Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite valmistamine.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõlarite valmistamine.

    Tere.Olen siit foorumist saanud palju positiivset infot selle kohta et hakkata endale ehitama ise kõlareid.Tegelikult soovin,et keegi teeks need mulle vastavalt minu muusikalisele maitsele ja jne.On kellelgi huvi ja kogemusi et selline töö ette võtta?Tahaks midagi head ja kvaliteetset mis sobiksid just minule ja minu muusikale.

    #2
    Originally posted by trancefan@Mar 16 2006, 21:32
    Tere.Olen siit foorumist saanud palju positiivset infot selle kohta et hakkata endale ehitama ise kõlareid.Tegelikult soovin,et keegi teeks need mulle vastavalt minu muusikalisele maitsele ja jne.On kellelgi huvi ja kogemusi et selline töö ette võtta?Tahaks midagi head ja kvaliteetset mis sobiksid just minule ja minu muusikale.
    Võta kasutaja Intzuga ühendust. Ta teeb sulle suhteliselt mõistlikult hinnaga täpselt sinu soovile kõlarid. Nii välimuselt kui ka helilt

    Mõistlik mees. Foorumis ta nii tihti enam ei käi, aga telefonilt saad teda kätte küll.
    Vaesel ajal on kärbes ka liha.

    Comment


      #3
      Aga miks mitte ise teha? Kui käed õigest kohast välja kasvavad ning aega on, siis see on üks parimaid tegevusi. Ja igatahes kasulikum kui kuskil baaris-pubis õlle löristamine ja ootamine kuni teine inimene valmis teeb. Lisaks saad palju uusi kogemusi, tegemise rõõm on piiritu, ning odavamalt saab hakkama, st. et sama raha eest võiksid sutsukese paremad elemendid osta, natuke parema kasti võibolla teha, ja jäääb rohkem raha võimule. Iseasi kas muidugi vastavad tööriistad ja ruum selleks olemas on.
      Kõlarite ehitamine on väga hea hobi, hästi ehitades võib end n.ö. ära tasuda - Head kõlarid odavamalt kui poes, tead täpselt mis ja kuidas, kuipalju kannatavad. Ning kui asja tõsiselt võtad, viitsid paar raamatut ka läbi tudeerida, siis võid ka mõnele sõbrale ehitada.
      Mina olen juba aastaid sellega tegelenud, võin öelda et see "hobi" tekitab rohkem sõltuvust kui kokaiin. [piltlik väljend, ärge nüüd aru saage, et ma kokaiini tarbin :lol: ] Ikka on natukene vaja võimendit putitada, kõlari dampinguga (nn. "vooderdus" ) tegeleda, natuke võik veel filtrit muuta, ja siis natuke veel. See on tegevus millega saab ka sõprade ees hoobelda - omal kogemused kus sõber pani circa 14-15 tuhat krooni magama ressiiveri ja kahe yamaha kõlari peale (kusjuures ostis ainult muusika kuulamiseks ressiiveri ) ning mina oma vaevu vaevu 8000.- eelarvega nautisin puhtamat ning soojemat häält (neil tundus kuidagi külm see hääl olevat), Ning minu kõlarid -kuna viimistlesin ise - sobisid ideaalselt toa sisustusega nii mõõtmete kui peitsi+laki poolest.

      Igatahes vaagi see mõte läbi, foorumi kaasabil ja enda viitsimise abil (ma tean et alguses on väga raske asjadest aru saada, see tuleb ajaga ning õppimisega) suudaksid vast teha väga head keskpärased kõlarid. kunagi kui kogemusi rohkem, võid need müüki panna, veidi raha juurde otsida, ja ehitada suurem-parem-ilusam-võimsam helisüsteem.

      Andres.
      Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
      Andres, djhut.pri.ee
      59103952

      Comment


        #4
        Tänud Andresele asjaliku teksti eest.Olen ka seda kaalunud,et võiks ise teha aga jah nagu sa mainidki,et asi kohati raskesti mõistetav.Eks muidugi ole ka asi viitsimises see kõik endale sellgeks teha.Huvi ja entusiasm on mul täiesti olemas ja arvan,et saaks sellega hakkama ka.Eks näis teen proovi siis :P .Oskad äkki soovitada siis mulle,et mis sobiks selleks esimeseks raamatuks mulle mida natuke alguseks sirvida ja omandada algteadmised selles valdkonnas.Tänud igatahes :P

        Comment


          #5
          Iseenesest kõlareid ise teha on väga hea mõte, kuid sain aru et soovid et keegi teeks sulle.

          Kui rääkida raamatust siis mina olen oma algaja "lolli ilaga" endast väga tobeda mulje jätnud, ning ka teisi sõpru piinanud. Samas olen ka palju targemaks saanud, ma loodan et te kaasmaalased andestated mulle kui seda loete.

          Ma soovitan sul uurida seal olevaid töid. Konkreetselt võibolla midagi ei leia, aga mõtte ikka saad. Mul plaanis seal jälle väikene update teha kui leian aega.

          Ise mulle soovitati riiulikõlareid, no ostsin elemendid ära, filtrid tellisin Indreku käest ja nüüd ootan kasti materjali ja spooni. Aga sellest lähemalt kui kastid valmis.
          Vaesel ajal on kärbes ka liha.

          Comment

          Working...
          X