Teade

Collapse
No announcement yet.

enne ehitamist...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by rnzr@May 25 2006, 15:28
    minu soovitus on et ära ehita alto2, sest see on kõikse mõttetum visatoni disain (kui ainult träänsu ja kütet kuulad siis käravad väga hästi).
    aga kui nii väga JUST NEID tahad siis pead selle dt94 tweetri asemel miskit muud panema (sc10n näiteks) ja otsima siis vastava filtri skeemi, sest see dt94 on väga nutune asi
    Kuule, rnrz, räägi mis kõlarid sul endal on, et laidad Altosi maha? Ma mäletan küll postitusi, kus sa olid Altost väga heal arvamusel. Nii, et räägi meile, millega Sa "valgustatuks" said? <_<

Comment

aga "õnneks" ma kuulan päris kõvasti träna, niiet kümnesse ost <_<
      autosse olen woofrile kaste teind, ja tean ka, et elemendiga seina vatiini ei panda.

siiski arvan, et see vaidlemine on mõttetu, kuna mu kuulamiskogemus toakõlaritega on väike ja need vatiininüansid ka suuresti maitses kinni.

ok, ma vahemere äärde, aga järgmine nädal tahaks kastid välja lõigata, siis ehk ka mõned uued küsimused

Comment

no põhimõtteliselt ei ole nendel asjadel viga midagi, nagu mõnel siin virisemist <_<

Comment

Vs: enne ehitamist...

Esmalt postitatud Silver poolt
          Kuule, rnrz, räägi mis kõlarid sul endal on, et laidad Altosi maha? Ma mäletan küll postitusi, kus sa olid Altost väga heal arvamusel. Nii, et räägi meile, millega Sa "valgustatuks" said? <_<
          no ma olen nii üht-teist ikka kuulnud, nii kalleid kui ka selliseid alto2 klassis kõlareid.
          endal on põhikõlariteks VIB 130 TL.
          aga kui nö "valgustatuks" saamine toimus siis kui ma transmissionline avastasin, peale seda võib tavalise inverterkõlari ära unustada suht.

w170s elemendil pole viga muidu iseenesest.

Comment

nii...

kastid valmis, aga pole eriti aega olnud asjaga tegeleda. nüüd liiguks edasi.

kastid siis kokku klopsitud ja lihvitud. nüüd oleks teada vaja, millega oleks kõige parem vineeri katta. ei tule mingit muud viimistlust, jääb vineer-style.

aga kas lakk või peits või midagi muud? absoluutselt null selle koha pealt.

Comment

No kõige parem oleks siis vastavalt soovile tooniga peits ja siis hiljem lakk selga veel.

Comment

üks tegi siin kunagi audes 105 kloonid ja kattis need peitslakiga, väga pro jäi

Comment

vot tulemus peaks jääma nagu MK-l
                  aga mida ma poest küsin?
                  ja et mitte poolt linna läbi sõita, kuhu pöörduda?

Comment

minul hetkel muide indreku tehtud kõllid, mis siis lihtsalt täpselt kokku liimitud, seejärel õrnalt lihvitud ja lakk peale, mis peaks ka olema rulliga pandud

Comment

Teema küll juba vana, kuid läheb kõige rohkem kokku küsimusega, kuidas seda vatiini siis ikkagi Alto II kasti panna. Eelpool on soovitatud põhiliselt seintele kinnitada aga niipalju kui ma nüüd juhendist välja loen -

The damping of the speaker uses four mats of damping material pushed into the cabinet through the bass cut-out. To this end, the mats are folded once longways and once cross-ways and pushed into the cabinet in such a way that the space behind the tube remains free and the rest of the space inside the cabinet is loosely filled.

- siin pole üldse nagu juttu, et vatiini peaks seintele või üldse kuskile kinnitama. Saan aru, et see tuleks lihtsalt voltida ja lükata kasti läbi bass cut-out'i(millest siin jutt? pole selliste terminite tõlkimisega kursis). Vatiini mitte kinnitamine oleks muuhulgas ka palju lihtsam, ei peaks hakkama klambripüstolit otsima kuskilt.

Oleks tänulik kui keegi oskaks asjasse selgust tuua.

Comment

Bassika august topid vatiini sisse.
                        Mina nii ei teinud. Muidu vatiini kinnitasin kuumliimiga.

Comment

Kas see, kuidas sa selle vatiini sinna paned ei muuda midagi?
                          Minu kui võhiku jaoks igatahes tundub see küll päris suur vahe, kas panna vatiin nii, et ta kataks ainult seinu või panna nii, et ta täidaks kasti(selline mulje jääb juhendist).

Comment

Tead pole kogemusi. Niiet ei oska &#246;elda. Katsin enda k&#245;laritel ainult &#252;la ja alaosa, tagaosa ja k&#252;ljed. Esik&#252;lg ei pannud. Niiet p&#228;ris t&#228;is ta mul pole. Keskel on t&#252;hi.

Kui aga kast t&#228;is toppida... nu ma ei tea. Nagu &#252;tlesin kogemusi pole, alles esimene k&#245;laripaar mis ma tegin:
                            http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=31303

Las kogenumad selles asjas jagavad oma teadmisi. Huupi ei hakka ma midagi &#252;tlema.

Comment

Mõelge kõigepealt sellele mis ülesanne sellisel tegevusel on - kasti sisemuses tekkivate helide summutamine ilmselt. Siit järelduvalt saab arvata et vatiin töötab nii seintele kleebituna kui vabalt (koheva) rullina edukalt. Oluline on jälgida et helineeldematerjal ei kataks inverteri sisemist ava tema läbimõõdu ulatuses, et lahtiselt olev rull ei saaks puutuda valjuhääldite korviavasid. Seintele kleepimine annab natuke parema tulemuse kõlaliselt - kuna kaetakse kõik nurgad mis võivad tuua esile mõne sageduse. Rull seevastu on lihtne paigaldada ja suurtes piirides toimib samamoodi. Esipaneele võib samuti katta, DIYerid lisavad helineeldemastiksit lausa korvi äärtele ja magnetile mõnikord.
                              Rullide tegemisel ei tohi neid kokku suruda - nii pole asjast tolku. Head näited on RRR kõlarid kus tihti leidus vatt mis plastiksuka sisse pressitud oli nagu mingi jõulusokk..., samas mitte omades kohevust.
                              Ka nn munarestide kasutamine annab tulemusi, kuid saab kasutada lahtivõetavate kõlarite puhul, kuna valjukaaugust neid sisse eriti ei topi. Olen teinud ka nii et "munarest" on enne kasti kokkupanekut tulevastele seintele liimitud. Poroloonist "munareste" kasutatakse isegi kallimates kõlarites.
                              Kui vatiini panna rullina suuremas koguses siis tuleb seda enne kõlari projekteerimisel ka arvestada, tavaliselt arvestatakse 2-5% vabamahu vähenemist.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud duk poolt
                                - siin pole &#252;ldse nagu juttu, et vatiini peaks seintele v&#245;i &#252;ldse kuskile kinnitama. Saan aru, et see tuleks lihtsalt voltida ja l&#252;kata kasti l&#228;bi bass cut-out'i(millest siin jutt? pole selliste terminite t&#245;lkimisega kursis).
                                Mina ei pannud kah millegagi kinni, oli Visatoni damping'u vatiin, l&#252;kkasin p&#252;stised ribad lihtsalt sisse ja p&#252;sima ta j&#228;i (t&#228;hendab, teglikult sai kaks pikka riba nende paberite kokku l&#246;&#246;miseks m&#245;eldud klambril&#246;&#246;jaga kokku l&#246;&#246;dud). J&#228;lgisin, et inverter oli katmata ja asi vask!

Selline oli tulemus:

Comment

Working...
                                X