Teade

Collapse
No announcement yet.

Alto I valmimisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Alto I valmimisel

Paljud teevad kaste siin. Nüüd mõtlesin ise kah teha oma esimesed (!).
    Tegemiseks valisin Visaton Alto I.
    http://www.visaton.com/en/bauvorschl...toi/index.html

Täpselt ei oskagi öelda miks just see aga arvatavasti just selle "väiksuse" pärast. Lihtsalt harjutuseks ja kogemuste saamiseks. Kuna see alles esimene kast mis ma ette olen võtnud. Varem pole kõlaritele kaste teinud.
    Nagu ikka algajal läheb üpris palju nässu. Ka mul läks. Ntx esiplaadi keerasin tuksi kuna mõõdud valed ja üldse palju vigu. Tegin uue ja seekord hoolikamalt.
    Kui kõik jupid valmis said hakkasin asja vaikselt kokku panema. PVA+kruvid+liistud. Suureks abimeheks oli loomulikult nurgik (vinkel, nurgaraud nimetage kuidas tahate). Materjaliks oli Ehitusmarketist ostetud liimpuitplaat. Mõtlesin algul küll vineeri ja puitlaastplaadi (saepuruplaadi) peale, aga poes hakati rääkima kojuviimise tasust jne. Lõin käega ja võtsin neid väiksemaid plaate. Suured olid jubedalt kaardus. Kuna see esimene projekt siis ei hakanud selle vineeri ja kojutarnega jamama. Õpin odava materjaliga. Hiljem kui kogemusi rohkem võib ka vineeri ära proovida.

Kuna saagisin käsisaega, siis ei tulnud kõik nii täpne, aga noh kokku ma kasti sain ja mõõtu kah veel. Kõik panin kokku peale tagumise plaadi, kuna sisse vaja veel filter panna ja juhtmed aukudest välja tuua, siis panen tagumise plaadi kapitaalselt kinni ja läheb pahteldamiseks ja siis lihvimiseks. Pärast siis peale lakipeitsi ehk peale lõppfaasi lähevad külge: elemendid, inv. torud, terminal.
    Eks see lihvimine ole kõige igavam töö aga noh loodan et esimene kast väga metsa ei lähe. Vähemalt ei tohiks. Kust neid kogemusi ikka saada.

Ega enne ei saa kasti kokku ja pahteldada kui kõik tellitud kaup käes sest filter vaja valmis teha ja sisse panna, siis vatiin. Kolmapäeval ehk homme vbolla asjad käes.
    Niikaua teen teise kasti detaile.

http://tagatuba.planet.ee/VisatonAltoI/

Kommentaare on ka piltide all. Muide avastsin et kõrgsageduselemendi augul pole seda kandilist sälku.

Praeguse seisuni jõudmiseks läks mul aega 2 päeva. Üks päev märkisin/lõikasin juppe ja teisel ehk täna panin kokku.

Oleks võinud teema hiljem kah teha, aga ei viitsinud oodata. Vbolla jõuab keegi veel kritiseerida mu senist tööd.

Foorumlane Hipi andis mulle ka ühed joonised ja tegi filtridki aga võtan selle projekti käsile, siis kui kogemusi rohkem.
    viimati muutis kasutaja Elektrik; 04 m 2007, 22:49.

Vs: Alto I valmimisel

see materjal tahaks vist tugevduspulka kahe külgseina vahele,
    muidu hakkab ehk liiga kaasa mängima...

Comment

Nu võib ju panna. Enne kui tagumise plaadi külge panen.
      Aga seda ei juhtu enne kui detailid kohale jõuavad. Ma ei saa ju filtrit teha.
      JKui filter valma siis läheb see sisse ja siis ka see vahepulk. ja tagumine plaat kapitaalselt kinni.

Aga kõik seisab nende neetud detailide taga.
      Täna varahommikul sai üks kast ära pahteldatud. Päris OK oli igastahes. Nüüd õhtul siis lihvisin ära ja pahteldasin leitud ebatasasused ära. Homme vaatab uuesti.
      Teise kasti sain kah kokku, aga pahteldada ei jõudnud (pime juba).

Comment

Detailid toodi siis täna ukse taha.
        Esimene kõll siis täiesti koos. Pahteldatud, peitslakiga üle lastud ja tõin koju testimisele. Ei jõudnud lihtsalt homseni oodata.

Heli on väga detailne. Hoopis teine kui nendel vanadel 15AC220.
        Trance (mida ma 90% ajast kuulan) kõlab sellega ikka ülihästi.

Mul pole sõnu et heli kirjeldada, aga ma olen sellega väga rahul.
        Müdistab mõnusalt.

Pilte ei saa teha kuna unustasin digika maale.

Homme...

Comment

Uus galerii siis ehituse algusest kuni lõpuni (pildid ise suvalises järjekorras).
          http://tagatuba.planet.ee/VisatonAltoI/

Kõll mis kodus on tahab veel korra peitsilakki saada. Valged täpid (saepurutükid) küljes krt. Ise olen süüdi muidugi, poolkuivana tõin koju.
          Teine läheb täna peitslaki alla.

Muidugi oleks võinud rohkem pahteldada lihvida ja jälle pahteldada lihvida aga tahtsin lõpptulemust saada kiiremini. Seline ta on siis.

Ega esimene kõlar saagi parem olla. Aga väga metsa kah ei läinud.
          Ise olen rahul.

Raha läks kõllide alla ca 3000.-
          Elemendid, filtri detailid, kaabel, materjal ise, viimistlusmaterjalid ja muu pudi padi.
          viimati muutis kasutaja Elektrik; 08 m 2007, 12:56.

Comment

Esimene emotsioon, et stiilne disain vanasse talumajasse. Kunagi ehk subar ka otsa - muidu jäävad natuke "kuivaks" kui kõvemini kuulata...
            -

Comment

Välimus on väga retro! Selline omamoodi ja unikaalne, lahe.

Comment

Ega jah, toas pmst sellist värvi mööbel enamus, seetõttu sobib üsna hästi.
                Vbolla oleks võinud heledamaks jätta, aga noh...
                Esimene kõlarikomplekt. Las olla.

Ei taha enam näppida n.ö.
                Aga jah viimistluses olen suht laisk nagu näha.

Järgmine komplekt tuleb heledamat värvi. Aitab pruunist.
                viimati muutis kasutaja Elektrik; 09 m 2007, 21:44.

Comment

Vahed natuke suured jäänud ja viimistus on pahtli peal natuke koledam ,Muidu väga ilus kast esimese kasti kohta, Endal esimene kast oli saepurust ja peal kunstnahk. Elemendiks audes 70w81-1 , Tuli täitsa talutav. Hetkel käsil juba 8 kõlari projekt milleks visatom frs8 needles kastid millele vaja viimistlust.

Comment

silma häirivad need puidu riste kohad....ise oleks need pahtliga üle teind....

Comment

No mis teha. Kogemusi polnud. Ma ei teadnud kuidas ta peale peitsimist välja hakkab nägema. Nüüd on kogemusi ja ise kah hulga targem selle koha pealt.
                      Teine kõll tuli vähe parem ses suhtes:
                      http://tagatuba.planet.ee/VisatonAltoI/k11.jpg
                      http://tagatuba.planet.ee/VisatonAltoI/k22.jpg

Võrdlus:
                      http://tagatuba.planet.ee/VisatonAltoI/kaks.jpg

esimene siis see viimati tehtud, paremal see kõige esimene (ilma mingite kogemusteta).

Parem tuleb veel korra üle lasta peitslakiga. Siis ehk jäävad ääred ka vähem näha.

Takistus mõlemal kõllil kenasti 4,2 Ohm.

Heli on väga hea.
                      viimati muutis kasutaja Elektrik; 13 m 2007, 22:22.

Comment

Krt! Esimese vasika kohta ju ülišefid. Aia taha ei ole nad igatahes kindlasti läinud. Peaks isegi proovima, kuda endal asi välja kukuks.

Comment

Hannes.
                          Kui minu tehtud vigu väldid, siis teed veel paremad/ilusamad.

Ühe pean veel üle laskma nagu ennist ütlesin. Erinevus häirib. Siis peaks ka parempoolne sama kenake saama. Pole viitsinud potsikut pagassist välja võtta.

Laiskus...

Comment

Working...
                          X