Teade

Collapse
No announcement yet.

emn 15" scoobid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    emn 15" scoobid

    Plaanis siis ehitada scoop tüüpi kastid, sellise projekti järgi.


    Mõtlesin kasutada 15" elementi ja kasuatada ainult madala toeks. Kes oskab midagi kosta siis on see võimalus.
    Kõik ettepanekud ja muu abi oodatud.

    #2
    Vs: emn 15" scoobid

    Nonii ise küsin ise vastan.
    Leidsin veel ühe lingi kus on seda kasti ehitatud kappa15lf elemendiga
    http://www.mylifesucks.de/home-enter...t.php#basshorn
    Kahjuks ei ole sõnagi mainitud mis jäält see kast teeb

    Suht nagu ehku peale tegemine. Tekkis veel selline plaan, et ehitada algul üks kast ja osta ka mingi element, ja kui kellegil on mõnda neist soovituslikke elmente 15" siis äkki saab selle kasti külge kruvida ja kuulata mis häält millega teeb, kui keegi nii nõus on siis võib teada anda .

    Comment


      #3
      Vs: emn 15" scoobid

      Kindlasti tasub proovida! Mina tean, mis häält teevad avatud faasipöörajaga kastid.Kui asjale pihta saad ja hea valjuka, siis väga loomulik, avara nüansirikka heli ja dünaamilise bassiga kastid.Kummipumpadega võrrelda ei saa.Ei ole tümakakastid ja nõuavad väga head ja kvaliteetset transsvõimu või veel parem lamp.
      viimati muutis kasutaja humax; 28 m 2007, 19:41.

      Comment


        #4
        Vs: emn 15" scoobid

        Plaanis ikka rohkem nagu peo kaste saada.
        kappa15lf kohta on selline jutt
        ˇˇEMINENCE KAPPA-15LF, 15" bass speaker, 600W RMS, 8 Ohm, 35Hz - 3kHz, 39Hz Eminence LF models are specially designed with extended Xmax to deliver more bass than standard models and provide 'a true woofer' for three-way applications. This unit has been designed to give a clean extended bass response in ported cabinets of approx. 110 liters (3.9 cu. ft.). An ideal speaker for portable high power P.A. and club system applications.ˇˇ

        Pööraks tähelepanu viimasele lausele.
        Ideaal nendele elmentidele on siis pa ja klubi süsteemid.
        Aga noh rahast hakkab ka kahju kui niisama 2700.- magama panna ja + kast.

        Comment


          #5
          Vs: emn 15" scoobid

          Plaanis ikka rohkem nagu peo kaste saada.

          Salles ma nüüd küll kahtlen,et kontsertkastideks. Selleks pole palju vaja. Ma mõtlesin ikka kodukasutuseks. Poe kastidega on väga lihtne, neid on müügis igasuguseid. Need on niivõrd lihtsad ja tatised, et nendega pole mõtet ajusid vaevata. Vaata analoogset toodangut ja vorbi järgi teha.Vaevalt, et ise teha odavam tuleb ja 2700.- võid jätta kommirahaks. Selle raha eest vaevalt, et midagi normaalset saab.Vaja on kaks lairiba ja subbakas.

          Comment


            #6
            Vs: emn 15" scoobid

            Proovi järele, ruupor on selline asi, mis PA-s vägagi asjalik - suur tundlikkus, hea throw, valjuka koonuse liikumine väike. Suurematel "skuupidel" ehk tagantlaetud ruuporitel olevat häda, et ca 80...100 Hz peal on väike lohk, mis tähendab, et basstrumm ei anna sellist matsu välja kui eestlaetud ruupor, seetõttu on levinud kombinatsioon 18+" skuup või bassrefleks kuni 60...80 Hz, 12...15" eestlaetud ruupor 60..80 kuni 120...180 Hz ja edasi juba kesksagedus (sageli samuti ruuporid Endale meeldib väga Tartu Sõbra Maja täielikult ruuporitest koosnev süsteem... mmmmmõõnus ). Väga häid plaane kõikvõimalike ruuporite, aga ka bassrefleksi ja bandbass'i kohta leiab vot siit.
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

            Comment


              #7
              Vs: emn 15" scoobid

              Ma olen seal foorumis suhteliselt palju juba lugenud ja leitsin ka sealt selle skeemi. Kui nüüd hakata täielikku ruuporsüsteemi taga ajama siis läheb see üsna kalliks . Tuleb teha kuidagi säästlikult , aga samas ka rahuldavat. Ketekel tegelikult valin kas visatoni super ruupos kast või see scoop.

              Comment

              Working...
              X