Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlari valmistamisest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlari valmistamisest

Tere!

Olen tiba uurinud antud foorumi erinevaid projekte ja asju, aga mõnele küsimusele pole veel otsest vastust saanud, et võiksite neile vastata:

1)Kas antud Visatoni filter http://noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=358 on analoogne ikkagi siin näidatud filtrile http://www.visaton.com/en/6/20/545/construction.html. Visatoni lehel näitab, et skeemis on 8 oomine takisti, aga filtri pildi peal ei ole seda kll näha. Et kas see 8 oomi tegelikult näitab, et selle filtri impedants on hoopiski 8 oomi murdesageduse juures? See tunduks nagu reaalsem.

2)Kui kõlari kasti kokku panna, kas keegi üldse kasti seinu kokku ka kruvib või liimida ongi mõtekam? Sest kui ühekorra oled juba kokku liiminud, ega siis enam nii lihtsalt seda lahti ei tee.

3)Samuti olen lugenud mõndades kohtades, et enne tuleb kinnine kast kokku liimida ja siis alles elementidele augud saagida. Loogilisem oleks just, et esiseina saed(koos elementide aukudega) juba varem valmis ja siis pärast liimid selle eraldi külge.

4)Mind huvitab veel selline asi, et kuidas te reguleerite seda vatiini seal sees, et kui kast on juba kokku liimitud, et kas elementide aukudest käega? Kui kast on juba kokku liimitud, siis on seda vist suht ebamugav teha. Millega üldse te seda vatiini seina külge kinni panete, liimiga?

napos

Vs: Kõlari valmistamisest

mina olen pannud käega vatiini sisse. Aga tornidesse tuleks muu tehnika leida, kuna need ikka päris suured

Comment

Esmalt postitatud nxp poolt
      mina olen pannud käega vatiini sisse. Aga tornidesse tuleks muu tehnika leida, kuna need ikka päris suured
      Mul õnnestus oma tornides vatiini kinnitamata sisse ajada, siiani seisab.

Mina isiklikult kasutasin kasti kokku panemisel liimsilikoni ja ka kruve, no muidugi võib ju ka ainult liimida, aga sel juhul tuleb see pitskruvide vahele ajada, muidu ei pruugi hästi kinni jääda.

Comment

keegi võiks veel valgustada selle filtri küsimuse suhtes

Comment

Esmalt postitatud napos poolt
          keegi võiks veel valgustada selle filtri küsimuse suhtes
          Põhimõtteliselt on need filtrid sarnased. Et siis 2 järku ja 2 riba. Skeemil on ainult kõrgsagedusel takisti vahel. See on seal ikka selleks, et visatoni insenerid arvavad, et nii on selle kõlari puhul parem. See teine filter on rohkem nagu universaalne ja ei ole mõeldud konkreetsete elementide jaoks. Minul töötab selline W130S + SC10n kõlaril.

Comment

et siis kui ma selle filtri ostan võin panna sinna selle 8,2 Ω -se takistuse, aga samas võin ka selle välja jätta ja elemendiga ei juhtu midagi? Takistus ongi selle jaoks seal, et ta üleliigse soojuse enda peale võtaks?

Comment

Esmalt postitatud napos poolt
              et siis kui ma selle filtri ostan võin panna sinna selle 8,2 Ω -se takistuse, aga samas võin ka selle välja jätta ja elemendiga ei juhtu midagi? Takistus ongi selle jaoks seal, et ta üleliigse soojuse enda peale võtaks?
              Elemendiga ei juhtu midagi, aga heliga juhtub küll. Kui sa nüüd selle filtri ostad, siis seal ei ole nagunii poolid ja konded samad, mis seal skeemi peal. Ma ei soovita küll mingeid takisteid juurde panna. Sa võid muidugi proovida, et ühendad võimalikult elemendi lähedale selle takisti ja vaata, mis muutub.

Comment

sellel filtril just ongi need samad väärtused (kondedel ja poolidel), mis on ka skeemil, ainuke erinevus ongi siis takisti puudumises, et ise tean kas pistan selle takisti sinna vahele või mitte...?

Ma vastaks sellele küsimusele:

Jah, nii ta on. Kuula kuidas kõrvale kaunim on

Comment

Working...
                X