Ei saa ikka veel sellest S90st aru. Olen omaarust küll otsingut kasutanud, kuid kas siis S90st on erinevaid versioone (erinevad elemendid, erinev konstruktsioon)?
Minul on selline S90 kõlaripaar, kus kesk- ja kõrgsageduste elemendid on kõrvuti. Nendel ei ole omaette inverterit. Ja neid reguleerimisnuppe ka pole (üks reguleerimisnupp on lihtsalt kasti sees)!
Elemendid kastis on järgmised:
Probleem selles, et vaja uued kastid teha. Elemendid jäävad kõik samad. Olen aga lugenud, et parem oleks, kui bassielemendi jaoks teha omaette kamber ja inverter teha natukene lühem. Bassielemendi kamber tuleks ehitada 45 l, selle inverter aga läbimõõduga 110 ja pikkuseks 150-200.
Küsimused:
Minul on selline S90 kõlaripaar, kus kesk- ja kõrgsageduste elemendid on kõrvuti. Nendel ei ole omaette inverterit. Ja neid reguleerimisnuppe ka pole (üks reguleerimisnupp on lihtsalt kasti sees)!
Elemendid kastis on järgmised:
- kõrgete sageduste element - 35 AC-012 (16 ohm)
- keskmiste sagedustge element - 15GD-11A (8 ohm)
- madalate sageduste element - 30GD-??? (4 Ohm), ei ole lõpust välja
Probleem selles, et vaja uued kastid teha. Elemendid jäävad kõik samad. Olen aga lugenud, et parem oleks, kui bassielemendi jaoks teha omaette kamber ja inverter teha natukene lühem. Bassielemendi kamber tuleks ehitada 45 l, selle inverter aga läbimõõduga 110 ja pikkuseks 150-200.
Küsimused:
- Originaalkast on sisemõõtmetega 3,2x2,2x5,5=38.72 l. Ja soovitav oli teha uus kast, kus bassielement on eraldi 45 l osas?
- Kas teistele elementidele on soovitav ka inverter teha?
- Kas ülemiste elementide kastil peavad ka mingid kindlamad mõõtmed/maht olema?
- Kas elemendid võib esiküljele paigutada enam vähem umbes? Ei pea olema keskel mingitpidi, vms?
- Nagu ma aru saan kasutatakse inverteriteks solgitorusid, kas on veel mõttekaid alternatiive?
Comment