Teade

Collapse
No announcement yet.

Crossover

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Crossover

    korra toxisin siin otsingusse aga eriti sellist põhjalikumat teema käsitlust ei märganud. kindlasti olex sellest teemast kasu. siin foorumis peax juu olema palju asjatundjaid.
    võix juu olla lausa A-st B-st peale. lõppude lõpux on siin ka väga noori kastajaid.
    keegi hea inimene räägix lahti erinevat tüüpi crossowerid,mis tähendab-1, 2 jne.järku?mille poolest kallim on või ei ole parem?mix kasutataxe tavaliselt sama oomiseid valjukaid kõlarites(muide lomo kastis-madalad on 15 ja tviiter 25 oomi)?jne.panen enda poolt ka siis esimese viite
    http://lalena.com/audio/calculator/xover/
    samas äkki keegi valgustab ka erinevaid materjale mida kasutataxe.

    #2
    täielik huvipuudus.ei noh ma saan aru küll,et olen sattunud audiofiilide keskele,kes on oma teadmised juba rinnapiimaga sisse imenud. ja siis tuleb mingi seniilne tüüp ja hakkab oma lolle küsimusi esitama. targad inimesed jätavad lollidele küsimustele ikka vastamata. siit ka ütlus,et üks loll võib rohkem küsida........jne.
    palve moderaatoritele-KUSTUTAGE TEEMA!

    Comment


      #3
      http://sound.westhost.com/biamp-vs-passive.htm Kui inglise keelt oskad, siis siin on kõik info olemas. Eraldi siin välja trükkimiseks on teema liiga pikk ja noh eks aeg ole kallis.

      Comment


        #4
        Originally posted by walwal@Apr 14 2006, 12:34
        täielik huvipuudus...
        Vaevalt küll...
        Pole veel kolme tundigi möödunud ja päev alles noor (mõned öised nokitsejad veel magavad), siit võib veel pikk teema areneda...
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

        Comment


          #5
          Originally posted by fre+Apr 14 2006, 12:43--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fre @ Apr 14 2006, 12:43)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-walwal@Apr 14 2006, 12:34
          täielik huvipuudus...
          Vaevalt küll...
          Pole veel kolme tundigi möödunud ja päev alles noor (mõned öised nokitsejad veel magavad), siit võib veel pikk teema areneda... [/b][/quote]
          Heh, mitte mõned öised noktsejad ei maga, vaid elektroonikud magavad - õige elektroonik ongi see, kes mingi skeemi kallal, nina krimpsus peas ja kolb stardivalmis, kella 5-6 hommikul nokitseb, et aga käima saaks.

          Isegi selliseid perioode kogenud, kus iga hetk on kuldaväärt, ning kell 3 öösel korgid läbi lasknud, kuna "seda kaitset ei ole siia skeemi kindlasti vaja - Kõik on 100% korras". Ja siis kodakondsed imestavad miks Andres keset ööd käib kottpimedas majas ringi ja vannub. :lol:

          Teemasse - miks valitakse sarnase takistusega elemendid kõlarisse - et nad teineteisest üle ei hakkaks mängima - kui üks on 4 oomi, teine 8 oomi, siis sama pinge korral mis võimendist tuleb, üks teeb kõvemat häält. Sestap ka korrigeeritakse elementide tundlikkust filtris takistitega.

          Kallim filter ei ole kunagi parem. Parem on see filter mis on asjatundlikumalt kokku sobitatud, ning kvaliteetsemate komponentidega.
          Mina kusjuures pooldan filtrites lihtsust, esimese või äärmisel juhul teise järgu filtrit kasutades on saund minu kõrvale pehmem ja mõnusam kuulata, samas olen jõudnud järeldusele, et kui vajalik pulksirge sagedusgraafik, siis läheb filter hoppaa kui keeruliseks - Kõiksugu sageduskorrektsiooni ahelad jne. Minu puht subjektiivse arvamuse järgi moodustab korralik filter kõlari "saundist" umbkaudu kolmandiku või isegi 2/5, kast teist sama palju, ning ülejäänud jääb elementide kanda.

          Andres.
          Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
          Andres, djhut.pri.ee
          59103952

          Comment


            #6
            Nonoh, pole ammu kusagil sõna võtnud...

            Jah, lihtsamapoolsed filtrid on ka minu eelistus, 1-2 järku, kuid teinekord niilihtne see pole ja läheb tarvis erinevaid lülisid jms sagedusriba korrigeerimisel(üsna tavaline nt alumiinium ja muidu metalliliste membraanide korral).

            Mis puutub samaoomiliste valjukate kasutamisse, siis IMO päris igas lahendis see nii ikka pole - erinevaid häid(ja vähem häid) valjukaid on erinevate takistustega, saati veel asjaolu, et ju valjuka kirjutatud takistus on nagunii näiline.

            Need neti-põhised kalkulaatorsaidid väga head ikkagi pole, sisaldavad vaid põhilisi, keskmistatud põhjal tehtavaid arvutusi - päris nii lihtne see ikka pole, vähemalt kobedama tulemuse saamiseks.
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

            Comment


              #7
              andke mulle andex see väike provokatsioon teema alguses.aga näete, suutsin isegi intzu välja meelitada. väga meeldiv sind näha foorumis üle hulga aja. loodan, et tuled peagi jälle.
              muidu ka nõus nii andrese kui ka indreku väitega,et et filtrid peaxid olema nii lihtsad kui vähegi võimalik.kindlasti on selline neti kalkulaator mingi ülevaade ainult. ei vaidle vastu.samas lisaxin ikkagi veel ühe, kes asja vastu huvi tunneb võib uurida
              http://docbar.ibelgique.com/docbar/index.htm

              Comment


                #8
                Aga niimoodi nagu see teema hetkel on, on ta vist liiga laialivalguv. Teeks natuke atraktiivsemaks,.siis justkui näidis ka. Näiteks minu enda valjukad, need mis on ja mida veel pole: bass - Altec 414-8B ja tviiter-Fostex T825
                Fostexi kohta on väga raske andmeid leida

                Impedanz: 8Ohm

                Freuquenzbereich: 2,0-20kHz

                Schalldruck: 102dB

                Belastbarkeit: 50Watt

                Seriennr: 10834 u. 10836

                Gesamtgewicht/Stk.: 2,05kg
                Peax ka nagu alnico magnet olema
                Bass:
                http://www.vestnikara.fromru.com/vestn/n2/onken.htm
                siin näeb ka graafikut
                veel lisaks niipalju:
                Power Rating…50watts
                Frequency Response…30-40000
                Impedance…8 ohms
                Cone Resonance…30Hz
                Magnet Structure…Alnico V
                Ei hakka vist lisama, et viimane hakkab mängima petit onkenis.
                No ütleme siis nii, et mõlemad on ikka natuke üle keskmise valjukad. Ja tahaks neid panna siis koos mängima. Ah jaa, selle bassika tundlikkus….96 dB( või äkki oli 97)
                Kuna ma nägin netis firma ACR andmeid, mis on pea seesama fostex ja sama numbriga - seal oli hoopis märgitud alampiiriks 4,0 kHz(kes teab?), siis justkui ei julge lõigata madalamalt kui 4 kHz. Ma saan aru, et lõplikku häälestust saab teha alles siis, kui kõik on juba paigas. Aga ikkagi, mida teie pakuksite või teeksite? Juhul kui teil oleks piiramatud võimalused valida. Tore kui tuleks mitu sellist arvamust-ettepanekut ja koos põhjendusega. Äkki läheb mõni käiku. Ma muidugi leian ka ilma foorumita selle, mis mul vaja on, aga see oleks selline ilus näidis. Oleks kena ära näidata ka materjal ja jälle põhjendus. Tea, kas suutsin teid intrigeerida?
                Mida lihtsam ja kvaliteetsem seda parem. Jään huviga jälgima asjade kulgu.

                Comment


                  #9
                  Nii väheste andmete järgi ei ole võimalik filtrit arvutada. Kui oma valjukad kätte saad mõõda üle ja siis arvuta(me). B-)
                  Vaja oleks takistuste sagedussõltuvust ja sageduskarakteristikute suunasõltuvust teada ja seda millisesse ruumi kuulamiseks neid ehitad.

                  Comment


                    #10
                    lisax Altec 414-8B
                    http://alteclansingunofficial.nlenet...ele-Small.html
                    fostexi kohta otsin ka lisa.

                    Comment


                      #11
                      annan alla.fostexi kohta ei ole midagi leidnud. keegi võib ju mingi oma pakkumise teha-oma konkreetsete valjukatega. siis on asjast kasu ka kellelegi.

                      Comment


                        #12
                        ma ei teinud seda teemat mitte selle jaox,et leida lahendust oma probleemile. selle saan ma ise ka lahendatud. lootsin, et sellest tuleb selline kena ülevaatlik, õpetlik teema. aga noh on nii nagu on. selle oma pakkumise võtan ma tagasi. nii et kui viicite koos näidist teha siis valige mingid muud valjukad.

                        Comment


                          #13
                          panin datanetti ules ühe dok.-Autotrafo.vaadata saab OO-ga. Ja mis siis sellisest asjast ka arvate?
                          http://klaabu.pri.ee/ftp/?site=datan...amp&order=desc

                          Comment


                            #14
                            Kõigepealt:
                            http://www.speakerbuilder.net/web_files/Ar.../xpointmain.htm
                            ja siis:
                            http://www.rjbaudio.com/Audiofiles/FRDtools.html
                            Tõnis

                            Comment


                              #15
                              hehh. ma ei taha osta , ma ei taha ehitada, ma küsisin mis te sellest arvate.aga viidete eest sänx.

                              Comment

                              Working...
                              X