Teade

Collapse
No announcement yet.

Sooviks ehitada põranda kõlaritele uued kastid.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Sooviks ehitada põranda kõlaritele uued kastid.

Sellised siis on elementide kinnitus mutrid:

Nii läheb siis juhe ühestkastist teise (vahe sai silikooniga kinni pandud):

Comment

Selline siis hetke seis eest;

Ja tagant:

Hetkel kahjuks ainult üks kast koos aga küll aeg jõuab ka teiseni. Siis vaja pahteldada ja värvida.

Seoses värvimisega tekkiski küsimus, et millega ja kuidas värvida, kui tulemuseks sooviks matt musta?

Selline lugu siis selleks korraks

Comment

Ma saan pildilt aru et kõlari juhtmed tulevad õhuaugust välja???
        Se ei ole eriti hea ma arvan!!!

Comment

kui vineeri/mdfi kõla enam audiofiilseid nõudeid ei rahulda, siis oleks pakkuda saarvahtra täispuit plaate suurusega kuni 1000mm, kuni 350-400mm laiuses ja kuni 50mm paksuses.
          Asi aga jääb selle taha, kui kuskilt pikikiudu saeketi leian, 4m ja pea 500 kg palki ikka kännust kaugele ei vii...
          ühest teisest 500mm pakust lõigatud 45mm plaat laiusega 300mm oli nii tuhmi kõlaga, et tundus lausa tuhaploki laadne olema... ja tavalise saeketti enam ei taha lõhkuda...
          ilusat musta matti on raske saada, mõtekam oleks spoonida...
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud Darkness500 poolt
            Ma saan pildilt aru et kõlari juhtmed tulevad õhuaugust välja???
            Se ei ole eriti hea ma arvan!!!
            Ei see ongi terminali auk. ülejäänud 2 on inverterid. Terminali pole lihtsalt külge pannud kuna kast viimistlemata.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
              kui vineeri/mdfi kõla enam audiofiilseid nõudeid ei rahulda, siis oleks pakkuda saarvahtra täispuit plaate suurusega kuni 1000mm, kuni 350-400mm laiuses ja kuni 50mm paksuses.
              Asi aga jääb selle taha, kui kuskilt pikikiudu saeketi leian, 4m ja pea 500 kg palki ikka kännust kaugele ei vii...
              ühest teisest 500mm pakust lõigatud 45mm plaat laiusega 300mm oli nii tuhmi kõlaga, et tundus lausa tuhaploki laadne olema... ja tavalise saeketti enam ei taha lõhkuda...
              ilusat musta matti on raske saada, mõtekam oleks spoonida...
              Ma arvan, et ma ei ole nii hea kõrvaga, et sellest materjali vahest aru saada. Võib-olla siis kui mingit uut projekti käsile võtan. Kunagi tahaks visaton BG20 horn kaste proovida, just sellepärast, et projekti maksumus ei ole väga suur. Hirmasti meeldivad ka diapool kõlarid, juba välimuse poolest (midagi teistmoodi harjumuspärasest).

Päris mustaks matiks ei taha värvida, pigem selline pool matt. Kõrgläikelist koduste vahenditega ei tee ilmselt (pole kunagi värvimisega väga tegelenud). Spoonimine vist läheks kulukamaks ka kui värvimine?

Comment

Esmalt postitatud P6tu poolt
                Ei see ongi terminali auk. ülejäänud 2 on inverterid. Terminali pole lihtsalt külge pannud kuna kast viimistlemata.
                Olks minu viga Aga edu ehitamisel!

Comment

pott PVAd, kerge immutus vedela PVA vesilahusega, selle peale As Mass hindadega sapeli mahagoni spoonisärk, hind on 29 eeku ruut...
                  http://www.asmass.ee/?section=2173&c...ow_items&id=88

MDFi puhul on aga see jama et kunagi pole teada, kuidas ta immutusemulsiooni sisse imab.
                  Ja selle mahagoni kahjuks räägib suur poorsus, mis laseb hiljem liimil läbi imbuda.
                  mina soovitaks mingit tihedamat puitu nt tamm või kirss, siis pole vaja karta et läbi hakkab imbuma.

spoonimisõpetusest on siin kõvasti kasu.
                  mina isiklikult olen kasutanud MDFi spoonimisel liimkilet, aga enam ei tea kust seda saada võiks, 2 aastat tagasi sai ühe tuttava tisler-meistri käest kes venemaalt tõi, eestis ei oska öelda, kes toodab...

liimkile poolt räägib 99,9% läbiimbumise puudumine, kiire ja kindel ühendus aga hiljem vajab õhutihedat lõppviimistlust spoonile laki näol.
                  samuti võib teema tekkida ka õrnema puiduliigi nt mahagon kärsatamine triikrauaga.

Ise soovitaks ikkagi PVAd, tagab igati püsivama yhenduse.
                  viimati muutis kasutaja tartu pets; 19 m 2009, 18:32.
                  Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Hea näha ka pilte ehitusest kuna mul endal on veidi aja pärast sama tee vaja läbi käia. Aga nüüd tekib küsimus kas kasevineeri kasutamine on tõesti siis niivõrd oma kõlaga, et tuleks kasutada MDF'i hoopis? Elementideks Fostex FE207e (suure hädaga sain raha kokku :P) ja MLTL tüüpi kast. Kasevineeri poolt räägib see, et seda ei peaks spoonima vaid saab peitsida ja lakkida, lihtsam ja odavam. Aga sel juhul ei saa kasutada kruve, välimuse huvides. Kas ilma kruvideta on üldse reaalne kasevineerist kasti kokku panna?

ette tänades, J.

Comment

keera kruvid seespoolt läbi nurgaliistude

Comment

läbi tugevdusliistude jah võid kruvid lasta, liimi vahele ja silikooni tihenduseks.
                        siinkohal ei peaks vist elementaarset kruvi pikkuse/materjali paksuse suhet mainima vist...

lihtne on vineeri otspindadele kasevineeri panna, seega on tulemus veelgi ühtlasem/parem minu meelest

Comment

Kõla kohta ei oska midagi öelda. Mina valisin MDF'i sellepärast, et tahtsin kastid mustaks värvida ja MDF`i on lihtsam värvida hiljem kui vineeri. Freesida ja lõigata on ka MDF'i hea kuna ei löö kilde välja mida ilmselt vineer teeb.

See jutt ei pretendeeri täielikule tõele kuna need alles esimesed kastid mida teha üritan/üritame.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
                            lihtne on vineeri otspindadele kasevineeri panna, seega on tulemus veelgi ühtlasem/parem minu meelest
                            ei saa hästi sellest aru, palun kas selgitaksid? Kas kasespooni?

Comment

kuna ennemuiste nimetati spoonimist vineerimiseks, siis jah tegu kase spooniga

Comment

Esmalt postitatud mdc_Jaks poolt
                                ... Kas ilma kruvideta on üldse reaalne kasevineerist kasti kokku panna?

ette tänades, J.
                                Vaata teisi kõlariprojekte. Tehakse mingid liistu taolised tapid - eeldab arvatavati head puidutöö kogemust - täpsus on oluline.
                                -

Comment

Working...
                                X