Leidsin Eestist sellistele kõlaritele pakkuja, kuna soov on mingid osta, äkki oskab keegi kommenteerida, ressiiver on Kenwood'i KRFV8080, missugused sellisele võimule sobida võiksid ? http://tuhat1.ee/index.php?lang=est&main_id=151
Teade
Collapse
No announcement yet.
Wharfedale kõlarid
Collapse
X
-
Vs: Wharfedale kõlarid
Enda soovitus läks nii hinge, et tõin ca. kuu aja eest diamond 9.6-ed koju. Tulemus on selline, nagu minu puhul ikka tehnikat ostes – küll ja liigagi palju. Kuulamisruum on 18 m² ja võimendit pole tahtnud üle kolmandiku peale keerata. Endal hakkab ebamugav. Seda siis tänu kõlarite suhteliselt suurele tundlikkusele 91 dB. Võimendiks NAD C740, mis lubab 8 oomi juures 35W nominaalset RMS-i kanalisse. Kuue oomi juures siis mõnevõrra rohkem vast.
Helist rääkida, siis kõrgsagedus on ilus. Palju detailsem ja õhulisem kui eelmiste Eltaxi kaheribaliste riiulikõlarite korral, mis samuti just halvast kategooriast polnud. Samas ka pehmem ja nauditavam Kuigi ... mõned inimesed on kurtnud selle üle, et heli on tuhmivõitu. Ise pole tähele pannud, vokaaliosa on äärmiselt naturaalne. Bassi on täiesti küllaldaselt. Need kõlarid mängivad madalamale, kui mu nüüdseks müüdud infinity woofer, tehaseandmete järgi 28 Hz. Samuti on hea bassi kiirus ja detailirikkus. Pigem sobivad kõlarid nö. "päris" muusika kuulamiseks kui elektroonilise materjali jaoks (millest on natuke kahju, sest osad lood kõlasid vana komplektiga paremini). MP3 formaadi vead näidatakse samuti halastamatult välja.
Miinuseid ei oskagi rohkem välja tuua kui suurus. Spaikide peal on kõlar 110 cm kõrge, tüki kaal 22,5 kg. Teisaldamine on probleem
1001 kodumasinal paistab olevat ka varustamisprobleem, mina sain kohalikust poest viimase paari ja wharfedale kaupa pidi juurde toodama alles aprillis. Sellepärast leppisin ka mustade kõlaritega, kuigi oleks heledamat spooni tahtnud (kask või kirss).
Lisainfoks veel järgmist, et wharfedale odavamad hinnad on vist saavutatud tänu tootmise Hiinasse viimisele. Firma kuulub kontserni IAG (International Audio Group), kuhu kuuluvad veel Quad, Mission ja Audiolab. Kes teab, see teab
Chime on esialgu väga-väga rahulviimati muutis kasutaja Chime; 15 m 2007, 22:17.
Comment
-
Tohoh, hakkasin endki äärmiselt huvitava.
Kuna tuba on 2,5m x 5m ja istun ise toa "ääres" (vasemal siis akendega sein 2,5m ehk siis [X----]), siis jäin ka Wharfendalei lummusega vaatama. Nagu näha kiidetakse ja samas ega ma eriti kõlareid otsida ei oska ka, iga päev leia uusi saite...
Hakkaski huvitava, et mida inimesed soovitaksid mulle Sony nõka vanema stereo taha.
Mida arvate sellisesse ruumi WHARFEDALE DIAMOND 9.2 (2tk) 'st?
On keegi kasutanud? Oskate kommenteerid?
Väikevend 9.1 sai nagu eelpool näha kiita, ega siis suurem vend halvem saa palju olla, paremgi?
Comment
-
9.2 endal kasutuses olnud nüüd 7-8 kuud. Vahetasin välja, kuna 9.6 olid tõesti liiga suured ~20m² paneelikatuppa, bassi oli raske kontrollida, ruum peegeldab kohutavalt ja seinavaipade paigaldamisest ma pole huvitatud Vahetusega sai müra kontrolli alla ja säilis kena kõrgete ots. Lisaks on ka SW150 woofer, aga muusikakuulamisel seda praktiliselt ei kasuta, bassi on niigi täiesti piisavalt. Selle hinna eest on 9.2 tõepoolest hea, kõlarivahetuse peale ma niipea ei mõtle
Comment
Comment