Teade

Collapse
No announcement yet.

YRO ruumikõlarite projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: YRO ruumikõlarite projekt

Erilist mõju muidugi ei ole aga natuke peaks saama muhku 1500 Hz juures vähemaks ja natuke takistuse graafikut sirgemaks. Või tuleb natukene suurendada ka 1,5 mH induktiivsust koos 15 uF suurendamise ja 8 oomi vähendamisega.
    Filter on sul juba selline, et enamuse elementide väärtuste muutmine teeb asja halvemaks, ainult mõne üksiku muutmine teeb paremaks, optimeerimise/ katsetamise asi puha.
    Pane "Kolmas A" ASK suunasõltuvuse graafikud ka üles, kui teed kodukino jaoks tagakõlareid on see üsna oluline pilt.

Comment

Kolmas B
      Takistuse vähendamine andis ASKile postiivset mõju, aga muude väärtuste muutmine viskab takistuse kõvera kosmosesse. Muutsin SC10N ees takistit, ehk on vaiksem.

Kolmas B suundadega
      Sellelt ei oska midagi välja lugeda, ainult seda, et kõlli alumise ja eriti ülemise otsa poole on suunas auk sees.

SPL on ka seal 80db joone peal, kas mitte liiga madalal pole?

PS Kas kellelgi kolmandat arvamust pole? Mitte, et MOI variant ei sobi, aga keegi võiks veel sõna võtta.
      viimati muutis kasutaja YRO; 08 m 2007, 16:14.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Sirge ASK-ga tulebki tundlikus nii madal, selle määrab W100 kehv tundlikus madalatel sagedustel.
        Suunatundlikuse graafikult on näha väike lohk 2000 Hz juures, mida saab lihtsalt parandada, kõrgete filtris tuleb kondet natuke suurendada (või bassi induktiivsust ja kondesid vähendada, ainult viimasel juhul kasvab muhk 1500 juures).
        Ülesse ja alla suundades ei olegi võimalik saada ilma aukudeta ASK-d, kuna valjukate kaugused muutuvad "mõõtepunkti" suhtes erinevalt ja tekkivad faaside nihked.
        Muidu on suunatundlikuse kõverad päris head, paberil nendest valjukatest palju rohkem välja ei pigista.

Eks see tehase andmete järgi ja ainult softis sirgeima ASK saavutamisega filtrite tegemine on selline esialgne asi, kuna enamus valjukate tegelikud ASK-d ei vasta tehase andmetele, eriti odavama otsa omadel.

Comment

Korra tuli selline mõte, et jätaks selle takistuse silumise osa ära. Siis tuleb suundade poolest nagu parem variant, aga muhk 1400Hz kohal jääb püsti. Kas see oleks halb variant. Või kuidas siis muhku maha nüsida?
          Minu DIY blogi

Comment

Kui v&#245;im pole kapriisne raskete koormuste suhtes ei pruugi probleeme tulla kui takistuse silumise &#228;ra j&#228;tad.
            Eks proovi aga alles j&#228;&#228;vat kondet tuleks suurendada, ehk aitab seda muhku tasandada aga kaasneb ka v&#228;ike bassika k&#245;rgete sageduste t&#245;us, mis v&#245;ib SC10 segama hakata.
            Kui takistuse silumise ahela alles j&#228;tad peaks olema v&#245;imalik ka takistuse suur piik maha saad ilma, et ASK oluliselt kehvemaks l&#228;heb, vaja lihtsalt rohkem "elemente optimeerida".
            Tegelikult on asi vist seal maal, et edasi tuleb filtreid siluda, selles ruumis, selle v&#245;imuga ja selle k&#245;rvaga kuulates millega nad hiljem kokku j&#228;&#228;vad.
            viimati muutis kasutaja moi; 08 m 2007, 22:51.

Comment

Niih jõudsin oma optimeerimistega jälle niikaugele, et saan vaatamiseks esitada graafiku:
              Kolmas D
              Kolmas D suundadega

Sellest takistuse silumise ahelas pidin konde ja taki väärtused omavahel ära vahetama, et takistuse muhk üle 19 oomi ei tuleks.

Teine variant on ilma takistuse silumiseta, aga mulle tundub, et sellel on ASK muhk väga kõrgel vist, kuigi takistus paistab parem, kui silumisahelaga.
              Kolmas C
              Kolmas D suundadega

Kui nendes variantides nüüd midagi loogiliselt valesti pole, siis saan tõesti varsti kõrvaga katsetama hakata.
              Minu DIY blogi

Comment

Leidsin netiavarustest veel &#252;he variandi filtrist, neile elementidele. Nimetuses oli kirjas Lonzo's-Merci, midaiganes see t&#228;hendada v&#245;ib. Aga ASK tuli selline:
                Kolmas F Lonzo's-Merci
                Kolmas F Lonzo's-Merci suundadega
                Kas selles skeemis on mingi asjalikum loogika, kui eelmistes v&#228;ljapakutud variantides? N&#228;iteks selles?
                Ahjaa, t&#245;stsin natuke kasti h&#228;&#228;lestussagedust, mis tegi alumise otsa v&#228;he tihedamaks.
                Milliste pingetaluvustega konded sobivad filtritesse?

/edit
                Vahepealseks vaatamiseks variant Kolmas G. Muutsin k&#245;rgete j&#228;rku ja niblisin v&#228;&#228;rtuseid.
                viimati muutis kasutaja YRO; 12 m 2007, 00:23.
                Minu DIY blogi

Comment

Kui sa minu loba veel viitsid lugeda... siis, bassi filter on sellel F-il põhimõttelt õige (RCL peaks muhku vähendama) aga millegi pärast on ta efekt väga kehva (takistuse järgi otsustades), muud elemendid tiba mööd või nii. Samuti tundub et 3d variandis on 1.5 mH vist liiga palju.
                  Kõrgete filter on ikka väga ebaloogiline, see sama mis päris alguses. Nii suurt takistust valjukaga järjestikku panna ei ole hea.
                  Takistuse miinimum jookseb ka 2,5 oomini, mis 8 oomiste valjukate puhul on halb, mõni võim ei kannata seda ilmselt üldse. ASK-s on lai lohk sees 1500-5k.

Comment

Kurivaim, eelmine link sai vigane!
                    Kas selline variant oleks mõeldav?
                    Minu DIY blogi

Comment

Sul ei taha se komponentide optimeerimine kuidagi õiget rada minna. Nüüd oled RCL ahela valele sagedusele optimeerinud ja tema mõju R suurendamisega 6,8 oomini peaaegu nullinud. Kogu kõlari tundlikus hakkab ka juba alla 80 db/W/m langema.
                      Kui tahad kindlasti RCL ahelaga resonantsi siluda võta kolmas B variant ja pane see RCL sinna juurde, tuleb enam vähem ehk.

Kas Boxim lasebki ainult nii suure vahega standard reast elemente valida? Näiteks 4,7 ja 6,8 vahele midagi ei anna?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                        Sul ei taha se komponentide optimeerimine kuidagi õiget rada minna/.../Kas Boxim lasebki ainult nii suure vahega standard reast elemente valida? Näiteks 4,7 ja 6,8 vahele midagi ei anna?
                        Eks see esimese vasika värk ikka töötab.

Boxsim pakub Visatoni standardväärtustega juppe, aga saab ka käsitsi vahemiku määrata. Ainult sel puhul ma jään hätta nende väärtustega juppide saamisel või kompinnimisel.
                        Minu DIY blogi

Comment

Vahepeal on aega mööda läinud ja olen uurinud jadafiltri teemat.
                          Olemasolevatest juppidest olen isegi ühe valmis keeranud, kuigi kast ei ole veel valmis, aga peaks välja kuulduma nii:
                          Jadafilter
                          Jadafilter suundadega
                          Kas oskab seda ka keegi kommenteerida?
                          Minu DIY blogi

Comment

Kuna filtrite skeemi pole ei hakka umbes arvama aga inverteri sagedus tundub küll liiga kõrge oelvat.

Comment

Nüüd peaks lingid töötama, olid ära korrumpeerunud vahepeal.
                              Minu DIY blogi

Comment

Jõudsid pärale esimesed pildid kastist. Näeb neid siin
                                Minu DIY blogi

Comment

Working...
                                X