Teade

Collapse
No announcement yet.

Bi-wiring skeem ühe võimuga, wtf?!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Bi-wiring skeem ühe võimuga, wtf?!

Uurisin sellist lehte: http://www.brilliancehifi.co.uk/how-...e-speakers.htm

Suu jäi ammuli. Ma ei tea kas ma olen saabas, aga minu jaoks on need kaks skeemi täpselt ühesugused. Mitte mingit vahet ju ei ole, kas juhe "läheb kaheks" kaks meetrit ees- või tagapool (ehk siis kas võimu või kõlari klemmide juures). See ju ometi näeb välja nagu tõsine leht..

Öelge nüüd ometi, et ma olen asjast valesti aru saanud?

Vs: Bi-wiring skeem ühe võimuga, wtf?!

ahhaa, midagi vist isegi leidsin. Sellisel juhul isegi oleks erinevus neil kahel skeemil, kui bi-wire variandi puhul läheksid kõrgesse ja madalasse erinevate omadustega juhtmed, right?

Esmalt postitatud moi poolt
    Rehi lingilt on natuke näha üks huvitav asi .
    On olemas konkteerse sageduse jaoks kaabli jämeduse optimum punkt, kust suurema jämeduse korral kaabli induktiivtakistus meetri kohta läheb suuremaks kui aktiivtakistus, sellest jämedamat kaablit pole siis mõtet kasutada sellel sagedusel. Ehk väga hästi sobiks bi-wire kaabeldus, kus bassile kasutada nii jämedat kui kätte saab, kõrgetele aga peenemat (kasvõi punutud CAT5) aga väikse induktiivsusega kaablit.

Comment

Seda muidugi ja kahe kaabli takistus on ikka väiksem kui ühe kaabli oma, kui nad paraleelis (sisuliselt) on.

Comment

Inimesed tahaksid küll bi-amping'ut, kuid raha välja käia ei taha... bi-wiring on nende jaoks võimalus saada peaaegu sama nimega asi, aga palju väiksema raha eest.

P.S. Efektiivselt ei ole need kaablid paralleelis. Bassika jaoks on kaabli takistus endine ja ka kõrgete sageduste jaoks on kaabli takistus endine. Takistus väheneks ainult siis, kui need kaablid tõepoolest paralleeli ühendada... mis ongi mõttekam kui bi-wiring.
        viimati muutis kasutaja andreie; 04 m 2007, 11:46.
        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
          ja kahe kaabli takistus on ikka väiksem kui ühe kaabli oma, kui nad paraleelis (sisuliselt) on.
          Nojah, ma siiski eeldasin, et summaarne ristlõikepindala on võrdne mõlema skeemi puhul.

Comment

Seal tekstis on kirjas, et selline ühendamine vähendab kaabli mahtuvuse mõju, vähemalt mina sain nii sellest aru... nojah, võimalik, high-endi puhul teeks see võibolla isegi vahet.

Comment

andreie, sa oled oma arutlustega rabas. Võtame midagi ägedamat, näiteks ilma filtrita sagedusmuunduri. Paneme sinna otsa 10m kaabli ja suure mootori. Milline pinge on mootoril ? Õige. 2 kordne ülepinge. Kui me nüüd paneme sinna samasse pisikese mootori, saab ka see endale koleda ülepinge. Kui me paneme tema jaoks aga eraldi kaabli, siis saab ta ainult selle ülepinge mida ta ise oma mahtuvuse ja kaabli abil tekitab.
              Kõlaritega sama lugu, ehkki seal on need efektid 100 korda väiksemad.

Comment

Täitsa TO tuleb aga:
                Teades ka "natuke" sagedusmuunduritest ja filtritest, ei saanud KaruTEC-i jutust mingitki iva kätte.

Comment

Iva selline et pika kaabli otsas tekitab tarbija igaljuhul resonantse. Ja bassivaljuka resonantsid kipuvad kiusama kõrgeid-keskmisi.

Comment

Kas on nii, et võimendi tekitab impulsshäireid, madalpääsfiltri taga olevas bassikas tekivad sellepeale resonantsvõnkumised, ja need jõuavad läbi kõrgpaasfiltri kõrgsagedusvaljukasse?
                    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ei, nii ei saa kuidagi olla.

Comment

Täpselt nii ongi. Kuid see effekt on kole väike.

Comment

Minu arust nii kole väikesed, et antud teemas ei puutu asjasse eriti, sest:
                          - võim mis tekitaks impulsshäireid oleks ammu prügimäel või remondis.
                          - bassi valjukas tekkivad võnkumised, mida võib tekitada väliste impulsidega, on alati alla 100 Hz (valjuka omavõnke sagedus e. resonants) ja vähegi normaalne kõrgete filter nõrgendab neid piisavalt palju, et neist mingit probleemi ei ole, muidu peaks ju muusikaga tulev bass ka kõrgete valjuka segi lööma.

Natuke rohkem teemasse.
                          Enamasti on normaalse pikkusega ja ristlõikega kõlari kaabli takistus nii väike, et ühendusklemmides tekkivad takistused on sama suured või suuremad. Lisaks on klemmühenduste takistused ebalineaarsed. Kui nüüd bassi ja kõrgete voolud läbivad erinevaid ühendusklemme ei jõua bassi suurtest vooludest ühendusklemmides tekkivad moonutused kõrgete valjukani.

Lisaks oma praktikast võin öela, et vahetades tavalised 2,5 m pikkused lambijuhtmed (MSK 0,75) hõbetatud 2,5 mm2 kaabli vastu, oli heli paranemine tunduvalt väiksem, võrreldes selle heli paranemisega kui kasutada ühe 2,5mm2 hõbetatud kaabli asemel sama kaabliga bi-wiring ühendust. NB! Paranemine ei olnud psühholoogiline ja raha ei mänginud asja juures mingit rolli.

Comment

Kas seal tekstis on eeldatud, et filter on kohe pärast võimendit, mitte kõlari sees ( krt mina sain nii aru)?
                            Each crossover filter blocks all frequencies other than those needed by the drive unit to which it is attached. As a result, each speaker cable only conducts high or low frequencies

Comment

Esmalt postitatud gura poolt
                              Kas seal tekstis on eeldatud, et filter on kohe pärast võimendit, mitte kõlari sees ( krt mina sain nii aru)?
                              Ei, filtrid asuvad ikka kõlari sees.

Comment

Working...
                              X