Teade

Collapse
No announcement yet.

Arvutikõlarite bassikas välja vahetada.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvutikõlarite bassikas välja vahetada.

Tervist jälle,
    Tekkis väike mõte et ostaks Logitech X-540 arvutikõlari komplekti omale. Seega, igalpool olen ma kuulnud, et tava integreeritud võimuga suudab aparaat teha rohkem kui seda mida ta originaal valjukaga teeb. Mõtlesin, siis et ostaks sinna Boschmann Av 5200 komponentkõlari mis mahub ilusti sisse ... Ainuke asi on see, et ma ei teagi täpselt 'mis asi on komponent kõlar' ... Sageduste järgi jne peaks ta minuarust bassi ka mängima. Aga ma ei tea, kas mõni tark soovitaks või annaks nõu, et kas on hea mõte või ei Tänan

Huvi on sellepärast, et minuarust see valjukas mis seal on küljes on natuke lahja ja võimsama valjuka võib ju ikka sinna panna. Eks siis võimendist sõltub kui palju saab rohkem, aga olen vist kindel et saab rohkem

Logitech X-540 kui keegi tahab justkui uurida täpsemalt mis see on. Videointervjuu

EDIT: Ärge näkku ka lööge
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Vs: Arvutikõlarite bassikas välja vahetada.

1. Need ju auto valjukad.
    2. Komponent tähendab, et koosneb (erinevatest) komponentidest, ehk nagu pildiltki selgelt näha, kuulub komplekti ka kõrgsageduselement ja ilmselt ka mingi filtrinikerdis. Seega on tegemist autosse mõeldud 2-riba süsteemiga.

3. Ära aja asju keeruliseks, võta mõni Visaton ja asi vask. (Hetkel ei viitsinud sellese originaalbassika mõõtudesse süveneda, st konkreetst mudelisoovitust ei tule.)

4. Üldiselt ei kõlba need kastid kah kuhugise, st uus kast annab palju juurde.
    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

"komponentkõlar" terminina kuulub rohkem autoaudio valdkonda, kus sellega eristatakse koaksiaalsed valjuhääldid ja valjuhääldikomplektid, kus erinevate taasesitatavate sagedusribade esitamiseks on eraldi elemendid (e komponendid, mida sinu lingitud komplektis on kaks + filter). Nagu näed on see terminina sügavalt eksitav, sest tegelikult ei paku keegi sulle kõlarit, vaid juppide komplekti, millest ise autosse kõlar valmistada (umbes n+miljonil erineval võimalikul moel) ... kuid nii ta on kord juba käibele läinud

Koduaudios sellist keerukat nimetust ei kasutata, kuna nö komponentide komplektist koostatud kõlarid on tavastandard, koaksiaalseid üldjuhul ei kasutatagi ning lairibad jms on hoopis teine ooper.

konkreetsest küsimusest - ei kommenteeri sinu valitud komplekte (sest ei tea neist), kuid juhin tähelepanu, et väljendid "lahja" ja "võimsam", 70W vs 135W jne ei ole kusagilt otsast seotud süsteemi suutlikkusega meeldivat heli ja kuulamisnaudingut pakkuda. Seda asjaolu on siin helgemad pead juba varemgi korduvalt meelde tuletanud.
      Kui "lahja" all pead silmas, et ei mängi äkki piisavalt valjusti, siis siin peaks otsima välja logitechi tundlikkuse ja võrdlema bochmanni 93dB tundlikkusega, see on see koht kuskohast "valjus" tuleb. Kuid samas oleksin pessimistlik tootja täieliku aususe suhtes andmete esitamisel, ning üldiselt auto salongi mõeldud asjade tubastes tingimustes kasutamine ei oma erilist pointi.

Comment

Esmalt postitatud roomet poolt
        ... konkreetst mudelisoovitust ei tule ...
        Kahjuks ei leidnud kah mitte ühtegi Otsisin ja otsisin, ainuke enamvähem odavama klassi valjukas mis suuruselt sobiks ongi see. Aga eks näis. Ma üritan aparaadi ära osta ja vaatan kuidas töötab Üritan supaka õige koha peale asetada ja katsetan. Tänud mõlemile
        Estonian SPL & Sound
        @gargru

Comment

Esmalt postitatud Garol poolt
          Kahjuks ei leidnud kah mitte ühtegi Otsisin ja otsisin, ainuke enamvähem odavama klassi valjukas mis suuruselt sobiks ongi see. Aga eks näis. Ma üritan aparaadi ära osta ja vaatan kuidas töötab Üritan supaka õige koha peale asetada ja katsetan. Tänud mõlemile
          Ei tea, kust need Logitechi "bassi"elemendi mõõdud leidsid, kui täpselt seal oli, mm pealt või lihtsalt 5"?

Muidu eriti ei imesta, miks Visatoni valikust üles ei leidnud. Sest antud juhul saab rääkida küll kesksageduslikust valjuhääldist.
          Üldiselt peaks see sobima: http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=26&id3=304
          Kast võib vajada ümber tegemist. Aga kordan üle, et vähim, mis teha tasub, on uus bassikõlari kast, mille arvutamisega võin abiks olla. Ega see päris nii ei käi, et mingine kast on ja lükkan sinna sobivas mõõdus elemendi sisse.

Aga äkki ei ole üldse mõtet seda süsteemi soetada, kui tead juba, et see kuhugile ei kõlba. Tegelikult võiks ju sateliidid (need pisemad kastikesed siis) kah välja vahetada, nt. Visatoni FRS8- te vastu (et mingit häält välja tuleks peaks 2tk per kast olema, sest tundlikkus madal.)
          Siis võiks juba alguses mingi odavamaotsa 5.1 ressi osta, ei pea nende krappide peale kulutama. Kui jutt käib ikkagi filmide vaatamisest.

Kui seda süsteemi muusika või põhiliselt muusika kuulamiseks orgunnid, siis ütlen, et täiesti mõttetu üritus.
          Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

5.25" on originaal valjukas. Muidu tahtsin asja teha, et mänge mängida 5.1 pealt. Kasutasin Logitech Z5500 kunagi aga sai maha müüdud. Nüüd müün oma viimasegi võimu ja kõlarid maha. Et midagi tahaks et oleks ikkagi olemas, ei viici kõrvaklappidega ka koguaeg istuda. Täiesti nõus olen, et oleks mõtekas osta mõni ressiiver 5.1, aga pole raha niipalju jne. Maksimaalselt võibolla 2000 saaksin panna resiivri peale, aga normaalseid resse selle hinna eest minuteada ei leidu
            Estonian SPL & Sound
            @gargru

Comment

Working...
            X