ja juba kuuendat aastat mängivad ja seda mitte eriti soliidselt, ehk vile ja valu on saanud kõvasti ja pole mingit jama veel olnud.Nii, et julgen väita, et probleemid taanduvad mujale, kui valjukate kvaliteeti! Kastid on 200W max ja 130W nom. võimsusele ja järel on nad 90W resiiveril ja ka aeg-ajalt 65W lampvõimul. 021 olid ka kunagi ja seda valitud 125W ODÜSSEI 010 järel ja ei jõudnud mina neid lõhki ajada, kusjuures käisid suures saalis pidu andmas. Arvan, et otsi viga kõlari kastist, seal on midagi valesti.

        Comment


          #5
          no ausalt öeldes, ega nad päris puhtalt ei mängi küll, aga mina neid häälestada ei oska, ega tallinnas kuskil sellist tööd ei tehta? Kusjuures hiljem hakkas ka originaalidel tinasukk katki minema, parandasin küll korduvalt ,aga lõpuks tuli maha kanda. Võibolla võis ükskord juhus ka olla, aga noh samas helikvaliteet pole teab, mis hea. Ühseõnaga, kas sellist tööd kuskil ei tehta, minu pea pole veel nii kaugele arenenud.

          Edit: Kusjuures näitude, kaalu ja ehituse poolest on küll samad, ainult tinasukk tuleb teistsuguse moodusega sinna korvi külge, mille sees membraan on. Teist värvi muidugi ka.

          Edit:küsiks veel siin ära, et sellel samal võimendil on selline auk eesplaanil ,mille nimi on phones, ühesõnaga sinna peaks saama panna kõrvaklapid, aga see auk on selline piklik ja üpris suur, sinna peaks miski vahele panema ,et kõrvaklapid sinna panna saaks, aga ma ei tea ,mis selle nimi võiks olla. http://hifi-leipzig.de/ebaybilder/3360.jpg siin see PHONES on.

          Comment


            #6
            Edit:küsiks veel siin ära, et sellel samal võimendil on selline auk eesplaanil ,mille nimi on phones, ühesõnaga sinna peaks saama panna kõrvaklapid, aga see auk on selline piklik ja üpris suur, sinna peaks miski vahele panema ,et kõrvaklapid sinna panna saaks, aga ma ei tea ,mis selle nimi võiks olla. http://hifi-leipzig.de/ebaybilder/3360.jpg siin see PHONES on.
            See on 6.3 mm kõrvaklapiotsiku auk, sul aga ilmselt on 3.5 mm otsik. On vaja üleminekut - midagi sellist
            Link

            Parem oleks muidugi kullatud variant.

            Ühest asjast ma muidugi aru ei saa - mida sa taotlesid nende originaalbasside vahetusega Audese vastu? Kõik on ju tegelikult sama, isegi võimsus ei muutu reaalselt(paberil muidugi on jah näiliselt teised lood).
            Audese bassidega on muidu ennegi probleeme olnud just nende sukkade pärast, konstruktsioon on nigelapoolne - eks on sellest foorumis ka piisavalt juttu olnud.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

            Comment


              #7
              on olnud juttu küll jah, aga näiteks audes 012, mis peaks olema samade bassidega on mõningatel ka jälle terve igaviku töödanud. Sellest esimesest küsimusest ma hästi aru ei saanud, mis mõttes taotlen? Ma üritan mõelda kuidas saaks kõige odavamalt nii kuulata, et ei peaks iga kuu pärast neid parandama.

              Comment


                #8
                Kas need juhtmed siis lühikesed, et rebenevad?Oma praktikas pole sellist juhust veel kohanud.
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                Comment


                  #9
                  ei ole lühikesed, täpselt nii pikad nagu peaksid, aga ta hakkab sealt koonuse küljest ära rappuma ja sealt hakkab rebenema, ma ise mõtlesin ka, et need ei lähe elusees katki, aga no ma ei tea.


                  Edit: ma tegin kõlarite töötamisest väikese video ka.
                  http://www.zone.ee/havitajas/ picture3.avi, 5.avi ja 7.avi.
                  ja veel http://www.zone.ee/shimanosa/ siin üks video.

                  Comment


                    #10
                    Nagu ennem mainitud on viga kastis mitte elemendis. Selle kasti mõõtmed on ju hoopis midagi muud kui sellele elemendile ettenähtud on. Vaatasin läbi ka videod..tekkis küsimus, et kas vägistad alati oma kõlareid valju muusikakuulamisega? Või oli see vaid video otstarbe jaoks keeratud vol?.

                    Muideks mis puudutab võimsusi. Siis ütleksin, et hetkel mul Audes 012 kõlarid Technicsi ressiivri järgi ühendatud ja mängivad vägagi hästi. Võimendi väljundvõimsus peaks olema 5X100w ja kõlarid 2X200W maksimaalset võimsust. Siiski uurisin informatsiooni võimendi kohta ja selgus, et võimendi väljundvõimsuseks on 2X80W + 3X10W ja kõlaritel siis 2X35W ( vanema standardi kohaselt)

                    Nii, siit selgubki, et üle poole ma oma võimendi vol keerata ei saa. Ja reaalselt see ka nii on.
                    Juba veerandi peal on heli niivõrd vali, et enam rohkem juurde keerata ei tahakski.

                    Lõpetuseks lisaksin, et ei saa lihtsalt osta umbes sama elemendi ja siis selle kasti toppida, nendel Estoniatel on ettenähtud just need vanemad (nurgad lõigatud) elemendud.

                    Comment


                      #11
                      nojah seda küll, ausalt öeldes ma ei olegi neid ültse niiviisi vägistand, see oli ainult näitamiseks mõnedeks sekunditeks. Ma ise ei suudaks ültse kõlaril nii lähedal olla, aga ma keerasin kõrgheli maha ja siis kuidagi sai olla. No mul jääb jah ka kuskile sinna veerandist natuke üle siis on heli juba küllalt. Kusjuures ,ega ei ütleks ,et nad halvasti mängiks, aga mingi hetk lihtsalt enam ei mängi. Kusjuures, enne kui ma need ostsin, öeldi enamvähem ,et heli muutub võibolla halvemaks ja ei ole võibolla bass päris täpne. No ma ei tea, paremini mängib igatahes ,kui need vanad bassid, sest nendel polnud pooltki nii tugevat bassi kui uutel, aga seda mulle küll ei öeldud, et nad kohe katki lähevad. Samas võibolla ma mõistsin valesti ka ja ega ma kedagi ei süüdista, vaid küsin, mida teha, et nad natuke kauem püsiksid, sest hetkel nad veel katki läinud pole.
                      Aga seda ma arvan küll, et technicsi andmed valetavad, öeldud küll, et 2x100W, aga ei ole mitte niipalju. See tehti mulle targemate poolt selgeks, et kõlarid on võimsamad, kui võimendi, ja mina mõtlen siin wtf, miks nad siis kohe moonduma hakkavad.
                      Enivei need videod on nagu on, aga heli pole küll absoluutselt õige, ega nad ikka nii ka ei plärise, aga väga sügavalt ka ei mängi, puhtalt ma mõtlen.

                      Comment


                        #12
                        aga, kuidas ma oma võimul reaalselt saaks võimsust arvutada, mis oleks samas mõõdus, nagu need kõlarid.

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by normaalne@Jan 7 2006, 17:49
                          aga, kuidas ma oma võimul reaalselt saaks võimsust arvutada, mis oleks samas mõõdus, nagu need kõlarid.
                          ma paneks kõrva järgi paika. kõike ei saa arvutada.

                          Comment


                            #14
                            üldjuhul mine mõne targa vanajuurde kes sul spets vahenditega reaalse võimsuse välja mõõdab B-) nii siinust kui ka muusikalist
                            mida sa lohh vahid

                            Comment


                              #15
                              Oled võimendil lihtsalt bassi liigapalju peale keeranud,loogiline,et põhjas kuulata ei kannata

                              Comment

                              Working...
                              X