Teade

Collapse
No announcement yet.

audese valjuhääldi läbi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

audese valjuhääldi läbi

tere!,

probleem siis selles, et oman selliseid elemente http://www.audes.ee/index.php?id=1445&tpl=1003 . Suhteliselt tihti mingi ajapärast, ütleme 2-3 kuu pärast jäävad nad vait, st ei mängi. Ja ikka ja jälle on selle süüdlaseks tinasukk. Esimesel korral sain veel audese garantiise viia ja parandati ära, aga nüüd kahjuks garantiiaeg läbi. Niipalju kui mina aru sain, oli tookord audese paranduses see sama tinasukk sinna jäetud, aga see oli sinna membraani külge mingi hoopis teise ainega "kleebitud", mitte tinakolbiga tinutatud. Olekski küsimus, et mis võiks olla see aine. Ta nägi selline läbipaistev, pisut valge aine, selline kummi pehmusega vms. Selle ainega oleks palju lihtsam parandada, kui selle tinutuskolbiga seda jälle lõhkuma hakata, pole mul eriti professonaalseid tööriistutinutamise jaoks. Olgu veel nii palju öeldud, et need bassikõlarid mängisid estonia 35AC-021 kõlarites ja tundub, et eriti pikka aega nad seal mängida ei taha, niiga suure õhuvoolu või teab mis pärast. Midagi tarka too kord ei osatud selle kohta öelda, kui osta original audese kõlarikast. Aga ikkagi ehk teab keegi millega need audese vennad, neid tinasukke parandavad?

Vs: audese valjuhääldi läbi

see aine on arvatavasti lihtsalt liim (mis vaevalt voolu juhib), ja tinutamisest ikka ei pääse, kui korralikku ühendust tahad. iseenesest parandamine väga suur töö ei olegi, lihtsalt kindlat kätt ja julgust vaja.

Comment

olen proovinud, kuid see tinutamine ei kõlba kohe kuidagi, ikka huvitaks mis aine see võiks olla, sest seni on see kõige paremini töödanud. Olen eelnevalt palju tina kasutanud ja need lõhkusid selle tina suka kohe ära, see liim nagu hoiab märksa paremini. Originaalis on ka audesel selline kollane liim vms peale pandud ju.

Comment

mingi epo liim on vms...
        ja kui ta ei taha jääda kinni..siis kas kehvalt tinutatud või siis kehva asendiga tinutatud..mida sujuvamalt ta koonuseküljest tuleb jne..seda parem on..mitte et koonusejuurest tuleb täisnurgaalt ja läheb ühendusklemmile
        mida sa lohh vahid

Comment

epo liimist on asi kaugel. Epo liim on paras jama liim peaks mainima. Krt keegi siis ei tea kuidas professonaalid kõlareid parandavad? Tinutamine jääb praegu kõrvale, ükskõik kui pikalt või lühikeselt, tinutamine on jama. Ma olen 2 aastat selle tinutamisega jamanud ja see ei õnnestu mul. Liimiga oleks asi lihtsam, äkki aitaks mõni pilt vist sellest liimist vms?

Edit: Ma praegu mõtlesin seda ka, et miks need tinasukad koguaeg katki lähevad?
          Ma arvan, et element liigub liiga suure amblituudiga, et see tinasukk lihtsalt ei pea enam vastu, see vist tähendab ,et tuleb liiga palju õhku vms? Et kas äkki peaks neil kõlarikastidel inventeri pikkust vms muutma?
          viimati muutis kasutaja normaalne; 05 m 2006, 17:28. Põhjus: Vajadus täiendada

Comment

Esmalt postitatud normaalne poolt
            epo liimist on asi kaugel. Epo liim on paras jama liim peaks mainima. Krt keegi siis ei tea kuidas professonaalid kõlareid parandavad? Tinutamine jääb praegu kõrvale, ükskõik kui pikalt või lühikeselt, tinutamine on jama. Ma olen 2 aastat selle tinutamisega jamanud ja see ei õnnestu mul. Liimiga oleks asi lihtsam, äkki aitaks mõni pilt vist sellest liimist vms?

Edit: Ma praegu mõtlesin seda ka, et miks need tinasukad koguaeg katki lähevad?
            Ma arvan, et element liigub liiga suure amblituudiga, et see tinasukk lihtsalt ei pea enam vastu, see vist tähendab ,et tuleb liiga palju õhku vms? Et kas äkki peaks neil kõlarikastidel inventeri pikkust vms muutma?

Tegu ei ole tinasukaga seal elementide juures.Asja nimi on lihtsalt isolatsioonita paindjuhe(kõlarimaailmas ka vunts).See et nad kogu aeg katki lähevad seletub sellest, et kast on vale!Väikese suudmega(diameetriga 8" max) ning suure amplituudiga liikuva membraaniga valjukad on reeglina mõeldud kasutamiseks kompressioonkastis; inverterkastis lihtsalt rappuvad puruks.
            EPO-liim ei ole üldsegi "paras jama".Teda tuleb lihtsalt osata kasutada.Eelkõige tuleb valida sobiv liim õigesse kohta!Tapeediliimiga saapaid ei paranda!See liim seal on sulatatav nn. liimipulk(mitte 6.- variant, loomulikult).
            Ja 2 aasta jooksul pole jootmist selgeks saand!?Seda ma ei usu!TPTs said ka kõige kandilisema peakujuga vennad 4...5 päevaga(a`6h) asja juba käppa.
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

hm sulatatav liimipulk, ehk teate mõnda toodet ka öelda? Aga kas see tähendab ,et see "vunts" peab selle membraaniga ikkagi kokku puutuma, st see liim elektrit ei juhi? Ja muidu Audes 012 on ka inventriga
              http://www.audes.ee/index.php?id=1510&tpl=1003 ? Ja paljudel on ikkagi see kõlar estonia kõlarites mänginud. Tahaks vaid teada, mis muudatused on tehtud?

Comment

No ju ta siis on õieti arvutatud kastis mängimas.Need liimid ei juhi minuteada voolu.
                Projektide pildid

Comment

ehk teab keegi veel midagi tarka neist liimidest rääkida, või seoses selle valjuhääldi kõlarikasti paremini sobitavuse suhtes.
                  viimati muutis kasutaja normaalne; 06 m 2006, 22:33.

Comment

Räägime siis natuke liimidest
                    Paberkoonusega valjukatel(mõrad, rebendid membraanis) sobib kasutamiseks BF-2 liim.Kuna seda pole ma enam kusagil müügil näinud, siis olen kasutanud ka BF-6.Tegemist on fenoolpolüvinüülatsetaatliimiga ning osta saab seda apteegist.
                    Kummilõdviku, mähise aluse, tsentreerseibi, magneti korvi külge ja magnetikke tagasi liimimiseks sobib Moment liim.Olen seda edukalt kasutanud ka paindjuhtmete toestamiseks membraani pool.
                    Üle 10...15W valjukates sobib mähise remondiks SuperAtak(teist tüüpi superliimid ei sobi oma halva kuumakindluse tõttu).Väiksemal võimsusel sobivad BF liimid.
                    Al korvi remondiks(murdunud detailid) sobib EPO liim; terasplekist korv reeglina ei purune.

Paber membraanidest tuleks heaga eemal hoida vesialusel liimid...
                    Projektide pildid

Comment

hm, ma saatsin audesesse kirja ja küsisin mis liimi nemad kasutavad ja vastuseks sain S-9 Super. Teab keegi, kas seda müüakse kõikides ehituspoodides või mismoodi seda kasutada tuleks?

Comment

mida te plõksite siin?!

tinuta kinni ja mökerda silikooni kogu vunts täis, tegin oma S30 bassikale nii ja möirgab edasi...
                        Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
                        * Toitelüüdid
                        * Kõlari kummilõdvik
                        * Elekter
                        * Kõrvad
                        * Naabri närvid

Comment

niimoodi, oli nüüd aega ja keerasin selle kõlari lahti ja tuli välja, et see polnudki see parandatud bassielement. See on see kõlar ,mis sai hiljuti ostetud, st pärast seda parandatud bassikat. On ka olemas pildid, kus on näha, et katki on ta hoopis teiselt poolt, ühendusklemmide juurest, mitte koonuse juurest.
                          http://www.zone.ee/havitajas/
                          Selle parandamisega mina enam hakkama ei saa ja pole mõtet ka, sest pikaks ajaks ma teda korralikult ikkagi käima ei saa. Järsku on Tallinnas või kuskil mujal mõni firma või mõni oskaja mees, kes oskab antud kõlarid korda teha, et neid ei peaks parandama koguaeg. St väga valed bassielemndid need olla ei saa kuna on nende originaalsete bassielementide ehituselt
                          identsed. Ainuke asi ,mis on teistmoodi, et need uued on ümmargused, mis võibki probleeme tekitada. Tean, et nii mõnedki on 35AC-021 kõlaritele hoopiski teisi bassielemente ja on mänginud väga hästi, järelikult on kuidagi moodi neid ka võimalik mängima panna. Ei tahaks ikkagi head kõlarid seina äärde visata. Kõlari ehitust natuke muutes ehk hakkab mängima, teab keegi mingit sellist parandus kohta vms?
                          Tänades ette!

Comment

endal plaan need samad elementid panna 35AC-021-01 kasti.Ei julgegi neid panna paistab . Aga mis on saanud neist kõllidest siis nüüdseks teema algataja`?

Comment

mina otsustasin viia need kõlarid teadja mehe juurde ja tuli välja, et vuntsid ei ole audestel piisavalt hästi liimitud ,et nad just estonia kõlarikastides vastu peaksid, rohkem nagu audeste enda toodete jaoks mõeldud, järelikult ta muutis natuke neid vuntse(kaldenurka vms) ning hetkel töötavad. Niipalju muidugi ,kui palju mina asjast aru sain, siis tundus olema probleem selles. Viisin nn basssoundmani juurde http://www.zone.ee/basssoundman/. Muidugi ,kui sul see estonia kast oli ennem kandiliste bassikatega ,siis tuleb seda auku ka suuremaks teha, sest need uued ümmarguse kujuga audesed ei mahu sisse.
                              Edu igatahes!

Comment

Working...
                              X