Teade

Collapse
No announcement yet.

kaablivalik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kaablivalik?

Kölarimüüja lasi kölarikomplektil natuke hinda alla aga siis tahtis ta ka et ma tema poest kaablid ostaksin.

On nüüd plaanis osta Monitor Audio RS kölarid, ja ta kiskus siis välja mingi Monitor Audio Silver Pure Flow kaabli, hinnaga 180 EEK/m. Kuna tegu on 5.1 süsteemiga, siis läheb siin vist 30m ringis kaablit.

Midagi erilist internetis selle kaabli kohta ei leidnud, poes tundus selline peenike ja siis läbipaistvast kilest ümrisega. Nagu internetis tuhlates aru sain, koosneb see höbedast (?) et mingi 160 höbekiudu üksteise ümber keeratud... (kui öieti mäletan). Sama aegselt on ju ka müügis vasest kaableid, vask-kaableid höbedakihiga jne.

üldiselt olen nagu aru saanud, et kaablid siiski erilist vahet ei tee - iga kord kui pimetesti tehakse, siis jääb testitulemus ikkagi selle juurde et vahet ei ole? Ok, vöib-olla kui on mingi jube vana vaskjuhe oksüdeerinud otsaga, jne...

Aga igal juhul, kas on mingi pöhjus seda höbejuhet vaadata, vöi enda kölarid kusagilt mujalt osta ja nt mingi 20...30 EEK/m juhe osta? Miks peaks höbejuhe vasest parem olema?

Vs: kaablivalik?

Mis poega tegemist?

Comment

see pood ei ole eestis; müüvad pöhiliselt MA, waferdale, ja siis veel midagi + natuke maratz'i, denoneid, jne elektroonika poolt

üldiselt oleks inglismaalt tellimine kövasti odavam, aga teatud piirini olen nöus ka kohalikku müüjat toetama. teisest küljest kui müüja tahab mingi kalli hinnaga möttetust pähe määrida, siis vöib-olla tellin inglismaalt otse... aga kui need kaablid ei ole möötetud, siis vöib-olla isegi ajan temaga asju edasi...

Comment

Mina seda kaabliusku ei jaga kuid effektkõlaritele on mu meelest patt, mingeid "puresilverhighendultimateprice" kaableid raisata. 2-hele esikõlarile veel...nii enesetunde pärast.
        -

Comment

Tavalised 2 ruutmillimeetrised vaskkaablid ja asi korras. Nagunii kõrvaga seda vahe ei kuule, mis teoreetiliselt erinevatel kaablitel on.

Comment

mnjah, seda minagi, et vist mingit vahet ei oleks - ja kui hinnavahe kölarid inglismaalt+odavam kaabel vöi kölarid kohalikust poest+kallim kaabel tuleb juba 10,000 EEK, siis isegi minu altruistlik soov kohalikku kaubandust toetada saab väikese pöntsu. muidu argument oli tal väga hea, et see höbekaabel sama kaabel mis kölarite sees, ja see teeb heli palju korrektsemaks, et ideaalis nii ainult peakski. Noogutasin targalt kaasa, mis mul muud üle jäi...

Comment

5.1süsteem pole mõeldud kvaliteetse heli esitamiseks.Minu soovitus-osta odav kaabel.Pole mõtet sellisesse süsteemi raha matta.

Comment

5.1süsteem pole mõeldud kvaliteetse heli esitamiseks
                Ei tahaks sellega 100% päri olla, kuna DvdAudio ning SACD võimaldavad ju kergesti kvaliteetseid salvestisi 5.1 kanalitega esitada. Pigem on piduriks ainult DvdVideo Dolby Digital heli, DTS kannatab mõnikord isegi CD`ga võrdluse välja. Seega sõltub mis laadi heli ta kuulata plaanib(paraku pole ta täpsustanud seda) ning juhul kui peaks kõne alla tulema viis samaväärset esituskanalit siis paraku vaja ikka kõik kaablid korrektsed hankida. Korrektne kaabel aga ei tähenda tingimata 180,- jm hinda, saab ka 20-50 krooniga kätte ilmselt.
                Tuleb tunnistada et vahetasin oma kõlaritel tavalise vase vask+hõbe vastu, subjektiivselt kuulates lisandus nimelt kõrgetele nn "õhku" ja kuna oli võimalik võrdlev kuulamine samade pikkustega teha siis sündis otsus tunnise kuulamisega. Asemele tulid Real Cable H.P. Proffesionel Cu/Ag kaablid http://www.real-cable.com/, hind võis olla 55,- jm ja müüs seda Omitron.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Hea ülevaate saab selle artikli läbi lugedes (-;

Comment

Jah, sain oma mõttele tuge sellest artiklist - nimelt hiljem järele mõeldes et millest see erinevus kaablitel tulin mõttele et tegu võib olla induktiivsusega soonte vahel. Kuna aga seda pole ma suuteline mõõtma nagu ka kaabli mahtuvust, siis jäigi see vaid oletuseks.Kuid induktiivsus ilmselt saab küll mõjutada soundi kõrgetel.
                    Kaablitel on peal ka märge suunast - et kuhu suunda signaal minema peab...no andke andeks, mina oma lolli kuulmise ja arusaamaga ei tabanud küll vahet suunas
                    edit: Minu juhtumil läks vahetamisele kitsas 2ruudune laia 4 ruuduse vastu. Induktiivsusest mõeldes on seda hea teada.
                    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 06 m 2016, 15:42.
                    Konfutsius

Comment

Sirvisin ühel põhjusel inglise ajakirja "Electronics World" veebruarist 1997, kus jäi silma artikkel kõlarikaablitest. Nimelt mõõdeti seal kolmel erineval moel 12 erinevat kaablit pikkusega 4,98jm igaüks. Kuus neist kaablitest olid "klassikalised" kaablid ning ülejäänud veidi eksootilisemad kõlarikaablitena - CAT500, CT 100, RG-58, URM67 jne.
                      Kuue lehekülje kokkuvõtteks tõdeti et parim kõlarikaabel on koaksiaalkaabel, tööstuslikest siis URM67. Võitjaks osutus tellimisel valmistatav koaksiaal, mis ehituselt järgmine - sisemine soon 19 kiudu 0,45mm punutud läbimõõduks 3mm, isoleeritud polüteeniga, välimine kiht 240 kiudu 0,127mm, kaetud isolatsiooniks kuuma sukaga. Nüüdseks on see kaabel ka patendeeritud, patendinumber 9624876.
                      Konfutsius

Comment

Igal juhul on ilmselt parim see, mis konkreetsete võimendite-kõlaritega
                        kõige paremini sobib. St. oleneb, milline väline faktor võimendile
                        vähem/rohkem meeldib, kas R/C, mahtuvus/C vms.

Jämedate/koledate kablade ärahoidmiseks on siiski vist hea võim kasti sisse panna ja ühendus eelvõimuga sümmeetrilise kabla/sisendi/väljundiga. Pluss igale valjukale eraldi võim ning sagedusjagur võimudele ette. Võim + üks valjukas teeb alati paremat häält kui võim + R/C/I + valjukas. Seda muidugi ise süsteemi ehitades. Vt näiteks Linkwitzi Pluto:

No ja veel otse teemasse tagasi: kasulik oleks teha pimekuulamist,
                        kus kablavalija ei tea, mis kaabel taga on ja kuulab, mis talle meeldib/ei meeldi.
                        Kui kuulaja kallil ja odaval kaablil vahet ei tee, saab hunnik raha säästetud
                        muude komponentide parendamiseks...
                        viimati muutis kasutaja vasaraonu; 06 m 2016, 15:42.

Comment

Täiesti OT aga Linkwitzi Orionid ja nendest alguse saanud Arvo Pärt MkII ja Mk III sügelevad hinges juba pea kolm aastat, mõte selline et kasutaks arvutis olevat digitaalset filtrit ja 2x 3ribalist aktiivlahendust(ehk siis analoogis puuduks filter sootuks)...
                          Artikklis parim kaabel polnudki nii monster midagi - vaid 6mm välismõõdus ning parima klassikalise kaabliga samal pulgal olev RG-58 maksis(kui mälu mind ei peta) vist ca 6.- jm
                          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                            Minu juhtumil läks vahetamisele kitsas 2ruudune laia 4 ruuduse vastu. Induktiivsusest mõeldes on seda hea teada.
                            ..
                            Asemele tulid Real Cable H.P. Proffesionel Cu/Ag kaablid http://www.real-cable.com/, hind võis olla 55,- jm ja müüs seda Omitron.
                            Sellel laial 4 ruudusel on induktiivsus mitmeid kordi suurem kui tavalisel 2-ruudusel.
                            Induktiivsuse vähenemine antud juhul see hea küll ei ole.

Comment

Mul tekkis selline küsimus et kas on mõttet mingit ~180.- jm kaabel osta kui kõlarite sees on nii või naa mingi suvaline 20.-jm kaabel kui jsut tegu pole tõesti mingist väga kõrgest hinnaklassist kõlaritega ?
                              TeamRMS

Comment

Working...
                              X