Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlaritest

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kõlaritest

    LIsaks sellele, kas kellelgi on kogemusi Radiotehnika uute müüdavate kõlaritega? Või siis on nende kohta olemas niisama hinnang?


    Vastuste eest tänan ette.
    viimati muutis kasutaja alman; 14 m 2007, 12:32.

    #2
    Vs: kõlaritest

    Kunagi sai neid kuulatud, siis Radiotehnika X-line jättis täitsa hea mulje kesksagedus täiesti korralik ja heli detailne. Aga näiteks S-400 mudel on selline nn. "tümakakõlar, sobib kui eelistad tugevat bassi.
    Kõik on maitse asi muidugi.

    Comment


      #3
      Vs: kõlaritest

      Esmalt postitatud alman poolt
      kas kellelgi on kogemusi Radiotehnika uute müüdavate kõlaritega? Või siis on nende kohta olemas niisama hinnang? Vastuste eest tänan ette.
      Esmalt postitatud käsna-kalle poolt
      Kunagi sai neid kuulatud, siis Radiotehnika X-line jättis täitsa hea mulje kesksagedus täiesti korralik ja heli detailne. Aga näiteks S-400 mudel on selline nn. "tümakakõlar, sobib kui eelistad tugevat bassi.
      Kõik on maitse asi muidugi.
      Ise oman Radiotehnika Rigonda 5.1 kõlareid. Eeskõlarid vahetasin välja S-400 vastu. Julgen soovitada küll. Kõlarite kvaliteet on minu arvates väga hea ning heli on puhas ka valjult kuulates. Heli puhtusel mängib nende kõlarite puhul suuremat rolli ruum kus kuulatakse ja selle akustika, ehk siis - 10-ruutmeetrisesse kipsseintega tuppa küll ei soovitaks S-400 kõlareid, suures ruumis aga soovitaks S-400 hooleks jätta rohkem kõrg- ja kesksagedused ning bassi mitte päris põhja keerata. Kui Süvabassist puudu jääb, peaks eraldi woofri muretsema.

      Comment


        #4
        Vs: kõlaritest

        endal ühed S-400.

        bassi tuleb neist küll ja ka valjusti kuulates on heli enamvähem sama. ainult et bass on tsipa ebatäpne, selline madal tümm. võiks konkreetsem olla. kõrgetega olen veidi hädas kuna neil on sees miskid kilest elemendid, mille heli on pehmelt öeldes ee... tugev? ehk siis kõrgemad A-d ja S-id löövad veidi sisse (väga muidugi oleneb see ruumist kus kuulad, võibolla on mul ruum mõttetu). Igal juhul sisseehitatud regulaatorite jms vahenditega kõrgeid korda ei saanud.

        Kui nüüd vaadata muusikastiilide koha pealt siis igasugust tehismuusikat esitavad need väga eduliselt. Ma pean silmas klubimuusikat. On tümmi, on selget heli. Vahel tuleb muig peale kui on hea lugu Orkestri jms naturaalpillidega jääb aga olukord kasinamaks kuna (jällegi võib ruumi viga olla) kõrged on tasakaalust veidi v'ljas ning igast trompetid ja sopranid on mõnes kohas valjud. Aga miskit bändivärki kannatab kuulata küll.

        kokkuvõttes arvan, et kvaliteedi seisukohast on need kõlarid veidi kallid sest edasiminekut võrreldes S-90-nega on üks valjukas rohkem. Heli ei ole nii avar kui mõnel lääne kõlaril kuid kui kvaliteetseid asju pole kuulanud siis on ülibroo. Samas valjuduse poolest pole nagu hinnal viga. Kuigi jah - 400w on ei tea kust võetud ja isegi 150w nominaal on kahtlane: mul on 2x60w NAD-i võimendi ja kuskil poole peal juba madalate ja keskmiste ülekoormused põlevad (bassi regulaator on nulli peal).

        imho annab korralik vinüülikas ja korralik võim läbi nende kõllide päris mõnusat heli
        k.

        Comment


          #5
          Vs: kõlaritest

          Ise uuemaid Radiotehnika kõlareid pole kuulnud, s50 ja s90 on küll nii et saund tundub OK siis kui Meiemees meeldima hakkab ehk siis peale teist õlut

          s400l ju vana s30 ja s50 kõrgete element s50 netel aitas kriiskavate kõrgete vastu 3db L-pad, siin foorumis kirjutasin ka sellest.

          Ise soovitaks SOOJALT valmis kõlarite poolest Audest , või Visatoni komplekte. Keegi kel võimalik tehku kuulamiskatse Audes, Visaton ja Radiotehnika.
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

          Comment

          Working...
          X