Teade

Collapse
No announcement yet.

veekindlad kõlarid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    veekindlad kõlarid

    Et tahaks vahest õue terrassile kah musa ilma toasolijaid segamata, tekkis mõte paigutada maja seina sisse ilmastikukindlad kõlarid. Elfa pakub selliseid - Visaton FR16WP mereveekindel 6,5'' lairiba valjuhääldi .
    Huvitaks, mis häält need üldse teevad ja kas see on üldse hea mõte voodrilauda kõlarite jaoks augud teha. Kas ei teki välis- ja sisevoodri vahele kõlakoda, mis toasolijatele asja väga lärmakaks teeb?

    Teine võimalus ehitada neile kõlaritele ilmastikukindlad kastid ümber (näit. veekindlast vineerist), siis ei kardaks vihma aga need võtavad jälle ruumi...

    Eelkõige tahaks aga teada, kas need kõlarid üldse mingit kuulatavat tümakat teevad või on nende hääl võrreldav tillukeste arvutikõlarite omaga.

    #2
    Vs: veekindlad kõlarid

    Voodrilaudadesse ära auke küll tee: kogu maja kannatab perversse heli käes.
    Arvestades resonantssagedust (85Hz) võib eraldiseisvad kõlarid teha ka plastämbritest, mis on eriti ilmastikukindlad. Kui tümakat tahad, siis tuleb üks subwoofer aretada. Pilte vaadates tundub see mereveekindlus liialdusena, aga: mine isahane tea.

    Comment


      #3
      Vs: veekindlad kõlarid

      sry arvatavasti lolli küsimuse eest aga mida see resonantssagedus näitab?

      Comment


        #4
        Vs: veekindlad kõlarid

        Kas sul majal soojustust ja tuuletõket polegi?
        Teed väiksed kastid ümber ja paned räästa alla. Ja kui peoks läheb siis vead garaazist aktiivse woofrikasti lisaks - ära ainult unusta et väliseadmeid, tuleb läbi rikkevoolukaitsme toita (antud juhul siis aktiiv-bassikõlarit).
        -

        Comment


          #5
          Vs: veekindlad kõlarid

          Ma tahtsin tegelikult teada, mis häält teevad need veekindlad kõlarid. Kui teen neile veekindlad kastikesed ümber ja panen üles räästa alla (see oli hea mõte, tänud!), kas siis on kuulatav ilma supakata ka või on sound nagu "selga" transistorist?

          Asja mõte selles, et igapäevaselt õues olles raadiot või muud musa taustaks kuulata ja selleks mitte pidevalt suuri kaste toast õue ja tagasi tirida.
          Kui pidu, siis tirin ka supaka õue, see pole probleem.

          Comment


            #6
            Vs: veekindlad kõlarid

            Vaata siit http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=1069 arvan valmis tooted ja peaks saama ka proovida mis heli teevad,endal kogemused puuduvad aga mine kuula ja räägi meilegi

            Comment


              #7
              Vs: veekindlad kõlarid

              Veel veekindlaid kõlareid:


              Comment


                #8
                Vs: veekindlad kõlarid

                Teemasse tagasi tulles: usun, et suurt "tümakat" need elemendid ei tooda, mis on 6,5" omane. See et nad veekindlad on, ei tohiks heliliselt suurt muuta.
                Õues, suvalise paigutusega raadio kuulamiseks normaalne valik.

                (Kuigi ei kujuta ette, mis saab nt. talvel, üldse on meil siin Eestis temperatuuri kõikumine päris suur, seega on päris statsionaarne süsteem natuke halb mõte. Ja rääsata all olevad "imelikud kastid" võivad lindudele pesakastidena tunduda, kitkuvad elemendi eest ära ja teevad kõlakastist omale kodu.)

                Meil hotelli vannitubades on silma järgi samas mõõdus niiskuskindlad elemendid lagedes. Tootjaks küll Bosch, seega arvan, et Visaton on sammu võrra parema heliga. Üllatavalt normaalset häält teevad, kuigi minu kuulamine on piirdunud väikese ruumiga. Vb jäävad ões hätta. Ei ole küll põhjalikult süvenenud, aga tundub, et meil ei ole eraldi võimendit nende jaoks, vaid on otse telekale järgi pandud. Ideaalis saaks tugevamat bassi välja pigistada.

                Ise jääksin ikkagi tuppa-õue süsteemi juurde.
                Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

                Comment

                Working...
                X