Teade

Collapse
No announcement yet.

Valjuka südamik.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Valjuka südamik.

Tere.

Lammutan siin parajasti ühte valjukat, puhastamise eesmärgil.
    Ja tekkisid mõningad küsimused

Kuidas eemaldada südamikku magnetist? Sinna on mingi sodi sisse läinud ja valjukas ei tööta enam korralikult. Mähised ja paber on koos metallkarkassiga ära võetud juba, Magnet ja südamik on eraldi, Nüüd oleks vaja südamik keskelt kätte saada, et sodi välja võtta sealt seest.

Kui ma südamiku kätte saan, siis kuidas seda tagasi panna?

Vs: Valjuka südamik.

Ilmselt on kõige mõistlikum võtta vana terav nuga ja see panna plaadi ja magneti kokkupuute pinnale ja siis õrnalt haamriga toksu teha ja nuga ettevaatlikult vahele toksata. Nii olen mina teinud. Siis puhastad pinnad ja kui vaja siis saab uuesti kokku liimida. Harva olen kohanud et kasutatakse muid vahendit peale liimi magneti ja plate ühendamiseks. Kuid mis elementi sa üldse lammutad?

Comment

Selge! Suured tänud!
      Tegu on venepäritolu asjaga.

Comment

Esmalt postitatud served poolt
        ... Lammutan siin parajasti ühte valjukat, puhastamise eesmärgil...
        Sinna on mingi sodi sisse läinud ja valjukas ei tööta enam korralikult...
        Kui seda sodi just lahtilõhkumata kätte ei saanud...
        No mis sodi seal võiks olla, rauapuru näiteks. Siis on peenike õmblusnõel abiks, rauapuru terakesed jäävad just nõela teraviku külge kinni ja saabki neid terahaaval magnetpilust välja korjata.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Lisan veidi "valgust" antud tegevusele, kuna olen samuti teadlik toimuvast.
          Sai siis tehtud veidi vahetuskaupa kõlarite osas ja kodanik served omandisse lisandusid Simfonia 003 Stereo originaal kõlarid. Kuna mul polnud neid kodus aega testida siis ei avaldunud ka antud probleem bassivaljukatega 6GD-2 (voice coil 1"). Nimelt on pudenenud magnetsüsteemi õhupilus ajajooksul ära metallist süsteemi seintele kantud lakikiht ja ummistanud ära helipooli vabalt liikumise. Mingit liiva ega rauapuru seal ei ole, kuna kõlarid seisnud püstises asendis sisetingimustes ja valjukatel olid tolmukupplid samuti olemas. Kõiges on süüdi aeg ja suhteliselt niisked ruumid ning võibolla ka mitte kõige õigem tehasepoolne laki valik. Kuna eelmainitud valjukad on küllaltki haruldased on uute leidmine keeruline, sestap ka idee asjad uuesti korda teha. Minu andmetel sai üks valjuka helipool magnetsüsteemi eemladamise ajal pisut viga, nimelt tuli koonuse küljest lahti, teise lahti võtmine olevat vist läinud õnneks. Minu suhteliselt pika tehniku ajaloo jooksul on see esmakordne uudis, kui valjuhääldi magnetsüsteemi õhupilus on lahti pudenenud metallpindadele kantud kaitselakk.
          Siit ka üleskutse! Kui kellegil on kodus selline üleliigne üksik töötav valjukas olemas, võiks sellest teada anda, küll hinnas kokkuleppele saab.

Comment

Niisiis, tänaseks päevaks olen edukalt suutnud magneti ja südamiku ilusasti kokku taas viia. Selleks panin ümber südamiku täpselt 1mm paksuse plastik lehe ja siis surusin selle magneti sisse. Ööläbi on kuivanud liim, panin veel lisa liimiäärtesse, et oleks kindel, et hoiab kinni. Õhtuks panen kõlari kokku ja vaatab kas õnnestus, õnneks on nüüd teise kõlari magnet ka olemas, et kui millegipärast see kokkupanek ebaõnnestus ja mähis hakkab kusagitl vastukäima, siis proovin teise magneti lahtivõtmata ära puhastada ja kokku panna.

Comment

Kõlar koos, ja kastis. Ma vaatan mis teeb, lasen paar tundi mängida. Praegu pole nagu midagi halba kuulda olnud.

Add: Niisiis, ikka veel on hästi. Kahju et teise elemendiga nii läks. Parajalt vaimustuses praegu sellest komplektist. Kahju et teist kõrvale pole panna, et õiget helipilti saada. Loodan kellegi käest elemendi saada.
              viimati muutis kasutaja served; 29 m 2008, 14:41.

Comment

Working...
              X