Teade

Collapse
No announcement yet.

uued minid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: uued minid

Esmalt postitatud scanspeak poolt
    [html]
    Ma ilmselt olen ainukene inimene eestis, kellele kõlarite ja filtrite tegemise eest ametlikult palka makstakse
    kisub lõbusaks
    ja kui oledki ainuke, siis mitte kauaks, kolleeg..

Comment

Kuule sõbrake, ära nüüd nii õhku täis ka mine
      Ma ilmselt olen ainukene inimene eestis, kellele kõlarite ja filtrite tegemise eest ametlikult palka makstakse
      Sel juhul samad sõnad sulle. Kui esitada pole midagi ja on tarvis entusiastide kallal targutada, siis võib teha seda professionaalses foorumis.
      Ja mitte, et sõda alustada, katsuks ikka seisukohti põhjendada ja teemas püsida. Mina oleksin oodanud ka põhjendust, et miks "vähegi korralikuma kõlari" puhul ei tohi üht või teist tüüpi ahelaid kasutada.
      "Kui tegu juba õnnestunult valitud kvaliteetsete elementidega" ei puutu enam asjasse ja peaks edasi tegelema käesoleva olukorraga.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud uni poolt
        Oled reaalset mõõtetulemustki näinud.
        Naer saalis,

Comment

Ma ilmselt olen ainukene ...
          Kas A. V. läks pensionile?

Comment

SS,1.ma pole sul kohe kindlasti mingi sõbrake.
            2.Põhjenda oma teooriaid
            3.Näita,mida teinud siis oled
            4.Kus sa siis töötad,et ainus oled?

Comment

Esmalt postitatud hipi poolt
              kolleeg..
              Tegelikult peaks vist omaette teema tegema, kuna selgub, et juba vähemalt kolm akustika seadmete proffi siin sõna võtavd vahelduva eduga.

Mina ei ole muide ise ükski neist kolmest.

Comment

Selles, et sa nõus pole, ei ole midagi imelikku. Kui oled kogu aeg ühtmoodi teinud(olgu see siis pika katsetamise või lihtsalt teooria järgimise tulemus), siis seda enam sulguvad inimese silmad muude lahenduste ees. Eks sama asi ole ka ilmselt minul endal. Aga see maailm on niivõrd võimalusterohke, et tulemuseni võib jõuda väga erinevaid teid pidi. Keegi ei valda „kõiki võimalusi ja oskusi” Ja eks see tulemus ole ka väga erinev, samuti maitse ja arvamus selles suhtes, milline see tulemus olema peaks.
                Teooria kohapealt niipalju, et mingist hetkest alates hakkab teooria ja reeglite järjekindel järgimine kõlariehitaja arengut pidurdama ja tulemused ei ületa keskpärast.
                Mis puutub series notchi, siis minu teada on ta mõeldud konkreetselt kõlari resonantsi silumiseks. Kuid see ahel mida sina kasutad, ma pole kindel, kas vaatamata välisele sarnasusele (samade elementide jada...kuid erinevad nominaalid) on seda päris korrektne series notchiks nimetada. Vähemalt selle lähtusin mina oma väite juures.
                Sina kasutad ju sisuliselt zobelit, millele oled lisanud täiendava pooli.
                Heaküll, vähemal sain ma nüüd aru mida sa mõtlesid
                Aga sellist üldistust, et "notch on midbasside juures kohustuslik", on sul küll väga raske põhjendada

Comment

Selles, et sa nõus pole, ei ole midagi imelikku. Kui oled kogu aeg ühtmoodi teinud(olgu see siis pika katsetamise või lihtsalt teooria järgimise tulemus), siis seda enam sulguvad inimese silmad muude lahenduste ees. Eks sama asi ole ka ilmselt minul endal. Aga see maailm on niivõrd võimalusterohke, et tulemuseni võib jõuda väga erinevaid teid pidi. Keegi ei valda „kõiki võimalusi ja oskusi” Ja eks see tulemus ole ka väga erinev, samuti maitse ja arvamus selles suhtes, milline see tulemus olema peaks.
                  Teooria kohapealt niipalju, et mingist hetkest alates hakkab teooria ja reeglite järjekindel järgimine kõlariehitaja arengut pidurdama ja tulemused ei ületa keskpärast.
                  Mis puutub series notchi, siis minu teada on ta mõeldud konkreetselt kõlari resonantsi silumiseks. Kuid see ahel mida sina kasutad, ma pole kindel, kas vaatamata välisele sarnasusele (samade elementide jada...kuid erinevad nominaalid) on seda päris korrektne series notchiks nimetada. Vähemalt selle lähtusin mina oma väite juures.
                  Sina kasutad ju sisuliselt zobelit, millele oled lisanud täiendava pooli.
                  Heaküll, vähemal sain ma nüüd aru mida sa mõtlesid
                  Aga sellist üldistust, et "notch on midbasside juures kohustuslik", on sul küll väga raske põhjendada
                  mõnusalt ümmargune jutt, ja su üldise baasfilosoofia vastu ei vaidlekski, enda lähenemine on suures osas sarnane, kuid selline vastamisvorm ei tohiks olla vahendiks konkreetsetest küsimustest kõrvalehiilimiseks.

aga kui oleks teadnud, et ühest sulgudes olevast lausest nii kinni võetakse, siis ehk oleks sõnakasutust paremini valinud, praegu oleks nagu konteksti suuresti väänatud, aga ju ma siis ülehindasin su mõistmisvõimet, sest edasised selgitused nagu üldse ei jõudnud kohale. asju ma üle rääkima/põhjendama ei hakka.

kuid siiski! kuidas lahendad siis ilma notchita metallkoonuse break-up-i?

probleem siis selline, ja milline oleks sinupoolne lahendus? (rääkimata sellest, et materjali resonantsidel on muide veel tõus rohkem kui 10dB tavanivoost).
                  ning kas sa siis oled päriselt oled või ei ole metallkoonusega midbassidele filtreid loonud?

Comment

Reaalselt oli asi veel isegi tükk maad hullem

Comment

Mis puutub mõistmisvõimesse, siis kui sa kasutad ja tõlgendad termineid Meelevaldselt, siis on väga tõenäoline, et sind ei mõisteta...ja see pole sugugi mitte tähenärimine.
                      Mina ju kahjuks ei tea, mis sinu peas toimub (olgu see nii geniaalne kui tahes). Küll aga tean ma mis on series notch ja milleks seda kasutatakse. Ja kui sina ütled, et kasutad series notchi cone breakupi vastu , siis kerkib minu jaoks paratamatult suur küsimärk, mis süveneb veelgi, kui ütled, et see jääb nagunii koonuse tööalast välja
                      Siin tekib küll minu jaoks vastuolu.

Kui sa nüüd veidi series notchi sisusse süvened, siis saad ehk isegi aru, et vaatamata välisele sarnasusele ei ole sinu poolt kasutatav ahel ju teps mitte series notch
                      Muide veel niipalju, et kui krossi lõikepunkt on vähemalt 2 oktaavi midi resonantsist kõrgemal ja kasutatakse vähemalt 2-järki filtrit, siis pole series notch enam vajalik.
                      http://www.lalena.com/Audio/Calculat...otch/Help.aspx
                      http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=23

Sellise olukorra lahendan ma tavaliselt just risti vastupidiselt sinu lähenemisele. Kuid see eeldab õnnestunud tweetri valikut ja filtri lõikesageduse viimist just võimalikult madalale. Aga "keskriba kandvuse" suhtes on mul ilmselt pisut teistsugune lähenemine kui sinul.
                      Põhjuseks on tõenäoliselt see, et keskriba ei suuda enamasti pärast 2-3 khz(tänu oma suuremale massile ja mõõtmetele) anda sellist kiirust ja dünaamikat nagu seda suudab piisavalt madala resonantsiga tweeter. Lisaks veel, näiteks 6,5" mid-i ei ole üldse soovitav lõigata kõrgemalt kui 2,5khz.
                      viimati muutis kasutaja scanspeak; 15 m 2008, 14:27.

Comment

Ah ja, jäi küsimata, mis sagedusel filtri lõikepunkt on?

Comment

Tjaah...eelviimasest postist hakkab ilmnema et hr Scanspeak võib olla Audese palgal. Kangesti tuttav see kiiruse ja mõõtmete jutt Valeri suust kui ta põhjendas 10t25 loomist...
                          Vabandused juhuks kui eksisin .

Teagi kohe, hakkasin mõtlema et minu jutust tuleb välja et tegu Valeriga - ei!!!
                          Ikka "kadunud poega" mõtlesin...
                          viimati muutis kasutaja OSX; 15 m 2008, 12:35.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Ja kui sina ütled, et kasutad serial notchi cone breakupi vastu , siis kerkib minu jaoks paratamatult suur küsimärk, mis süveneb veelgi, kui ütled, et see jääb nagunii koonuse tööalast välja
                            Siin tekib küll minu jaoks vastuolu.
                            pole viga, vähemalt teemaalgataja mõistis mind lennult, ja lisaks veel selgus, et tema kogemused/nägemused meil ühtivad.

Sellise olukorra lahendan ma tavaliselt just risti vastupidiselt sinu lähenemisele. Kuid see eeldab õnnestunud tweetri valikut ja filtri lõikesageduse viimist just võimalikult madalale. Aga "keskriba kandvuse" suhtes on mul ilmselt pisut teistsugune lähenemine kui sinul.
                            Põhjuseks on tõenäoliselt see, et keskriba ei suuda enamasti pärast 2-3 khz(tänu oma suuremale massile ja mõõtmetele) anda sellist kiirust ja dünaamikat nagu seda suudab piisavalt madala resonantsiga tweeter. Lisaks veel, näiteks 6,5" mid-i ei ole üldse soovitav lõigata kõrgemalt kui 2,5khz.
                            läheks ikkagi konkreetsemaks - milliseid metallkoonusega midbasse sa siis oled tavaliselt kasutanud?

aga vahet pole, eks aja oma rida edasi..
                            ma esindan natuke teistsugust "koolkonda" nagunii, ja põhjendatult.. aga kuna sellised profid tegijad siin luuramas käivad, siis on vist targem oma nägemusi mitte levitada..

Comment

Kui konkreetsemaks minna , siis sa pole siiamaani(vaatamata mitmele üle küsimisele), vastanud isegi mu kõige Esimesel küsimusele – Miks on NOTCH midbassi juures(olgu ta siis metallist või ei) kohustuslik? Ehk siis teiste sõnadega kas see ahel, mida sa silmas pidasid, ikkagi on series notch(minu arvates ei ole) või sa lihtsalt kasutasid seda terminit meelevaldselt.
                              See, et teema algataja sind lennult mõistis on kahtlemata tore, kuid mina jälle seevastu ei mõistnud ja mind hakkas see väide tõepoolest huvitama.
                              Ja selles küsimuses polnud midagi iskiklikku, vaid puhas üllatus ja uudishimu.
                              Foorumi mõte ongi ju selles, et inimesed saaksid oma teadmisi vahetada, ilma sealjuures isiklikuks minemata. Mõni annab, mõni saab ja vahel on mõlematpidi.
                              Ja väiteid, mis ei tundu tõele vastavat, ei lasta tavaliselt läbi. Neid täpsustatakse ja kui vaja, siis parandatakse, sest foorumit loevad sajad inimesed, kelledest suur osa võtavad kõike loetut puhta kullana.
                              Aga heaküll, ei taha rohkem teemat solkida.
                              Ja eks ma püüa siit omad järeldused teha ....

Comment

Teema algatajale:
                                Töö on ilus ja korralik, mulle meeldib.
                                Kahju ainult, et foorum ei võimalda kuulata mis häält üks või teine kõlariprojekt teeb ja mida keegi üldse oma kõlaritest ootab.
                                Või on ka selliseid üritusi tehtud, kus erinevaid isetehtud asju kuulatakse ja võrreldakse? Või äkki õnnestub midagi sellist kusagil korraldada...

Comment

Working...
                                X