Teade

Collapse
No announcement yet.

Uuring millised kõlarid tornidesse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Uuring millised kõlarid tornidesse

Tere,
    Aeg on hakakta ehitama endale tuppa kõlareid ning teen väikest uuringut milliseid elemente valida, esialgu vaatasin ainult et teeks Audese komplekti kuid kuulsin vahepeal et Audese tweeter ei pidanud olema kõige parem ning Mid Range pidi kah jama olema ning vaatasin edasi siis ning see on siis esialgne nimekiri asjadest.

Tweeter:
    Visaton SC10N

Mid Range:
    Visaton W100SC 8

Mid Bass:
    Audes 75W87-8

ning filtritega ei teagi mis teha, mõtlesin, et vb see
    Visaton HW3/120NG 8, sageduste poolest just siis. Kuid tahtsin küsida et kas see on väga hull, et filtri enda võimsuseks on pandud 100W/160W kuid kõlarite kogu võimsuseks tuleb siis 200W RMS.

Igasugused ettepanekud ja kriitika on oodatud.

Vs: Uuring millised kõlarid tornidesse

OT. Mitte kõlarid aga elemendid tornidesse.
    Kolakoguja

Comment

Kui kergemat/kindlamat teed minna siis:
      http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=32887
      -

Comment

Vs: Uuring millised elemendid tornidesse

Njah, ega projekti eelarvet vist ei avalikustata.
        Esialgu võiks ikka näha vaeva mingisugusegi simuleerimisega, näiteks spets tarkvaraga, mis on kahjuks küll ainult saksakeelne.

Mina vahetaks komplektist esialgu kõrgsageduse G20SC vastu ja seejärel mõtleks, mida teha. Esikõllis võiks olla vähe parem kesksagedus, näiteks W130S ja miks mitte bassielemendina proovida siis juba w200s-i?

Ahjaa, siin on üks simulatsioonide kogumik, kus on olemas projekt SC10N+W100S+W200S.
        viimati muutis kasutaja YRO; 15 m 2008, 20:36.
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

et kui vaja mul odavalt üks Audes 75W87-8 ära anda

Comment

Neid starlette ei taha, tahan kolme ribalist, tweeter jääb selleks, ning mid bass kah ilmselt jääb selleks jüst mõtlen et millist mid ranget võtta, mis vahet neil nagu on W100SC 8 ja W100S 8 et seemagnetiliselt varjestatud on siis parem kui see teine siis? Või võtta üldse 13cm.

Aga rääkige nendest filtritest, et kas on hullu kui kõlarite kogu RMS tuleb poole suurem kui filtri enda oma?

Kui palju võiks maksma minna umbes kui ise hakakta tegema filtrit, mõtlen jsut komponendid, muutesageduseks: 800/5000Hz 12 dB Oct.

Comment

Ma ei saa aru, kas sa loed ka mida eespool kirjutatakse?

Võta ette valmisprojekt, näiteks S10N+W100S+W200S, kus on kõik kirjas: kasti mõõdud, häälestussagedus ja filtri põhimõtteskeem. Selle pealt vaatad, mis juppe vaja on, ning otsid Elfa poest sobivad välja. Selles projektis on lõikesagedused juba omavahel sobitatud nii, et ei pea muretsema, kas filter sobib.
              Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                Ma ei saa aru, kas sa loed ka mida eespool kirjutatakse?

Võta ette valmisprojekt, näiteks S10N+W100S+W200S, kus on kõik kirjas: kasti mõõdud, häälestussagedus ja filtri põhimõtteskeem. Selle pealt vaatad, mis juppe vaja on, ning otsid Elfa poest sobivad välja. Selles projektis on lõikesagedused juba omavahel sobitatud nii, et ei pea muretsema, kas filter sobib.
                Muidugi lugesin aga miks ma pean just võtma ette kellegi poolt valmis tehtud projekti?? Aga see selleks, küsimus järgmine, et kas võtta need magneetiliselt varjestatud elemendid või tavalised, kas see 100.- vahe on õigustatud või ei. Kahjuks saksa keelt ei oska ma üldse vb saaksid veitsa juhendada selle programmiga. Ütleme kui ma nüüd võtangi need elemendid, mis see letihind tuleks koos filtri ehitusega(va. kasti materjalid)?

Edit: Miks ma ei või võtta seda audese elementi, esiteks ta on võimsam, teiseks on tal parem tundlikus, sagedus ala on küll väiksem, ning näeb parem välja kah
                viimati muutis kasutaja RiderS; 16 m 2008, 20:15. Põhjus: lisa

Comment

Ehk siis ise süveneda, uurida, tõlkida ei viitsi kuid valmislahendus ka ei sobi...raske juhus.
                  -

Comment

ega ma ei tahtnudgi et keegi tõlgiks mulle ma ei saa aru miks kõik nii ülbed siin foorumis on. Vaja oli, et keegi suunaks veits, need graafikud tõmbasin silme eest kirjuks ainult mingeid graafikuid nägingi.

Comment

Esmalt postitatud RiderS poolt
                      ega ma ei tahtnudgi et keegi tõlgiks mulle ma ei saa aru miks kõik nii ülbed siin foorumis on. Vaja oli, et keegi suunaks veits, need graafikud tõmbasin silme eest kirjuks ainult mingeid graafikuid nägingi.
                      Raske on suunata, kui sa tundud kõike teadvat.
                      Sulle pakuti välja ju kit, mis oleks kindla peale minemine - oma ala inseneride poolt välja töötatud joonised, mõõdud, elemendid, filtrid.

Kuna see variant sulle ei kõlba, siis osta need enda välja valitud elemendid ära, tee kast valmis ja naudi. Eriti ei saa aru, milles küsimus on?

Ilma põhjuseta ei ole mitte keegi ülbe.
                      Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Kurat võta varjestatud elemendid, siis saad kõlarid vastu telekat toppida. Võtad lahja filtri, läheb lihtsalt suurema võimsuse korral kuumaks.
                        Ma küsin vastu, ülbe nagu ma olen: ma ei saa aru miks mõned nii lollid siin foorumis on?
                        Ütle kohe alguses ära, et tead kõikke, soovitusi ei taha ja et sa tahad, et sind kiidetaks ja aetaks plaati saagima.

KÕIK vastused olid sulle piisavalt ammendavad, sa ise aga käitusid nagu...

[tule taevas appi]
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Ma ei saa, ma pean siia natuke nelli teatajat pastema...

Kohe kui Rinald&#245;nn – nii oli Tunguusi 13aastase &#245;epoja p&#228;risnimi –, uksest sisse astus, h&#252;&#252;dsid t&#228;sikasvanud mehed „k&#252;lakuhi!“ ja h&#252;ppasid verevaesele pubekale selga nii, et v&#228;ike h&#228;kker r&#245;&#245;msalt naeratades peaga vastu seinakappi kukkus – Tunguus oli Rinald&#245;nni vaieldamatu lemmikonu. „Haha, valusad pederastid!“ parastas &#245;epoeg, „ma ei saanud haiget!“
                          „Ise oled pederast,“ l&#228;ks Mutter n&#228;rvi.
                          „Aga kas sa Vaiko Epliku lauaarvutit tahad n&#228;ha?“ p&#228;ris Tunguus.
                          „P&#228;ris ei taha siis v&#228;!“ r&#245;&#245;mustas verise kaalikaga poiss.

Veelkord vabandused kapitaalse OT p&#228;rast

Comment

Üks viisakas vastus!

Reeglina tehakse kodus kõlareid seepärast, et saada poekomplektist parema heliga kõllid soodsama hinnaga.

Kui simulatsioone/mõõtmist mitte kasutada, siis saab küll nähtavasti odavama (või miks ka mitte ilusama kõlli), aga kahjuks jääb oodatav tulemus tõenäoliselt valmistoodangule alla.

Minu antud lingil leiad filtri Verstärker 1>Weiche editieren. Skeemi pealt vaatad, milliseid komponente vaja on, otsid need või lähedaste väärtustega komponendid Elfa nimekirjast välja ning arvutad summa kokku. Sinu eest nii lihtsat matemaatikat keegi tegema ei hakka. Komponente võib valida kvaliteedi või hinna järgi - vahe tuleb kindlasti kordades. Kui sa tahad, et keegi sind filtriga aitaks või selle koguni valmis teeks, pead arvestama nähtavasti ka töörahaga.

Kui sa arvad, et jääd oma esialgse elementide valiku juurde, siis on sul endal vajalik vastavad väärtused välja arvutada. Kuna tundub, et sa ei valda veel teemat, siis on aeg juurde õppida või projekt pooleli jätta, kuna esimene takistus ilmnes.
                            Minu DIY blogi

Comment

Working...
                            X