Teade

Collapse
No announcement yet.

Telekale kõlarite lisamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Telekale kõlarite lisamine

Tere

Ma valisin kaua aega, kuhu alamfoorumuisse see teema panna ning otsustasin panna siia(kui on vales kohas, moded palun tõstke see ümber).

Asi siis selles, et tahan panna telerile taha kaks 30W kõlarit. Kõlarid ise vanad(S-30B, kui kellegile huvi pakub), taga on kaks klemmi(punane ja must, kuhu juhtmed vahele panna).
    Teleril on väljunditeks kaks scart auku.

Kuidas ja mis moodi panna kõlarid telekale taha???

Tänan.

võtad scart kohast signaali ja ühendad võimu ja kõlarid ära.
    Aga kui tahad ilma võimuta asja lahendada siis on veidi keerulisem see ühendamine.
    Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

Comment

Oleks jah siis ilma võimuta vaja

Comment

Originally posted by JannoSee-Saw@Feb 26 2006, 18:05
        Oleks jah siis ilma võimuta vaja
        Ilma võimuta ei tee nad võimsamat häält, kui su teleka originaal kõlarid
        -=Just chillin´ in the underground,keepin´ low profile=-

Comment

kas põhimõtteliselt tohib panna telerile neid kõlareid ilma võimuta(et see telerile halvasti ei mõjuks)?

Comment

milline teler sul on?

Comment

Samsung WS-32M206V 32'

Mida veel teada tahad saada???

Comment

sinna saab panna küll,aga selleks tuleb eraldi pesad välja tuua.ma endal tegin schneideril ka nii.kasutasin vene päritoluga pesasid.selliseid kus kõlari ühendamisega kontakt lahti läheb ja teleri enda valjukad välja lülitab.

Comment

kas ma saan õigesti aru, et pean telerist mingid juhtmed välja tooma ja ühendama mingite pesadega??? teisest poolest ei saa ma midagi aru :blink:

kas keegi saaks natuke täpsemalt seletada :unsure:

Comment

mis seal nii keerukat on?juhtmeid ära küll välja too.see hakkab hirmus välja nägema.lisad telerile kaks pesa kõlarite ühendamiseks ja ongi valmis.

Comment

millega ma need pesad ära ühendan??? mis pesad need olema peavad???

andke andeks mu küsimusi, aga ma ei tea sellest tõesti midagi :unsure:

Comment

teeme siis puust ja punaselt.sul läheb vaja kahte pesa LC-104.sinna lased signaali teleri võimendist.läbi selles pesas oleva kontaktlüliti läheb heli teleri oma kõlaritesse.kui nüüd ühendad oma S-30 pistiku abil(vt.pilti ülalpool)sinna pesasse,siis lülituvad teleri omad kõlarid välja ja heli tuleb välistest kõlaritest. pildid on siin.
                        http://www.serigo.ee/index.php?cPath...ort=2a&page=12

Comment

Teleka scart väljundist tuleb võimendamata heli. Telekal võimendatud heli väljundit pole. S-30-tesse tuleb sisse lasta võimendatud heli, muidu mängiksid nad imevaikselt.
                          Tegelikult on telekal helivõimendi olemas, aga see on otse teleka kõllidega ühendatud. kreeklase pakutud variant tähendab seda, et ehitad ise võimendatud heli väljundi telekale juurde. Nii, et S-30-te ühendamisel teleka enda kõllid vait jääksid.

Comment

võtaks siis ka pisut sõna sellel temal, kuna endalgi kõlarid otse telekast toodud.
                            ühesõnaga - andke minna, heli paraneb tunduvalt, kuna teleka korpusest tulenevad resonantsid vähenevad, lisanduvad veel muud hüved kõlarite paremast paigutusest.

ise kasutan pisikesi visatoni FRS8 lairiba valjukaid Transmission line konfiguratsioonis (kaks valjukat kõlari kohta). lisaks on s-30 bassielement inverterkastis, kõik kavalalt ühendatud, et monobass wooferisse juhtida (selle kohta peaks ammune teema olema).
                            kirjelduse järgi võib tunduda nagu pudru ja kapsad, aga tulemus on kuulatav. inimkõne osa üsna loomulik, samas küllaltki ruumiline ja tasakaalukas heli. võimsustki piisavalt, moonutused võimendist valjemalt kuulates isegi puuduvad.

hea ja mugav telekapuldist juhitav lahendus. ühtlasi on see ka näide, kui odavalt on võimalik rahuldav süsteem luua (kui muidugi head kõrva ja kätt on).

julget eksperimenteerimist, kodanikud!

Comment

Lisaks veel seda teema algatajale et kui asi liiga keeruline tundub ja raha on siis on ju ka alati võimalus osta natuke kõbedamad arvutikõlarid, mõtlen need mis koos võimuga, ning et oleks ikka paremad kui televiisori enda omad.
                              Ahh keeruliset seletatud viimane osa :P

Comment

Working...
                              X