Teade

Collapse
No announcement yet.

Audes 064 vs. 155

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Audes 064 vs. 155

Olen nüüd mõned päevad olnud Audes 155 kõlaripaari omanik ja mulje on väga positiivne. Kasutanud olen seda kõlarit vinüülimängija (helipea Audio Technica AT-95E) > lampidel RIAA korrektor + lõppvõim küljes.

Heli on loomulik ja detailiderohke - kõike, mida kombinatsioon vinüül + lampvõimendi suudavad, toovad need kõlarid ka välja. Ehk siis kehva kvaliteedi ja helirežiiga plaat on kehva helipildiga, head plaadid (mida ka nt. Melodija toodangus on omajagu) kõlavad aga suurepäraselt.
    Kesksageduse element ei ole muide Audese enda toodang (küll aga on woofer ja tweeter).

Aga üldtuntud tõele mõni originaalsem tähelepanek ka: kuigi lõppvõimendi trafod on väikeste gabariitidega (mis piirab madalate edastamist), on bassid kenasti olemas ja meeldivalt mahedad. Kui üldse neid juurde keerata, siis minu hinnangul üsna natuke (ja sedagi ainult osade plaatide puhul).
    Lisan juurde, et kasutatavad TVZ-1-9 trafod on igatpidi tuunimata Tuginedes ütlustele lamptehnika foorumis, siis on võimalik saavutada nende trafodega madala otsa osas veel parem tulemus, kui natuke vaeva näha. Aga see juba teine teema

Ja loomulikult ei saa märkimata jätta, et nende kõlarite tundlikkus 92 dB ja kasutatav 2 x 1,5 W lampidel lõppvõimendi tagavad keskmise suurusega elutoa helindamise täitsa kenasti. Mööblit lõhkuda ei saa, aga volüümipote 80% peale keerates peab üksteisega juba üsna kõrgendatud toonis rääkima

Kokkuvõtteks arvan, et hinna-kvaliteedi suhe on nende kõlarite puhul küll paigas. Heli on tasakaalus ja särav ning meeldiva dünaamikaga, kõlarikasti tehniline kvaliteet samuti väga hea (ja kaalub 31 kg!). Viimasega on selles hinnaklassis kuuldavasti probleeme.
    Vähemalt neid kõlareid proovikuulama soovitan küll (nt. Lavintoni) minna, kui kõlariost plaanis

Comment

Mul ka sellised kõlarid (Audes 155) aga mingi jama on. Helil puudub selline sügavus nagu ma varasemast ajast mäletan Estonia/Audes üleminekumudelitel. Bassihääl on väga lahja, (mul on autos originaal kõlaritega kah sügavam bass kui kodus) kuigi see kõlar nagu peaks olema päris hea "põrgataja". Ma ise kahtlustan et jama ei ole üldse kõlarites vaid receiveris mille külge nad riputatud. Receiveriks nimelt odavama otsa Yamaha RX-V450 (20 Hz to 20 kHz, 0.06% THD, 8ohm 85 W - krt seda teab palju ta 4 ohmi juures on), siin selle täpsemad andmed: http://www.yamaha.ca/av/PDFs/Manuals...rs/RXV450E.pdf

Mõtlesin et äkki on receiver lihtsalt nii lahja ja võtsin ning katsetasin ka sõbra Sony STR-DA2000ES receiveriga (4 ohms 20 Hz – 20 kHz, THD 0.09%) 100 W + 100 W) ja heli ei olnud ikkagi eriti parem: http://dl.owneriq.net/c/cdaba8d4-d43...05449f00c6.pdf

Või siis on viga ruumi akustikas? Tuba mul u. 30 m2 aga avatud veel kööki ja trepihalli mis ka mingi 30m2 kokku.

Comment

Minul ka Audes Maestro 155 ja bass täiesti ok, st selline mahe ja õhuline, ruum on küll väiksem kui 30 ruutu aga samuti avatud köögiga. Natukene võttis bassi vähemaks see kui tõstsin kõlarid graniidist jalgadele (koonused all), kuid tundus, et "kvaliteet" tibake paranes, st kumisevat bassi jäi vähemaks. Muidu kasutan eraldi lõppvõimu (Camtech p100), kuid ka otse ressiiveri (Yamaha rx-v1800) on bass hea (lõppvõimuga vb tibake parem). Spekuleerin, et pigem on probleem sinu ressiiveris/allikas või ruumis.

Comment

Sinu rx-v1800 on ikka üksjagu etem aparaat kui minu receiver. Eks ma pean veel natukene katsetama. Allikas vast probleem ei ole kuna sama pull on nii raadio, arvuti kui ka Elioni digiboxiga - ehk siis kõik need asjad mida see receiver mul üldse mängib/edastab...

Bassid on sedamoodi puudus nagu siis juhtub kui ühe kõlari juhtmed on tagurpidi ühendatud. Samas, neid juhtmeid olen ma juba mitu korda kontrollinud ja seal viga ei ole...

Comment

Esmalt postitatud Silwer poolt
            Ma ise kahtlustan et jama ei ole üldse kõlarites vaid receiveris mille külge nad riputatud. Receiveriks nimelt odavama otsa Yamaha RX-V450 (20 Hz to 20 kHz, 0.06% THD, 8ohm 85 W - krt seda teab palju ta 4 ohmi juures on), siin selle täpsemad andmed: http://www.yamaha.ca/av/PDFs/Manuals...rs/RXV450E.pdf

Mõtlesin et äkki on receiver lihtsalt nii lahja ja võtsin ning katsetasin ka sõbra Sony STR-DA2000ES receiveriga (4 ohms 20 Hz – 20 kHz, THD 0.09%) 100 W + 100 W) ja heli ei olnud ikkagi eriti parem: http://dl.owneriq.net/c/cdaba8d4-d43...05449f00c6.pdf
            Võibolla mõlemad ressid olid nii häälestatud, et lõikavad põhikõlaritest bassid ära ja lasevad need ainult LFE kanalisse. Aja manualis näpuga järge ja kontrolli üle.

Comment

Ei, seda seadistamise viga ei olnud.

Comment

Working...
              X