Teade

Collapse
No announcement yet.

Eminence elemendile Open Baffle

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Eminence elemendile Open Baffle

Tervist! Oleks aeg hakata plaanima järgmist kõlariehitusprojekti. Kuna soov ehitada midagi madala otsa toetuseks, siis valisin elemendiks Eminence BETA-15. Kuna ma ise ei ole Open Baffle´i süsteemiga väga kursis, siis küsikski targemate käest - on mõtet panna see element kõlalauale ? Kui suur laud tuleks ?
    Vented kast tuleks suur, sellepärast hakkasingi otsima alternatiive.

Vs: Eminence elemendile Open Baffle

kommenteerige siis vähemalt midagigi, oli väga hull küsimus ?

Comment

Qts(0,58) järgi võiks sobida OB peale edukalt. Samas aga on näha ette basside roll-off juba ehk 80-90Hz kandist - kuna alumine piir on 45Hz, lisaks veel -6db tulenevalt OB kasutamisest. Sobiva EQ kasutamisel saaks ehk kuni 50Hz`ini suht siledaks.Helirõhku jätkuks - ikkagi 98db/m, kuid probleemiks saab Xmax mis kõigest 4mm. Et siis madalama oktaaviga algavad probleemid väga varakult. Eks ta ikka kidrakasti valjukas ole, mina ei soovitaks kui tahtmiseks seinast seina programmi kuulata.
      Ma ei soovitaks üldse nii suurt= rasket elementi kasutada, vähemalt mulle on tunduma hakanud et kasutades väiksemaid kuid mitut elementi on tulemus ehedam ja musikaalsem.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

selge. siis jääb 160l inverterkast loosi.
        olen kuulnud miskit taolist eminence 15" ja 18" valjukaid inverterkastis mängimas ja heli täitsa meeldis.

tänud

Comment

Ühest Eminence'i OB projektist juttu siin.

Üldiselt on Eminence Alpha ja Betasid OB-s täiesti edukalt kasutatud. Kusjuures Alpha olevat kõrgema Qts tõttu isegi parem.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Sisulislt ongi tegu kidravaljukaga mis toimib hästi ka OB puhul(muidugi mõista teatud mööndustega)
            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Vaatasin selle asjanduse datasheeti - ligi 10db keskmisest rõhust kõrgem peak sagedusel 2kHz... basside suhtes on erinevus veelgi trastilisem. Vaeva on palju enne kui asja saab.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Kui ca 200...300 Hz pealt vähemalt teist järku filtriga lõigata, on OK. Bassiosa graafikult vaadata pole mõtet - graafik tehtud tingimustes, mida üheski normaalses ruumis pole, ehk otsekui oleks valjukas IB-l ja riputatud kõrgele õhku, paigutus seinte äärde muudab pilti kardinaalselt, ja just paremuse poole. 40 Hz korralikult läbimõeldud konstrukti ja paigutusega pole probleemiks. Muidugi mingi imeasi see Beta või Alpha pole, aga üpris meeldiva hääle saab neist välja võluda kindlasti. Inverterkasti Gamma ja sellest kõrgemad seeriad paremad. Gamma 15 sobib isegi Altec 816 klooni jaoks - olen selliseid kaste kuulnud ning midbass on neil super.
                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Working...
                X