Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas teha valjukale lõdvikud?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas teha valjukale lõdvikud?

Kas on kuidagi võimalik mingi nipiga teha kodustes tingimustes valjukale lõdvikud äärtesse. Ma tean, et üks võimalus on välja pressida vormiga niisutades veega pressitavaid kohti. Tähendab, et üks plaat on nagu emas pool ja teine plaat on isas pool aga probleem on selles, et puuduvad selle jaoks vajalikud vahendi. Kvaljukas on siis Akkord 201 oma. Asi on selle kõlariga siis niivisi, et ma ei tea selliste kõlarite tehnilisi andmeid. Vead on siis järgmised lõdvik on täielikult katki ja võnkepoolil osa keerud lahti. Teaks ma võnkepooli andmeid siis saaks asja kallale asuda. Teisel valjukal on kah lõdvikul mõrad sees, olen raamatust lugend, et parandamiseks sobib marli aga kar ma pean kahelt poolt katma ja mis liimi ma pean ksutama.

Mis hind sellist tüüpi kõlaritel ka on? Heli on neil nii hea ja just lampvõimu taga ära ka ei raatsi visata.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Vs: Kuidas teha valjukale lõdvikud?

Papp-lõdviku puhul sobib mõrade katmiseks BF-2 liim(viimasel ajal olen edukalt kasutanud BF-6).Kummilõdviku ja tsentreerseibi valjuka korvi külge liimimiseks sobib Moment(-2) liim.Mähise keerdude taaskinnitamiseks SuperAtack(muud "superliimid" ei sobi oma kehva koostise tõttu).Mõnede valjukate andmed saad allkirjas toodud lingilt...
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ja mina veel kasutasin suvalist pulgaliimi.
      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Kas tasub selle vana vene valjukaga nii suurt vaeva näha?Kui element on igat pidi ribadeks,siis tuleks see valjukas asendada uue ja korrasolevaga.
        Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Täpselt nii!
          Seda enam, et näiteks uue BG20-ne saab juba 350 krooni eest.

Comment

Jagad ehk infot kus see hind selline oleks? Tevalo kirjamärgid tunduvad küll väga 447.- moodi olema...
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Nii Oomipoest kui Noor Tehnikust tellides on hind 365.- Seega 15 kr. eksimusega anti hind aga ega see 15 kr. ka maha ei löö.

Comment

Tänud info eest. Pole sinna ammu vaadanud lihtsalt.Ning ka siis kui vaatasin ei uurinud valjukaid. Pole parata - my bad.

edit: Oomipoes maksab BG20 siiski 385.- ning tellimisel kaup, mitte laos olev.Noor Tehnik jah tõesti küsib 365.- per tk nin peaks kohal leiduma.
                viimati muutis kasutaja OSX; 07 m 2007, 13:13.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Jah, tõepoolest, pidasin silmas Noor Tehnikut. Sinna kanti see hind jäi. Päris huvitav hinnavahe siiski, võrreldes Tevaloga.

Comment

Kui lõdviku teema olemas on siis küsiks kohe ära , et millega saaks kõlari alumist lõdvikut(netist võetud suvaline pilt) natuke ergutada? kuna üritan vaikselt siin tesla kõlarit taastada(arm 9308) alumine lõdvik oli vedelend paar aastat õue temperatuuriga hoones ja mõned kaared olid natuke oma vormist väljas ja asi oli nagu suht jäik, et kuidas saaks need kaared ilusti oma vormi tagasi ja asja natuke pehmemaks? (kas millegagi immutada või veeauru käes hoida natuke?)
                    (ärge hakake maha tegema seda taastamist, kuna lihtsalt vaba aja sisustamiseks teen).
                    Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

wer1, me räägime ikkagi tsentriseibist, mitte lõdvikust, pealegi meenub nimetusega "lõdvik" kohe auto valjuhääldielementide kummipumpade teema...
                      Sellise Tesla valjuka tsentriseibi taastamise teema on ka minu tööpraktikast läbi käinud ja nii mõnigi uuesti vormi saadud. Siin sai mitmeid sarnaseid elemente kokku ostetud ja paljudel oli tsentriseibi voldikuosa kohati inimjõul sisse pressitud ning paljude aastate vältel, kui mõlke välja ei pressita, siis materjal lihtsalt nn. sureb ära. Minul on selliste detailide taastamiseks treitud puust spetsiaalsed kahepoolsed vormid, mille vahel surve alla seibid peale immutamist panen. Tsentriseibid eelnevalt pesen puhtaks tolmust ja muust saastast, kuivatan ja siis immutan ühe sobiliku elektrotehnilise spray lakiga (lakk peab jääma peale kuivamist ellastne ja ei tohi murduda). Vormi rõngad võid ka valmistada 6-7mm nt. kaablisoonest tehtud plankjuhtmest, rõngaid eri diameetriga selle töö jaoks on vaja kokku kuus (6). Selleks, et lakk või mõni muu selline aine ei kuivaks ega kleepuks vormirõngaste külge, võib need katta eelnevat teflonteibi või küünlavahaga. Mul just kaks sellist tsentriseibi koos mähisest puhtaks jooksnud helipoolidega taastamisel.

Comment

Max27 väga tore et ikka taastajaid leidub , ise mõtlesin ka algul et kui seda tsentriseibi ei saa siis trein ka need vormid ja teen ise, aga peale tööõpetuse õpetajaga rääkimits läks tuju üle kuna see hakkas mulle sellist "teoorjat" rääkima et esimene mõte oli et: pane suu kinni juba.(ärge pange tähele aga ajas lihtsalt närvi). Nüüd õnnestus see seib saada aga viga see et mõnest kohast on vale kujuga , aga ikkagi sai oma kodukootud mähisele peale tõmmatud ja proovitud lahtiselt ja asi töötas ilusti aind mähise aluse lõhkus ära(projektori kile, sinna peab ikka mingi paberi vaatama).
                        Eks ma proovin mõne asjaga natuke elavamaks muuta(arvatavasti atseton)
                        viimati muutis kasutaja wer1; 22 m 2009, 14:32. Põhjus: kirja suurus

Comment

Sul see tsentriseib päris heas seisukorras, mõnest kohast voldik lömmis, selle saab nende juhtmest tehtud rõngaste ja kahe pressplaadi meetodil korda teha ilusti. Atsetoniga leotades, võib see seib hiljem kuivades veel jäigemaks muutuda ja teiseks ei peagi see olema vedel nagu sült, kuna selle detaili peamine ülesanne on hoida membraani alumist otsa koos helipooliga täpselt magnetsüsteemi keskel. Külgsuunaliselt edasi- tagasi löperdades hakkaks pool vastu metallosi käima. Pooli aluseks ära kasuta mingeid kergesti sulavaid materjale (plastmasse, kilesid jne.), vaid tee põhialus fooliumist ja peale liimi mähise jao osale õhuke elektrotehniline paber. Mähis laki üle (kinnita poolialusele) elektrotehnilise lakiga, mis on mõeldud ahjus kuivatamiseks (elektrimootorite lakk), igasugused odavad tavalised vabalt õhukäes kuivavad spraylakid sulavad üles, kui temperatuurid üle 120 kraadi C tõusevad. Ma olen selliseid suuri valjukaid niivõrd palju taastanud, et kindel töödemetoodika on välja kujunenud ja kui teha kas või üks ainus suurem möödalaskmine töödes, tuleb hiljem kui element uuesti rikkis, kõik pulgiks lahti tagasi harutada.

Comment

Nii nüüd on üle vaade olemas, eks ajan selle tsentriseibist-i oma vormi tagasi, siis hakkan uue mähise tegemisega pihta.
                            Nüüd tuleb aga loll küsimus et kas kuidagi moodi seda membraani ka teha annab?(sõber tegi tolmu kupleid küll ise paberi massist aga membraanini pole jõud kuna pole vormi).

Comment

Nüüd tuleb aga loll küsimus et kas kuidagi moodi seda membraani ka teha annab?(sõber tegi tolmu kupleid küll ise paberi massist aga membraanini pole jõud kuna pole vormi).
                              Kuuldeõige ja hea karakteristiguga valjuhääldi membraani tegemine on niivõrd mastaapne ja keeruline teema, et enamik elementide tootmisega tegelevaid firmasid pole ideaalsele tulemuseni isegi mitte ligilähedale jõudnud, mis siis veel põlve otsas tegemisest rääkida. Ma ei hakka pikemalt enam sellise ettevõtmise peensusteni laskumagi...
                              Kui tahad terveid membraane saada konkreetsele korvile (häälepool on maha põlenud), siis Eestis on veel mõned kohad, kus neid võib leida, kui huvi siis PS. Garanteerida midagi ei saa aga hiljuti neid veel oli paaril tegelasel.

Comment

Working...
                              X