Teade

Collapse
No announcement yet.

enne ehitamist...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

enne ehitamist...

olemas Alto II. plaan siis ise kastid teha.
    mõned küsimused:

juhendis on antud kasti seinte mõõdud. väga mõnus. aga mõõdud 19mm materjali jaoks. kuna plaan teha 21mm materjalist, siis ei taha millegagi puuse panna

19mm:
    esi-tagasein 762x192
    külgseinad 800x230
    põhi ja top 230x192

21mm:
    kas nüüd nende mõõtudega tuleb ruumala sama? peab igaksjuhuks küsima
    esi-tagasein jääb samaks 762x192
    külgseinad 804x234
    põhi ja top 234x192

teine küss:

The damping of the speaker uses four mats of damping material pushed into the cabinet through the bass cut-out. To this end, the mats are folded once longways and once cross-ways and pushed into the cabinet in such a way that the space behind the tube remains free and the rest of the space inside the cabinet is loosely filled.

inglise keel on hea, aga kas nagu inverteri taga pole vatti? või mis sellega öelda tahetakse

Tere!

Minu arvutused ütlevad, et ruumala tuleb tõesti sama ning inverteri taga ei tohiks tõesti vatti olla. Teine variant on summutusmaterjal seintele kinnitada.

Tervitades
    -Siim Sepman

Comment

aitäh siim.
      aga kui suurel alal siis seda vatti seal ei ole?
      mõjutab see ka midagi, kuidas see vatt seal on? kuulmismeel suht treenimata :P

Comment

Ma olen aru saanud, et teoreetiliselt midagi võib ta mõjutada, kuid praktiliselt ei mängi see erilist rolli.

Comment

Ma täpsustaks: Võib aga ei pruugi.
          kui sa paned igale seinale võrtselt siis nagu ie tule probleemi sellega (enda kogemused).

Comment

Vatiin muudab VÄGA palju. Kõige optimaalsem oleks panna vatiini kõigile külgedele ja põhjale, välja arvatud sein, kus on elemendid. Vatiin ei või olla inverteri vastas, peab olema vahe sees.

PS! Vaata siia: http://www.tevalo.ee/foorum/index.ph...opic=23651&hl=

Comment

Originally posted by Silver@May 23 2006, 19:09
              Vatiin muudab VÄGA palju. Kõige optimaalsem oleks panna vatiini kõigile külgedele ja põhjale, välja arvatud sein, kus on elemendid. Vatiin ei või olla inverteri vastas, peab olema vahe sees.

PS! Vaata siia: http://www.tevalo.ee/foorum/index.ph...opic=23651&hl=
              Tavaliselt soovitatakse vastupidi - tagumisele seinale mitte panna ning elementidega seinale panna.
              Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
              Andres, djhut.pri.ee
              59103952

Comment

Originally posted by andmets@May 24 2006, 19:57
                Tavaliselt soovitatakse vastupidi - tagumisele seinale mitte panna ning elementidega seinale panna.
                Arvad nii? Sellist asja kuulen esimest korda, kus sellist soovitust kuulnud oled?

Comment

Originally posted by traktorist+May 24 2006, 20:02--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (traktorist @ May 24 2006, 20:02)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-andmets@May 24 2006, 19:57
                  Arvad nii? Sellist asja kuulen esimest korda, kus sellist soovitust kuulnud oled? [/b][/quote]
                  Olen ise ehitusega tegelenud, siitsamast foorumist seda kuulnud... oli vist DIYAudios kah
                  Heli- ja valgustehnika rent, müük, ost, komplekteerimine, ehitus ning hooldus (küsida võib kõike)
                  Andres, djhut.pri.ee
                  59103952

Comment

Originally posted by andmets+May 24 2006, 20:32--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (andmets @ May 24 2006, 20:32)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                    Originally posted by traktorist@May 24 2006, 20:02
                    <!--QuoteBegin-andmets
                    @May 24 2006, 19:57

Arvad nii? Sellist asja kuulen esimest korda, kus sellist soovitust kuulnud oled?
                    Olen ise ehitusega tegelenud, siitsamast foorumist seda kuulnud... oli vist DIYAudios kah [/b][/quote]
                    Ma kuulen kah sellist asja esimest korda. :blink:

Tavaliselt ikka elementide poolne sein jäetud paljaks. Vaata kas või siin samas foorumis üles pandud kõlareid.

Comment

andmets räägib tõtt. Näiteks Audes 064 kõlaritel on tagumine sein katmata jäetud. Räägivad, et siis on "kõlasein". See rohkem maitse või katsetamise asi, palju ta ei tohiks muuta. Esiseina mittekatmise vajalikkust ma küll ei näe.

Comment

minu soovitus on et ära ehita alto2, sest see on kõikse mõttetum visatoni disain (kui ainult träänsu ja kütet kuulad siis käravad väga hästi).
                        aga kui nii väga JUST NEID tahad siis pead selle dt94 tweetri asemel miskit muud panema (sc10n näiteks) ja otsima siis vastava filtri skeemi, sest see dt94 on väga nutune asi

Comment

Originally posted by rnzr@May 25 2006, 15:28
                          minu soovitus on et ära ehita alto2, sest see on kõikse mõttetum visatoni disain (kui ainult träänsu ja kütet kuulad siis käravad väga hästi).
                          aga kui nii väga JUST NEID tahad siis pead selle dt94 tweetri asemel miskit muud panema (sc10n näiteks) ja otsima siis vastava filtri skeemi, sest see dt94 on väga nutune asi
                          Soovitaks kah SC10N kasutada. Sobib väga hästi ka see sama filter. Lõikesagedus peaks ikka sama jääma. Ja ma ei ütleks, et Alto II ainult träna ja muu vaibakloppimise jaoks sobivad. Peaks ütlema, et näiteks A Capella esitus on neil ka väga viis võrreldes enamusega.

Comment

Alto II minu kogemuste põhjal sobib väga hästi muuhulgas metali kuulamiseks - kesksagedus on mõnus, kõrged pehmed ja bass täpne ning madal. Eks nad ühed all-rounderid on. Endal küll väheke moditud lahendus - kast 30-liitrine häälestusega 40 Hz, kõrgeteks SC10N ja filter ise arvutatud, kuid kontsept sama, mis Alto II puhul, ehk siis soodsalt head kõlarid, mis sobivad kõige kuulamiseks. Muidugi, bassiosa "tümaka" jaoks neil kah piisavalt võimas ning vokaaliosa neil samuti hämmastavalt hea - Rod Stewartit kuulates tekkis küll tunne, et tüüp on siinsamas toas...
                            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Originally posted by rnzr@May 25 2006, 15:28
                              Igaühel ei ole ju nii palju raha, et ehitada HI-END kõlareid. :angry: Juba see, kui paljud siin foorumis on endale sellised teinud, kaasaarvatud mina, näitab, et on tegu hea disainiga&#33;

Comment

Working...
                              X