Tere!
Plaan on soetada uued kõlarid ning hajutamist vajavad mõned küsimused.
------
Eelinfo
Võimuks saab olema lampvõimendi Priboi 50 UM 204 C. Hetkel vajab ta remontimist, kuid _loodan_, et saan ta asjatundjama abiga korda. Ajutiselt kasutan Radiotehnika U7111. Eelvõim Priboile tuleb veel muretseda ning DVD/CD-mängija vast ka mingi hetk. Heliallikaks on arvuti.
Kuulan põhiliselt kerget ning ka elektroonilist muusikat. Last.fm profiili link viimase aasta statistika kohta.
Toa suuruseks on 13,6 ruutmeetrit, paneelmaja.
Eelarveks on kuskil 5500.-
Leitud valik:
HECO Victa 500 (700 on vast liig väiksemasse tuppa)
Infinity Primus II 250BE
Audes 115 (tehasest odavamalt)
Wharfedale Diamond 9.5
Variant oleks ka Klipsch RF-10, kuid arvestades erinevaid asjaolusid ei ole ma hästi valmis 7000 krooni kõlarite alla panema hetkel. Samas võite kommenteerida neid ka, võrreldes teistega minu olukorras. Kui see on piisavalt parem variant, siis kaaluks.
Hetkel on kasutuses need kõlarid: kattega, katteta. Seetõttu peaks edasiminek vast nii või teisiti märgatav tulema.
------
Küsimused
Parimat,
Peeter
Plaan on soetada uued kõlarid ning hajutamist vajavad mõned küsimused.
------
Eelinfo
Võimuks saab olema lampvõimendi Priboi 50 UM 204 C. Hetkel vajab ta remontimist, kuid _loodan_, et saan ta asjatundjama abiga korda. Ajutiselt kasutan Radiotehnika U7111. Eelvõim Priboile tuleb veel muretseda ning DVD/CD-mängija vast ka mingi hetk. Heliallikaks on arvuti.
Kuulan põhiliselt kerget ning ka elektroonilist muusikat. Last.fm profiili link viimase aasta statistika kohta.
Toa suuruseks on 13,6 ruutmeetrit, paneelmaja.
Eelarveks on kuskil 5500.-
Leitud valik:
HECO Victa 500 (700 on vast liig väiksemasse tuppa)
Infinity Primus II 250BE
Audes 115 (tehasest odavamalt)
Wharfedale Diamond 9.5
Variant oleks ka Klipsch RF-10, kuid arvestades erinevaid asjaolusid ei ole ma hästi valmis 7000 krooni kõlarite alla panema hetkel. Samas võite kommenteerida neid ka, võrreldes teistega minu olukorras. Kui see on piisavalt parem variant, siis kaaluks.
Hetkel on kasutuses need kõlarid: kattega, katteta. Seetõttu peaks edasiminek vast nii või teisiti märgatav tulema.
------
Küsimused
- Isiklik favoriit on Wharfedale Diamond 9.5, mis Diamond 9 brošüüri põhjal sobivad 12-18 m^2 tuppa ning on ühilduvad 8 Ohm väljundiga võimenditega. Internetist leidsin väga häid kommentaare sellele.
- Nende kõigi kuulamaskäimine oleks problemaatiline. Missugust kõlaripaari soovitaksid ise mu situatsioonis, k.a. mu ruumi suurus? Tähelepanekud?
- Wharfedale kõlarid on 6 Ohm, kuid firma brošüüris on kirjas, et on ühilduv ka 8 Ohm väljundiga võimenditega. Kuigi firma nii ütleb, igaks juhuks küsin, et kas see on mõistlik?
- Üks loomulikke kriteeriume paneelmajas oleks, et kõlarid ei hakkaks naabreid segama. Niiöelda normaalse kuulamise juures ei tohiks see probleem olla? Kas Wharfedale 9.4 oleks mõistlikum, arvestades ka, et toa suurus on Diamond 9.5 soovitusliku suuruse alamotsas? Kasutajal Chime olid Diamond 9.6 ning toa suuruseks oli selle mudeli täpselt piiripealne suurus 18 m^2, kuid ei sobinud: postitus #7 siin teemas.
- Kas Radiotehnika U7111'ga saab ka vastavaid kõlareid kuulata nii, et midagi läbi ei läheks. Seda võimendid kasutaks vaid ajutiseks lahenduseks.
- Juhtmeid kõlaritega kaasas ei ole, jah? Nende kohta olen juba siin natuke lugenud, kuid enne valiksin kõlarid välja.
Parimat,
Peeter
Comment