Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarite modimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kõlarite modimine

tere

Palju aega siis kuulatud inderku tehtud bufu nr2'tesid ja nüüdseks kui oma auto installi lõpetanud olen, ja sellege nüüd rahule võib jääda, siis nüüd oleks ka vaja tiba järgi aidata kodust tehnikat. Päris uusi kõlarieid plaanis pole osta, kuna eelarve pole nii suur et korraga sellist summat välja anda.

Hetkel tunnetan puudust tiba kõrgsagedusest, see võiks olla täpsem ja mitte nii pehme sondiga, ehk hoopis tiba rohkem "peale tükkivam".
    Teiseks on muidugi elu, seda on tiba vähe, samuti ka ruumilisust.(aga need kaks viimast vist sõltuvad midbassidest ?) Järgi soovin aidata neid asju selle pärast et kuulasin natuke aega toas DLS R6A midbasee (U~3L kinnises kastis) ja fitriteks ja kõrgeteks olid Oris PS seerja asjad ja nendega olid see asi nagu tiba parem - tõsi asjad ei mänginud küll nii madalale aga kõrgsagedus oli palju detailsem ja muidugi löök oli DLS'is ikka palju konkreetsem ja tugevam ning sobis rohkem nagu Rock mussi jaoks.

Esiteks plaaniks välja vahetada kõrgsageduse, et siinkohal võiks siis olla soovitusi mis sobiks,
    mureks on see et pole nagu eriti aimu sellest filtrist et kust lõigatud ja mitmendat järku (kahtlustan esimest aga pole kindel).
    Seega oleks suht mõtekas vist vaadata kõrgsagedust mille sageduskara algaks suht samast kohast kust sc10n e 1000hz ja samuti siis ka tundlikus peaks olema sama ehk siis 90db.
    Teiseks oleks vast mõtekas ka filtrid siis kunagi välja vahetada ?
    Või oleks ka misket sellist 6,5 elementi mis läheks ilusti samasse auku ja kast sobiks nagu valatud. Uusi kaste tegema ei soovi hakata kuna puudub selleks vajalik aeg.

Vs: kõlarite modimine

Esmalt postitatud MK poolt
    tere

Palju aega siis kuulatud inderku tehtud bufu nr2'tesid ja nüüdseks kui oma auto installi lõpetanud olen, ja sellege nüüd rahule võib jääda, siis nüüd oleks ka vaja tiba järgi aidata kodust tehnikat. Päris uusi kõlarieid plaanis pole osta, kuna eelarve pole nii suur et korraga sellist summat välja anda.

Hetkel tunnetan puudust tiba kõrgsagedusest, see võiks olla täpsem ja mitte nii pehme sondiga, ehk hoopis tiba rohkem "peale tükkivam".
    Teiseks on muidugi elu, seda on tiba vähe, samuti ka ruumilisust.(aga need kaks viimast vist sõltuvad midbassidest ?) Järgi soovin aidata neid asju selle pärast et kuulasin natuke aega toas DLS R6A midbasee (U~3L kinnises kastis) ja fitriteks ja kõrgeteks olid Oris PS seerja asjad ja nendega olid see asi nagu tiba parem - tõsi asjad ei mänginud küll nii madalale aga kõrgsagedus oli palju detailsem ja muidugi löök oli DLS'is ikka palju konkreetsem ja tugevam ning sobis rohkem nagu Rock mussi jaoks.

Esiteks plaaniks välja vahetada kõrgsageduse, et siinkohal võiks siis olla soovitusi mis sobiks,
    mureks on see et pole nagu eriti aimu sellest filtrist et kust lõigatud ja mitmendat järku (kahtlustan esimest aga pole kindel).
    Seega oleks suht mõtekas vist vaadata kõrgsagedust mille sageduskara algaks suht samast kohast kust sc10n e 1000hz ja samuti siis ka tundlikus peaks olema sama ehk siis 90db.
    Teiseks oleks vast mõtekas ka filtrid siis kunagi välja vahetada ?
    Või oleks ka misket sellist 6,5 elementi mis läheks ilusti samasse auku ja kast sobiks nagu valatud. Uusi kaste tegema ei soovi hakata kuna puudub selleks vajalik aeg.
    on olemas Seas 27TDFC (H1189) kõrgsagedused, tundusid üsna särtsakad, lisaks on neil resonants väga madal.

http://www.seas.no/Product%20bilder/...dc,picture.htm

http://www.seas.no/Prestige%20Diskan...C_1189ny06.pdf

ja filtriga tuleb kindlasti midagi ette võtta, sellest oleneb väga palju.
    midbassi võiks siis juba ka parema vastu vahetada, mul ühed Vifad üle.

vanad elemendid võin isegi mingi hinnaga sinult ära osta, sest kohati tuleb ka heategevuslikus korras säästuprojektidega tegeleda

Comment

mis selle seas'i hind umbes olla võiks ? paaril ?
      millised need filtrid olla võiks, pakun et misket 3 järku vast. Autos proovitud maki DSP'ga tundus ni päris hea et midbass kuskil 3 järku lõigata ja siis kõrgsagedus 2 järku. Koduaudioga vist tiba teised lood kuna siin pole vaja helipilti tõsta. Autos sai nii aga päris hästi.
      Kas need vifad ikka 6,5. Kuda nende iseloom on, kas papp koonus, ruumilisus jms ? Kas sobivad minu ~39l kastidesse ?

Samas hipi võiksid mulle samas mingi pakkumise ps'i saata. Kas ma hetkel just nüüd midagi soetama hakkan on küsitav aga vana tõde on see et mida varem asja uurima hakkad seda vähem omadega orki kukkud.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
        mis selle seas'i hind umbes olla võiks ? paaril ?
        millised need filtrid olla võiks, pakun et misket 3 järku vast. Autos proovitud maki DSP'ga tundus ni päris hea et midbass kuskil 3 järku lõigata ja siis kõrgsagedus 2 järku. Koduaudioga vist tiba teised lood kuna siin pole vaja helipilti tõsta. Autos sai nii aga päris hästi.
        Kas need vifad ikka 6,5. Kuda nende iseloom on, kas papp koonus, ruumilisus jms ? Kas sobivad minu ~39l kastidesse ?

Samas hipi võiksid mulle samas mingi pakkumise ps'i saata. Kas ma hetkel just nüüd midagi soetama hakkan on küsitav aga vana tõde on see et mida varem asja uurima hakkad seda vähem omadega orki kukkud.
        sellele visatoni pappkoonusele on 3. järk küll liiast tubase lahenduse puhul.
        isegi 1 järk + Zobel peaks hästi toimima. mida lihtsamalt hakkama saab, seda parem.
        praeguseks ma standardseid paralleelfiltreid kahe riba puhul peaaegu ei kasutagi, on paremaid võtteid sujuvama ülemineku saavutamiseks..

Comment

hmm, mis on Zobel. 3 järk võib tõesti olla liiast. järsemini on vist mõtekas subbareid jms jama lõigata.
          Selle järgu koha pealt selline asi et võibolla võiks see filter olla selline mis oleks nagu tiba universaalsem.

Ikkagi kust seda seasi kõrget saada ?
          Ise mõtleisn algul http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=240-1175 , siis http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=240-1033 , http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=240-1185
          esimesed kaks tunduvat nagu minevat aga kas nad head ka on see on üks suur (?) minu jaoks
          viimati muutis kasutaja MK; 08 m 2006, 15:41.

Comment

neid olemasolevaid kaste kasutades saaks teha mõned normaalsemad kõlarid, aga siis juba läbimõeldult ja täiesti nullist. vaevalt mingi universaalsem filter end õigustab.
            minu varudest näiteks ootavad järge sellised elemendid:
            http://www.pildialbum.org/pilt.php?id=479858

Comment

Working...
            X