Teade

Collapse
No announcement yet.

Sagedusfilter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sagedusfilter

Jupid on õiged ning takisti suurem võimsus ei ole probleem. Kogused on sul seal aga ainult ühe kõlari jaoks, vaja on ikka kummalegi kõlarile eraldi filtrit.
    Tweetri vahetamisel ei ole filtri muutmine kriitiline, see on teine tase, kus viimast püütakse.

Akvaarium on lahe, tubli töö
    Praod said ikka õhutihedaks? Kas töötamise ajal seinad vibreerima ei hakka?

Comment

Tean jah, et ainult ühe filtri jaoks on. Mõtlesin et ehitan enne ühe valmis ja vaatan, kuidas välja tuleb.
      Akvaariumi koha pealt niipalju, et alguses olid ikka tõsised praod sees, siis oli nagu vilepill kui mängis. Aga panin superatacki ja universaalsilikoniga kinni ja tulemus on hea. Vibreerimise koha pealt niipalju et muidugi vibreerib aga isegi vähem kui ma alguses arvasin. Kavatsen seinad stabiilsemaks teha nende spiraaltorudega, mille otsa mutrid saab keerata(ei tea õiget nimetust). Aga ei taha väga kiirustada sellega, klaas ei ole naljaasi

Comment

Esmalt postitatud heigov poolt
        Kavatsen seinad stabiilsemaks teha nende spiraaltorudega, mille otsa mutrid saab keerata(ei tea õiget nimetust).
        Keermelatt
        Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Oskab keegi mulle öelda, kust ma saaks õppida pasiivfiltreid artvutama, nt 3-ribalise kõlari jaoks? Kasvõi mingit raamatut kuskilt tellida või interneti lehekülge, kus oleks võimalikult hästi kõik ära seletatud. Googlist juba otsisin kah, aga ehk teab keegi mingit eriti head varjanti.

Comment

näiteks...
            http://www.pac-audio.com/crossover/crossovermain.htm
            http://www.passivecrossovers.com/

Comment

Nii, ehitan enda subwoofri kõrvale nüüd sateliite. Soov on ehitada midagi ALTO GENESIS SAT(http://www.visaton.com/en/bauvorschl...sat/index.html) taolist. Aga plaan on nad ehitada kolmnurkse prisma kujulised, et nurka paigutada, seina peale. Elemendid ja täpsed filtrid on olemas. Küsimus aga selles, et Visatoni kodulehel on vastava kasti litraas 4 ja inverter on 6,5cm pikk ja 35mm diameetriga. BassBox Pro ütleb aga, et selle elemendi(w100s-4) kast peaks olema ligi 5,5l ja inverter 6cm pikk ja 25mm läbimõõduga. Et kumba nüüd siis uskuda? Oskab keegi nõu anda?

Comment

Nii, ehitan enda subwoofri kõrvale nüüd sateliite. Soov on ehitada midagi ALTO GENESIS SAT(http://www.visaton.com/en/bauvorschl...sat/index.html) taolist. Aga plaan on nad ehitada kolmnurkse prisma kujulised, et nurka paigutada, seina peale. Elemendid ja täpsed filtrid on olemas. Küsimus aga selles, et Visatoni kodulehel on vastava kasti litraas 4 ja inverter on 6,5cm pikk ja 35mm diameetriga. BassBox Pro ütleb aga, et selle elemendi(w100s-4) kast peaks olema ligi 5,5l ja inverter 6cm pikk ja 25mm läbimõõduga. Et kumba nüüd siis uskuda? Oskab keegi nõu anda?
                antud olukorras pigem võtaks tõsisemalt tootja soovitusi, sest see arvestab rohkemate asjaoludega kui vaid käitumine resonantsageduse lähistel, mida see arvutiprogramm välja pakub.

Comment

väga põnev subwoofer , kahju, et puurimisel mõrad sisse lõi.

Comment

Siuke küsimus, et kas see on OK, kui ma need ALTO GENESIS SAT kõlarid paigutan nii, et üks on kirjutuslaua kohal nurgas, peast umbes 1m kaugusel ja teine on toa(7m x 4m) vastasnurgas voodi kohal, peast umbes sama kaugel. Et autodes on küll vist kõrgsagedused suht pea ligidale paigutatud. Ja nii vist ei ole hea, kui ma sellest kõlarist elemendid lahku viin. Et tweeter on pea ligidal ja kesksagedus kuskil veits kaugemal. Mis arvate?

Comment

lihtne ... aga sa pane nad nii.. ja siis kuula ... siis paiguta teisiti ja kuula jälle ... kui on võimalusi, proovi veel asendeid läbi kuulata... Kui kuuled helis erinevust, siis otsusta, mis sulle endale enim meeldib ja nii panegi ... kui sa aga ise ei kuule erinevust, siis pole ju üldse vahet ning pane kõlarid sinna, kuhu nad füüsiliselt paremini sobituvad

see, et (osades) autodes tweeter'id nii on paigutatud, on sunnitud omapära, ei ole vaja elutoas ise oma asju keeruliseks ajada. Autodes enamasti tuleb sellega seoses kohe kõva vaeva näha, et kõla heaks saada, näiteks erinevate poolte tweeterite erinevad summutused ja kuni aegviideteni välja...

Comment

Soovitaksin üldse loobuda sellest inverteri ideest nendel väikestel kõlaritel kui sul basside jaoks on nagunii ju woofer olemas.
                        Maailm oleks puhas ja süüta
                        kui poleks õllejogurtit
                        - Õ.Õ.

Comment

Jah, mulle endalegi tundub see inverter seal veits üleliigne. Aga kas siis mitte sageduskara(oli vist see nimi) liialt ei muutu? Sest filter on mul täpselt visaton.com joonise järgi tehtud. Ja kui ma inverterit ei pane, kas siis kasti suuruse arvutan lihtsalt BassBoxPro'ga välja?

Comment

aktiiv cross ei kõlba?
                            mul endal Behringer CX 3400 , annab päris palju lisavõimalusi heli seadistamiseks saab panna töötama nii et stereo 3 ribaline või stereo 2 ribaline või mono 4 ribaline. ning lisaks on tal limitter peal millega saad kõlarite läbilaskmise ära hoida

Comment

Olen nüüd siis otsustand ikka inverteriga teha sateliidid, ei taha liialt plaanist kõrvale minna. Aga seal on öeldud, et iverter peab olema 35mm läbimõõduga ja 65mm pikk. Kõige lähadamale sellele, mis ma Nootest Tehnikust leidsin on 110mm pikk ja 45mm läbimõõduga. Sealt aga öeldi, et võib olla küll 10mm paksem aga pean lihtsalt veits pikema jätma kui 65mm, nad soovitasid umbes 90mm või nii? Oskab keegi seda kinnitada või ümber lükata?

Comment

Olen nüüd siis otsustand ikka inverteriga teha sateliidid, ei taha liialt plaanist kõrvale minna. Aga seal on öeldud, et iverter peab olema 35mm läbimõõduga ja 65mm pikk. Kõige lähadamale sellele, mis ma Nootest Tehnikust leidsin on 110mm pikk ja 45mm läbimõõduga. Sealt aga öeldi, et võib olla küll 10mm paksem aga pean lihtsalt veits pikema jätma kui 65mm, nad soovitasid umbes 90mm või nii? Oskab keegi seda kinnitada või ümber lükata?
                                Eks ta nii läheb jah, et mida suurem diameeter, seda pikem peab olema.
                                Ise läheks ehituspoodi ja võtaks paarikümne eeguga vastava läbimõõduga solgitoru - need "spets" inverterid on küll koht, kust raha kokku hoida.
                                Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Working...
                                X