Teade

Collapse
No announcement yet.

"Dipassion" (teine dipool-kõlari katsetus)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: "Dipassion" (teine dipool-kõlari katsetus)

Kuid nende kahe pilu laius mis jäi? Sellel kilevaljukal on endal magnetkanali laius ca 1cm näiteks.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
      Kuid nende kahe pilu laius mis jäi? Sellel kilevaljukal on endal magnetkanali laius ca 1cm näiteks.
      Sama lai täpselt nagu see magnetikanal.

Comment

Nojah, kuna ma neid enamasti ikka kandilisena näinud siis uus ümmargune faceplate oma suurusega pettis ära...
        Konfutsius

Comment

OB'dest siis natu. Trehvas selline asi et sattusin hifi-referenz' poodi ja seal olid need elektrostaatilised kõlarid. Oh jummal pole ammu nii positiivset üllatust saanud. Kuulamistingimused oli kehvad aga siiski peaks mainima et need on kõlarid kus ma kohe vigasid ei leidnud, bassi osa ei olnud küll võibolla kõige tugevam ja kõige madalamale mängivam(aga puudusid apsoluutselt kuminad mis kõikidel kastiga kõlaritel või vähemalt 95%) kuid siiski väga hea oli kuulata, heli oli selge ja korrektne. Mis see siis OB'desse puutub ? - kõlasid väga sarnaselt minu enda kõlaritele, mitte samamoodi aga sarnaselt.
          Millest selline eufooria, lihtsalt sattusin täna natuke linna ja sain kuulata erinevaid kõlarid alul ja pean mainima et 40 000 pole veel võimalik uut kõlarit saada mis oleks meeldiv. Jah 200 000 maksvad gamutid olid küll audiodesign'is head kui neid sai kuulamas käidud, kuid ka neil olid teatud nüansid.
          Seega iseehitajatele tuult tiibadesse. Kes oskab tasub ikka teha küll, ja kui ei oska siis tuleb lasta teha.
          Suht mõttetu post ehk aga noh jah ...

Comment

asjatundmatutele: elektrostaatiline kõlar on kahe kõrgpingega varustatud võre vahel asetseva plaadi vibreermisest tekkiva heli produtseerimis agregaat, ehituselt sarnane pieso elemendiga.
            peaks kah accu poest läbi hüppama ja neid kuulama...

PS: inspiratsioon pole mitte kunagi mõtetu!
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Magepani kõige väiksemad ei ole ka väga kallid sealjuures. Iseasi, mis transa siia maksab.
              Magnepan is the leader in high value, high quality, flat panel audiophile speakers for stereo and multi-channel use.

Niipalju kui ma netist tarkust olen nende kohta ammutanud, tuleks paraku investeeringut alustada kuulamistoast, kuna igasugune dipoolilaadne asi on paigutuse suhtes eriti tundlik. Minu jaoks on esialgu tegemist teoreetilise teadmisega, kui hull see asi tegelikult on?
              Toidan trolle!

Comment

Mis see hind siis umbes on ?
                Muidugi on ka see asi et elektrostaatilised kõlarid on suht tuimad ja vajavad kaunis tugevat võimu.

Oh vabandan siis, ramli juhtis tähelepanu.
                Kusjuures see on suht odav hind tegelt.
                viimati muutis kasutaja MK; 27 m 2010, 18:44.

Comment

redart'i lingilt tulenevalt ....
                  Because of this success and the economy that comes from manufacturing large numbers of speakers, the Magneplanar MMG at $599 pair is affordable and available to everyone.

Comment

Natuke veel lobisen.
                    Kuna ei saanud rahu tookord siis helistasin Kalevile ja küsisin kas ta annaks neid mulle väheke kuulata ja proovida. Oli nõus.
                    Vedasin siis eile kodu ja kuulasin, täna hommikul sõber ka abis.
                    Njaa esmane eufooria möödas. Ja heli ikka nii sarnane pole küll kui ikka koos võrrelda saab. Madal ots on ikka väga lahja loudness seda vähe kompenseerib ja kõrvalnähte helisse nagu ei too ka (ma arvan et madalaks otsaks sobiks hästi siia 2x18" ob laual juurde, või siis infinite baffle ehk ).
                    Tugevaks osaks on kindlasti lava, see on nii paigas kui olla veel saab. Heli on suht õhuline (mini OB'del on õhulisem).
                    Detailsus korras, minu avastused on sellised et kõige paremini sobivad need jazz'i kuulamiseks. Kui ma enda OB'dega võrdlen. Kuna OB'del on heli tiba õhulisem ja sound on üldse nagu "suurem" ja madal ots on ka olemas. Seega enam sügelust nii suurt pole kui mul enda kõlareid poleks siis ilmselgelt hakkaks ma nuputama kust raha saada elektrostaatiliste soetamiseks.
                    Välimuselt on nad väga eksklusiivsed ja huvitavad, siiamaani kõik kes nägid lausa armusid nende välimusse, naise õde tegi lausa pilte, et mehele kodus näidata. Ja mu enda naine mainis et need oleks suurepärased magamistoa kõlarid.
                    Mis puutub võimsuse vajadusse siis see natuke üle pingutatud. Kindlasti ei vaja need asjad alates 100W võimendit, võib ka edukalt lahjem olla, saab ka hakkama vabalt väiksemaga ma arvan et miinimum võiks olla kuskil 25-35w kanal.
                    Njah kokkuvõtteks siis see et need kõlarid on siiski head meeldivad kuulata, aga hetkel siiski pean enda omasid väheke paremaks (seega tubli töö hipi). Loodan, et kellegile abiks ja jätkan kuulamist niikaua kui Kalevi need tagasi mu käest võtab.
                    Natukene pilte ka siis.

Comment

Lisaks juurde, et niiske keskkond ei sobi staatilisele valjukale(pigem nimetaks seda staatiliseks süsteemiks) - kustub nii sound kui ka süsteem ise. 30-50% niiskuse juures mängivad normaalselt.Soomes mängitati ES süsteeme suveõhtul terrassil,kuni tuli maha udu... siis läks üksäkki heli sirisema ning järgnevate sekundite jooksul lahkus oma maisest missioonist ,süsteemi kõrgepingekordisti ühes võimuga.Ega hoiatused liigsed pole.Tuimad on nad tõesti, kuid harukordselt puhta taasesitusega(sõltuvalt tüübist/tegijast vmt).Mingi aeg mässasin samuti nende ES-dega ,kuid ei olnud see ,mida oleks tahtnud.Eraldi bassitugi peab kindlasti olema.Kui rahakott kannatab, julgeks soovitada küll.Mõningas koosluses ,nagu eelkõnelejad mainisid ,võib heli olla päris atraktiivne ja huvitav!
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Noh kui vist mingid kallimad ja suuremad on mis juba seal 30hz kätte saavad siis vast eraldi bassitugi samas nii tähtis enam pole. Aga siis on hind ka ikka oi oi oi.
                        Jah see puhtus on ikka erakordne ja ikkagi lava see on nii ulmeliselt ilusasti kuidagi paigas, isegi gamutid ei suutnud sellist lava esitada minuarust.

Comment

Osa nendest asjadest, mida sa paned elektrostaatide põhimõtte süüks on tegelikult valjuka kujuga seotu. Kõrge ja suht kitsas kiirgav pind - nn. line array, see annabki sellise hea lava ja ruumilise täpsuse, kuid saab ka tavavaljukaga OB-l umbes sama hea lava kui nad line array-sse panna.

Bass muidugi on ja jääb elektrostaadi nõrgaks kohaks, kuna nad ei anna piisavalt suurt lineaarset võnke amplituudi välja.
                          viimati muutis kasutaja moi; 31 m 2010, 10:11.

Comment

Kui nüüd veel on võimalik katsetada siis soovitaks sellist nippi - MK, ühenda lahti oma OB'l kesk- ja kõrgriba. Proovi kuulata koos Magnepani ja oma OB bassi. Veendu et kanalis olevad kõlarid oleksid samas faasis. Anna teada mida kuulsid...

Quad ESL-63. Legendaarne klassikaline elektrostaatiline kõlar. Soomlaste Gradient hakkas kunagi tootma ESL-63 tarvis subwoofrit (Gradient SW-63) mis tõstis esiteks Quadid sobivale kuuldekõrgusele, teiseks aga kasutas 2x12" Peerlessi bassi OB U-Frame kujunduses. Erakordselt meeldiv heli, siiani ei lähe mulje meelest.
                            Konfutsius

Comment

Oi kurja. oleks see soovitus varem tulnud.
                              Muidugi oleks ka ise võinud ju sellepeale tulla aga ei. Viisin eile kahjuks kõlarid poodi tagasi. Ei olnud magnepani'd vaid olid Audiostatic'ud.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                                ... olid Audiostatic'ud.
                                Nojah, eks ma oleks ka võinud viitsida pilte vaadata, redart siin oma magnepanidega ajas mõtte sassi!
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X