niisis olen ühendanud väiksemad kõlarid tuppa sama võimu taha kus on võimsamad , aga need on natuke nõrgemad ja kipuvad plärisema hakkama, valjukas koosneb siis kõrgest ja kesk saagedust mängivatest kõlaritaest et mis ma peaksin sinna vahele panema (kondekas??, takisti ??, et nad nii plärisema ei hakkakse et nö võimsust vähendada, ja millised need välja näevad mul siin igasugust tavaari aga mõistust jääb väheks
Teade
Collapse
No announcement yet.
Oleks vaja vähendada kõlaritele jõudvat pinget.
Collapse
X
-
Vs: Oleks vaja vähendada kõlaritele jõudvat pinget.
Esmalt postitatud VieX pooltSellise küsimuse peale on kõige targem vastus - löö papid sisse, siis ei plärise.. kondekad ja takistid võid kooli tööõpetuse tundi viia, vb saad ära kasutada!
Comment
-
Aga kui sul on nagu ma arvan need kõlarid (nii suured kui väiksed) paralleelselt ühendatud siis jah probleem selline et kõlarite sisendtakistuse võrdsuse puhul on mõlemad sama võimsusega aga väiksematele mõeldud võimsust ei tohi ületada. Äkki lülitada väiksematega jadamisi suure võimsusega takisti-üks võimalus. Siis takisti väärtus ja võimsus tuleb valida kõlari andmete põhjal. Või siis äkki ühendada kaks väiksemat järjest ja siis paralleelselt ühe kanaliga, siis väiksematel eraldub eraldi 4x vähem võimsust kui suuremal, aga siis jälle väiksemad mängivad ühte kanalit.Kaemi perrä!
Comment
-
oletades, et sinu kõlari takistus on 8 oomi, siis pane jadamisi kõlariga 5,5 oomine takisti ja rööbiti 3,7 oomine takisti, see peaks andma ca -10 dB.
Takistid peavad muidugi rakendatavat võimsust ka kannatama.
Kui ta bassi pärast üle peksab, siis võid panna mingi 25 uF kondeka ka jadamisi otsa, see peax lõikama umbes 800 hz pealt 6db oktavis. järgi jääb kesksagedus ja kõrged ainult.
Comment
-
Esmalt postitatud Fos pooltoletades, et sinu kõlari takistus on 8 oomi, siis pane jadamisi kõlariga 5,5 oomine takisti ja rööbiti 3,7 oomine takisti, see peaks andma ca -10 dB.
Takistid peavad muidugi rakendatavat võimsust ka kannatama.
Kui ta bassi pärast üle peksab, siis võid panna mingi 25 uF kondeka ka jadamisi otsa, see peax lõikama umbes 800 hz pealt 6db oktavis. järgi jääb kesksagedus ja kõrged ainult.
Comment
Comment