Teade

Collapse
No announcement yet.

3D-spiraaliga hornid ja muu (algaja projekt)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

3D-spiraaliga hornid ja muu (algaja projekt)

Tuulasin netis ringi otsides mida võiks esimeseks kõlaripaariks teha.
    Ennnäe mis silma jäi: http://home.arcor.de/oleks123/index.htm
    Mis te arvate? Kas tasub vaeva näha?
    Elementideks on Tang Band W3 315 SC, mis maksavad 18EURi plus postikulu Soomest. Originaalis olid mingid Fostexid, aga neid ma parem ei osta, rahalistel kaalutustel. Seda eriti veel, kui mulle ei peaks need meeldima.

Mis häält need teeksid (paras pähkel )?
    Mis on nende "kruvidega" kõlarite omapära?
    Arvatavasti oleneb sellest mida kuulan. Kuulan kõike (va klubimuusika). Enamasti aga raskemat muusikat, kuid mitte valjusti.

Vahepeal mõtlesin nende "Cyburgi Needle-ite" peale, kuid arvan, et nendest jääb väheseks. Olen kuulanud sõbra open-baffle (FRS 8-tega) kõlareid, heli puhas ja selge, aga "matsu" jääb minu jaoks väheseks, eriti kui tahaks vahest Korni kuulata.

Või oskate midagi paremat kosta? Ehitan need lihtsad Needled ja väike woofer kõrvale?

viimati muutis kasutaja marttisiitsman; 11 m 2006, 10:03.

Vs: 3D-spiraaliga hornid ja muu (algaja projekt)

Ma arvan,et algaja projekti jaoks natuke liiga keeruline.Kuna selle spiraali ehitus on küllaltki töömahukas,siis mina kasutaksin võimalikult häid elemente,sest mis kasu on sul sellest,kui halvad elemendid rikuvad kogu selle töö ja vaeva ära.
    NB! Ma ei taha sellega öelda seda,et need sinu valitud elemendid halvad on.Kuna mul endal kogemus nendega puudub,siis ma neid elemente kommenteerida ei oska.Ma räägin lihtsalt põhimõttelisest lähenemisest sellele projektile.
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Esmalt postitatud marttisiitsman poolt

Mis on nende "kruvidega" kõlarite omapära?
      Auhind sellele, kes veel keerulisema inverteri oskab välja mõelda.
      Ühesõnaga omapära ongi see, et inverter on mõtetult keeruline välja mõeldud.

Comment

Mina olen sellest spiraalist nii aru saanud, et pikema inverteri saab teha lühemaks aga paksemaks, loodan et oli aru saadav lause jupp.

Comment

Ei olnud arusaadav.
          Inverteril on üldiselt oluline tema keskmise pindala ja tema kogu pikkuses oleva õhu massi suhe ja kuju pole see juures üldse oluline. Seega paksem (suurema pindalaga) inverter peab olema ka pikem. Mingi spiraaliks trikitamine ei aita siin.

Comment

Niisiis, selle spiraali võib kohe ära unustada. Mingi imeloom ei ole.

Aga mis kõlarid on sellised kõige universaalsemad? Lairiba, 2-riba jne.?
            Teeks mingid tundlikumad (90db+), siis saaks võimendi tinutamisega ka kätt harjutada ning kui ei tule välja (võimendi), siis väiksema võimsusega võimendid on ka odavamad.
            viimati muutis kasutaja marttisiitsman; 13 m 2006, 13:44.

Comment

Minu eelnevalt kirjutatud sõnad võib juba maha matta.
              Aretaks midagi, aga ei tea kust elemente osta. Peale Visatoni ja Audese valikule tahaks ka midagi muud uurida.
              Oskab keegi nimetada valjuhääldajate jaemüügiga tegelevaid asutusi või siis usaldatavaid (loe: kohtadega kust on tellitud ja pole suuremaid probleeme esinenud) netipoode?

Comment

Kõige pisemaid Fostexeid saab tellida Pillipoest. Need on FRS-8 sama mõõtu, aga tundlikkus suurem. Heli koha pealt ise ei oska hetkel veel kommenteerida, aga netis liikuvate kommentaaride põhjal pidi olema Visatonist ikka üle. Nendest saad näiteks mingeid ruuporkõlareid ehitada. Olen kuskil jooniseid ka näinud konkreetsete kõlarite kohta.
                http://www.pillipood.ee/index.php?la...TEX&id=2028320

Comment

Working...
                X