Teade

Collapse
No announcement yet.

Viimane vint

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Viimane vint

    Nii... nüüd olen oma kastidega nii kaugele jõudnud, et 2 kihti lakki spoonil peal... esimene kiht oli Tikkurila poolmatt mööblilakk ja teine kiht samuti Tikkurila läikiv mahagoni peitslakk AGA siit tuleb nüüd küsimus:

    kuna lakkisin pintsliga, siis avastasin, et paari kohta on need värdjad pintsi karvad sisse jäänud, kuidas kasti veel viimistleda et neist lahti saada ? Kui ma ta peene liivapaberiga üle lihvin, pean uuesti lakkima, aga siis vist läheb maru tumedaks kast, samas võiksin ta peale lihvimist pesta vivaclear'iga ja siis uuesti selle tavalise mööblilakiga üle käia

    mis te võllid arvate ? <_<

    #2
    Kes need võllid veel on????

    Comment


      #3
      Paraku pintsli karvad laki all ja ilma seda kahjustamata neid kätte sa paraku ei saagi. Kui pinda kahjustad ja väga ratsi ei tee, siis tasuks tõesti tolmust puhastada ja näiteks läbipaistva lõppviimistluslakiga korra KOGU KAST üle käia, muidu jääb vähemasti valguse käes laiguline.

      Minu vähesed kogemused ütlevad nii.

      Edu ja õnne
      Ka minul on ALATI palju probleeme!

      Comment


        #4
        minu kogemused näitavad seda, et kõige kvaliteetsema lõpptulemuse (jätame igasugu automaalri tavaari välja) saab sellise poolhingusel oleva veluurrulliga, mida vahepeal üldse ei pese ja mis on oma lahtised karvakesed täielikult esimestele kihtidele minetanud, mille nagunii uuesti kvaliteetseks lihvid.

        Comment


          #5
          nii et soovitad kasutada uuesti lakkimisel rulli ? ma ise ka elu aeg rulli eelistanud AGA seal Tikkurila lakipurgi peal oli kirjas et kasutada kas pihustit, käsna või pintslit... no ma siis ostsingi Ehituse ABC&#39;st mingi kalli pintsi aga võta näpust... mõnikord hind ei näitagi kvaliteeti &#33;

          tegelt nüüd kui ta mul vaikselt kuivab siis on üsna norm... aga kuna ma olen hingelt juba suht perfektsionist... (ma ei tia kas selline sõna eesti keeles olemas ka on) siis lihvin kogu kasti peenikese liivapaberiga üle, pesen vivaclean&#39;ga ja siis uuesti esialgne lakk peale &#33;

          Vivaclean
          Kiva mööblilakk

          Comment


            #6
            svammist rull ei tohiks midagi endast maha jätta

            Comment


              #7
              Peits pannakse ikka kõige alla. Kui sul on peitsi all värvitu lakikiht siis karvaeemaldusega jääb hele laik sisse ja parandusega läheb reeglina hullemaks. Soovitaks hoopis asi sisse jätta ja maha lihvida kuni kerge toonimuutuseni ja veel toonlakiga üle, saad unikaalse eritunnusega kasti. Kui ehk tume võib jääda siis segada värvitu lakiga. Kui paremat tahad siis lihvi kõik maha ja hakka otsast.
              Poroloonrull on värvimiseks kindel aga lakk võib ta üles sulatada ja koonerdamisel jätab oma teravate äärtega triibud järgi.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

              Comment


                #8
                nüüd võtan korraks aja maha ja panen kolm pilti üles... nimelt on see lakkimine asja suht koledaks teinud, lihvisin ta nüüd üle, karvadest sain lahti ja hästi sile on kast ka aga.... kole ja kirju... ja põhiviga on vist tõesti selles, et enne panin tavalise mööblilaki ja siis peitslaki peale... ja kohe otsa vist tõesti lakkida ei tohi, tuleb mingi värk vist vahepeal teha ???

                Kast välguga
                Kast välguta
                Peits ja lakk

                mis nüüd edasi... iseenesest võiksin teise kihi spooni peale panna, kõike seda kirjut värki maha lihvida ei ole eriti võimalik ma arvan...

                kui kellelgi mõni idee on siis ma kuulan hea meelega...

                Comment


                  #9
                  just restaureeisin vana mööblit ja peitsimiseks kasutasin sama peitslakki,
                  mina sinu asemel prooviks panna uus kiht seda peitslakki peale svammist rulliga ja vaataks mis saab. Aga ma pole sellega samas niipalju tegelenud et vastudada niipalju oma sõnade eest, aga mõte seegi.

                  Comment


                    #10
                    see küll ei puutu siia aga kas see on bandpass kast?

                    Comment


                      #11
                      no suured tänud MK... ma ise mõtlesin midagi sarnast... ma loodan et see svammist rull mul sulama ei hakka... ostsin vähe kallima "soome" rulli... lakin kohe varsti ära siis on näha mis saab... eks ma annan teada... aga samas pärast tuleks see peits ju veel omakord katta tavalise mööblilakiga... ?

                      ja ma terminoloogias ei ole väga tugev... bandbass ????

                      Comment


                        #12
                        mis terminoloogia tähendab? kas sa ei tea mis tähendab bandpass kas või sa imestasid et ma sellist kasti tüüpi pakkusin. mulle küll tundub bandpass kast...

                        Comment


                          #13
                          Rulliga ole ettevaatlik, kui on kiirelt kuivav lakk, jäävad õhumullid; siis pead vaikselt rullima ja mitte vahutama rulliga.
                          Head susserdamist !

                          Comment


                            #14
                            nonii... kusjuures tõesti tekkisid mullid... kuivatasin rulli vastu ajalehte ära ja siis õrnalt üle rullides sain mullidest lahti...

                            mõned pildid kohe pärast peitslakiga katmist:

                            Välguga
                            Välguta

                            Comment


                              #15
                              Väga kena
                              Parima hinnaga õhksoojuspumbad Eestis 2a garantiiga.

                              Comment

                              Working...
                              X