Teade

Collapse
No announcement yet.

mida valida B&W vöi monitor audio?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mida valida B&W vöi monitor audio?

olen hetkel AV süsteemi soetamas. alguses mötlesin ainult muusika peale, aga siis mötlesin, et miks mitte juba 5.1 soetada (kunagi nii kui nii oleks ju hea korralik kodukino süsteem paika panna, miks mitte nüüd)

eriti ei ole aega ega vöimalust poes proovimas käia, enda eelarve järgi vaatan et need kaks varianti on enam-vähem samas hinnaklassis

Monitor Audio
    -- 2x RS8 vöi RS6
    -- RSW12
    -- RSLCR
    -- 2x RSFX

B&W
    -- 2x BW683
    -- HTM61
    -- 2x DS3
    -- ASW610/ASW610XP

MA variant on nagu selle firma keskmine klass, samas B&W variant on selle firma madalam klass. Sellest lähtuvalt sihiks MA poole...? Vöi on B&W firmana parema tehnoloogi, isegi enda alg.astme toodetel...on seal mingit vahet, vöi lihtsalt maitse asi?

(Kui lihtsalt stereo peale oleks läinud, siis oleksin vist B&W 703 poole vaadanud, aga 5.1 süsteemis jääb see eelarvest välja)

Samas ka teine küsimus: Mis sinna taha ühendad?

Kaalusin järgnevaid variante

1) DENON AVR-4306, + denon'i DVD + CD vahetaja
    ja
    2) YAMAHA RX-V2700 + yamaha DVD + CD vahetaja

helilt peaks olema samaväärne, yamaha vist natuke vöimsam. Tükk aega kaldusin kallima DENON resiiveri poole, kuna see konverteerib pilti 1080p peale ja YAMAHA ainult 1080i peale.... aga siis hakkasin mötlema et kui DVD mängija juba toodab 1080p, siis kas resiiver peaks seda üldse tegema? Kui ei, siis vöib ju vötta odavama, eriti kui Yamaha heli parem on?

ehk keegi valgustab seda teemat? ise ei tea kahjuks tehnikast piisavalt palju...

tänud!!

Vs: mida valida B&W vöi monitor audio?

ok, tundub et ise küsin, ise vastan.

käisin täna löuna ajal poes ja kuulasin AM RS8 üle. Müügimees pani mingi CD sisse ja pärast 10-t sekundit kuulamist olid mul silmad ristis ja pea tulist valu täis. Pöhimötteliselt kuulsib vist iga instrumenti eraldi ja iga üksik triangli (vöi-mis iganes see ka oli) löök kölas peast läbi. Köik körged toonid olid täiesti väljakannatamatud. Aga vöib-olla nii peabki. Ei ole ennem hifi vastu huvi tundnud, järsku ongi nii normaalne... Müügimees ütles, et seda saab muidugi CD mängijast kruttida jne, plus et kui 100 tundi sisse mängtud läheb asi natuke teistmoodi. Siis pani ka mingi klassikalise muusika plaadi sisse ja asi läks joopis palju paremaks, täiesti kuulatav oli. Huvitav oli ka see et nii üleval (hi ja mid range) kui ka all (base) oli suletavad augud, neid kinni pannes sai ka (minu jaoks) asju paremaks sättida.

eks vaatan kuidas B&W kölab, üritan paari päeva jooksul ka nende poest läbi käia. Muidu AM RS8 juures meeldis ka välimus väga, hästi kena punane puu; B&W 683 ei näe (piltidel) nii kena välja. 703 oleks ilusam, aga liiga kallis.

Comment

Sa ikka vaata ka millise CD-mängijaga ja võimuga plaadilt heli maha mängitakse, see määrab lõpptulemusest kuni 50%. Ning, et võimul kõik tämbrid oleks nullis, parem veel kui oleks mingi direct või sarnase lülitiga üldse tämbrid välja lülitatud. Poodides on müügimehed nii perverssete kõrvade ja harjumustega, et neil kogu aeg seal võimudel nii bass kui kõrged põhjas.
      Pole üldse ime, et normaalse kuulmisega inimesel paneb see pea valutama.

Samas ei saa sa kunagi kodukino võimuga head stereo heli või pead nii kõrgesse hinnaklassi ronima, et maksad haigeks.

Miks sa arvad et võimsam võimendi parema heliga on?

Mis poes üldse käisid kuulamas?

Comment

müügimees mängis otse - st, mingeid tremble/basss kruttimise nuppe vahel ei olnud, ta sai ainult helitugevust kontrollida. Vist mingi ROTEL oli, stereovöimendi 2*85 w. ma arvan et ma ei ole lihtsalt harjunud HIFI heliga... vöib-olla see oligi täitsa normaalne ja köigi audifiiilide poolt körgelt hinnatav tulemus. mul endal elevant körva peale astunud, aga nagu öeldud, klassikaline muusika oli täiesti hea selle kölariga. eks ma näe mida B&W kölarid pakuvad. Vöib-olla peaks ka AM uuesti üle kuulama ja oma plaadid kaasa vötma - ei tahaks teda oma muusika maitsega siiski shokeerida...

aga miks ei saa kodukino vöimuga head heli.. nt. denon AVR 3806 annab ju 7*160W 6 ohmi juures (mis iganes see ka ei tähendaks)? See ei ole ometi erinev kui mingi stereovöimendi 2*160W..., kanaleid lihtsalt rohkem?

Ja nagu aru olen saanud, siis RS8 vajab igal juhul 100w+ vöimendeid?

nüüd olen veel neid vöimendi / DVD värke uurinud, ja paistab et hetkel jääb silm AVR 3806 + DVD 2930 peale. eelarve nii kui nii löhki, nii et vahet vist enam ei ole..

ah jaa küsimusele vastates - see pood ei olnud eestis, kus AM ja B&Wd saab proovida

Comment

Kodukinoga ei saa head stereo heli kuna tootjad tahavad head kasumit teenida AV võimude pealt ehk need 7 kanalit on tunduvalt kehvamate kvaliteedi näitajatega kui 2 kanalit.

Suur võimendi võimsus ei tähenda alati head heli.
          Mida suurem kõlar ja rohkem elemente, seda tundlikum ta üldiselt on ja seda väiksem on võimsus, millega temast normaalse tugevusega heli kätte saab. Tavalises eluruumis ja tavaliste kõrvadeg piisab umbes 50W kanalisse küllaga, saab rahulikult hakkama ka väiksemaga. Nende kõlaritootjate soovituslike võimsustega pole midagi teha.
          Bassipedede jutuga et "võimendi ei toida kõlareid ära" on aga veel vähem midagi teha.

Kui kuskil kuulamas käid tulebki kindlasti oma plaati sellise muusikaga kuulata mida sa tead väga hästi ja oled palju kuulanud, siis oskad ka hinnata ja võrrelda kuulatava süsteemi eripärasid.

Comment

küsimus siis resiiveri/vöimu kohtae: et aga mis andmeid ma siis veel peale vöimu pean vördlema?

kas see tähendab, et peaksin siis planeeritud videoresiiverile/vöimule AVR 3806 juurde ostma ka näiteks lisaks stereovöimendi, nt PMA-1500AE? See videovöimendi maksab juba 15,000, siis tuleks veel mingi 10,000 otsa??????

Kas töesti siis see eraldi stereovöimendi annaks nii palju juurde? ainuke omadus mida vörrelda oskasin oli vöimsus - A/V 120W ja stereol 70W (8 ohmi juures). AV aga annab igasusgused dolbyd jne + videovärgi ka juurde. Plus interneti reviewed köik kiidavad, et see AV mängib muusikat normaalselt...?

Get full-length product reviews, the latest news, tech coverage, daily deals, and category deep dives from CNET experts worldwide.

ühes poes (tösi küll, laitarbe mega-super-suur elektroonika pood) kus ma alguses käisin, öeldi et kui AV resiiver osta, siis eraldi stereo vöimendit vaja ei ole.

Aga vöib-olla peaks siis plaanid ümber mötlema ja 5.1 süsteemi hetkeks ära unustama, ja lihtsalt steroesüsteemi ostma... nii palju ka ellarvet pingutama ei hakka...

Comment

Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt peaks sellisest ~1000 euro hinnaklassist AV-seade saama muusikamängimisega täiesti rahuldavalt hakkama. Saab ju sellisel riistapuul kõik tuled-viled-efektid välja lülitada ja otse stereos kuulata. Kui just pole erakordselt (ehk mõttetultki) kõrged nõudmised helikvaliteedi osas ja teemaalgataja möönab ise ka, et puudub senine kogemus Hi-Fi vallas. Elevandidki olid mängus
              Ise vaatan juba mõnda aega ringi, et olemasolevat stereot kinoks laiendada. Kahjuks vist eriti ei leidu eraldi surroundiprotsessorit, mis võimendaks ise keskkanali ja tagumised kanalid ära. Esikõlarid jääksid siis stereovõimu hooleks. Madalama hinnaklassi AV-ressiiveritel on üpris harva kõigi kanalite eelvõimuväljendid olemas

Comment

Point on selles, et kui sul on tahtmine põhiliselt stereos plaate kuulata pole mõtet osta AV-võimu igaks juhuks, et kunagi hakkan võibolla 5.1 kasutama. Kui aga tahad kohe natuke nii kino 5.1 kui stereot kuulata, siis tuleb osta AV-võim ja rahulduda vähe kesisema stereo heliga, mida muidu sama raha eest saaks.

Comment

Aga tegelt on ju streos ka täitsa äge filme vaadata, kui on hea võim ja kõlarid. Tänu sellele olen ise veenudnud et mulle see kodukino teema ei istu. Muidugi tundusid mulle päris ägedad need NAD'i kodukino asjad. Aga siis peaks olema päris hea eelarve ka juba. Aga kui see on 1000 euri siis peaks juba saama. NAD'il muide päris head dvd mängiad, ise oman seda T-515. Praega olen küll veel rahul. Võibolla kui enam pole siis ostam CD juurde

Comment

sama raha eest stereokomplekt annab palju parema tulemuse.
                    mina nt kodukino ei kannata. ka high-end kodukino.

B&W puhul soovitan hoiduda metalltweeteritest. 603 S2 oli päris jube.

Aga kindlasti vaata ka head kaablid. Nt minu müüdavad Suprad on pehme ja maheda loomuga. DALI + NAD (suht terav kooslus) taltsutas ilusti ära.

Andres
                    Vastik audiofiil

Comment

käisin siis täna ja vaatasin ka B&W üle. kuulasin st.

kahjuks neil 683 ei olnud, samuti ka mitte 703, aga oli mingi B&W CM seeria, mida siis kuulata sai. Müüja pani mingi ooperi / klassikalise plaadi sisse ja - noh, minu kuulmise järgi oli päris hea. Mis mind meeldivalt üllatas, oli selline ruumiline tunne mis tekkis, nagu oleks laulja paar meetrit kölaritest tagapool - väga kummaline, omamoodi mönud. AM kölaritega seda tunnet ei tekkinud, seal oli lihtsalt nii, et muusika tuli mingist määramatust kohast. Selles suhtes oli B&W parem, kuigi sellel vöib ju mitu pöhjust olla

1) et B&W ongi nii palju parem ja AM kölaritega sellist tunnet ei tule
                      2) lihtsalt kuna oli erinevad lood sees, siis üks nendest kölabki niimoodi ruumilisemalt
                      3) toa akustika oli kahes poes erinev, MA poes olid kölarid väga seina lähedal, B&W poes keset tuba
                      4) taga olev tehnika oli lihtsalt erinev

ise arvan et vist mingi 2) ja 3) kombinatsioon, kui keegi väidab et 1) - et nii ongi hea ja vähem hea kölari vahe, siis ostan B&W kohe ära...

Siis pani müüa mingi moodsama loo sisse ja täpselt nagu MA kölariga hakkasid need ülemised toonid (metall instrumentidelt) vastu. Kui ma seda mainisin, et kas seda saab seadistada, sattusime väga huvitava diskussiooni otsa. öigemini tema rääkis (ja mina olin vait), et see köik on direct ja puhas ja niimoodi peabki HIFId kuulama, et mingeid basse ja trebleid ei tohi kruttida et see rikub muusika ära, et siis ei ole enam öige ja audiofiilne jne, jne. Mina olin enamjao vait ja mötlesin, et tegelikult mul siiski ole vaja köik instrumendid loo seest ära tunda vaid ikka rohkem mönusalt muusikat nautida.

aga jah, tulemus jäi suhteliselt mittemidagi ütlevaks. ei saanud aru et MA oleks olnud parem vöi halvem kui B&W - kui see ruumilisus välja arvata, aga arvan, et see söltus siiski muust kui kölarist.

Comment

Esmalt postitatud nublu poolt
                        tegelikult mul siiski ole vaja köik instrumendid loo seest ära tunda vaid ikka rohkem mönusalt muusikat nautida.
                        Puht isiklik soovitus on, et algul "odavam"(~10k) ress ning korralikud esikõlarid osta. Kui elevandi poolt tekitatud, kõrvakahjustused hakkavad taanduma siis korralik stereovõim juurde osta. Lisaks vaata ka Marantzi ressiivreid - neid tihti kiidetakse kui pehmema ja musikaalsema helipildiga aparaate. Edu otsinguil.
                        -

Comment

Väga õige suhtumine, tuleb osta sellised asjad mis meelivad olgu nad nii audiofiilsed või mitte kui tahes. Muusikat kuulates peab see meeldima.
                          Kui need B&W ja MA'd ei istunud siis tuleks vaadta midagi sellist mis istuks

Comment

Working...
                          X