Teade

Collapse
No announcement yet.

valmis programm kõlari sagedusfiltri arvutuseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: valmis programm kõlari sagedusfiltri arvutuseks

Esmalt postitatud moi poolt
    Ega seda Abo ei saa ka Jumalan võtta, ta ikka rohkem selline iseõppinud asjaarmastaja.
    kui ikka raamatute väljaandmiseni on jõutud siis kõrvale lükata ei saa.

Akadeemiliselt on ju huvitav sellist programmi teha
    seda kindlasti ja karta on, et vältimatu sammuti .

aga praktikas tulemuse saamiseks on ikka kõike Ergo välja toodut arvestav LspCad reaalselt kasutatav tööriist.
    kuid siin tuleb suur probleem, see rakendus ei tööta minu kasutatud keskkonnas.

PC requirements (recommendations)
    • Windows 2000, XP or Vista*
    tekib küsimus, miks peaksin hakkama kasutama võõrast platvormi?

Comment

Ei midagi isiklikku ega konkreetset Abo vastu aga "aktiivseid hulle" on alati leidunud.

Millal ja kas üldse jõuab sinu programm poolelegi LspCadi tasemele, et tada saaks natukegi kautada?
      Väga lihtne on sinu programmiga võrdset tulemust saavutada suvalises pingviinil töötavas tabelarvutuse programmis.

Comment

Müts maha viitsimise ees kuid kui asi puudutab seda milleks programmi vaja siis, vabandust kuid eelkõnelejatel on olnud õigus.
        Mina näiteks ei tahaks endale arvutada suure tõenäosusega mitte hästi kõlavaid kõlareid lihtsalt seepärast et saan seda arvutada ilma mõnd OSi ostmata. On ju olemas ka omajagu online kalkulaatoreid - st saab vähemalt samaväärsed tulemused mistahes arvutiga netti pääsedes.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Millal ja kas üldse jõuab sinu programm poolelegi LspCadi tasemele, et tada saaks natukegi kautada?
          mida pead kasutada saamiseks? kas ainult graafilise liidesega programm kõlbab kasutada?
          hetkel tõesti töötab käsurealt. küsib ükshaaval andmeid ja väljastab tulemused.
          Väga lihtne on sinu programmiga võrdset tulemust saavutada suvalises pingviinil töötavas tabelarvutuse programmis.
          jah, ma proovisingi esmalt tabelarvutusega, kuid seal andsid valemid tulemuseks nulli ja süveneda ei viitsinud miks nii oli siis sai valitud eclipse ja c++

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
            On ju olemas ka omajagu online kalkulaatoreid - st saab vähemalt samaväärsed tulemused mistahes arvutiga netti pääsedes.
            see mõte tuli endalegi, et võiks asja teha PHP's ja üle veebi serveri käima. seal oskan ilusama asja koostada kui c++ keeles oskan (tegelikult ei valda ma seda üldse).

kuid rada on juba valitud...

Comment

Mul hetkeks tõesti tegi ikka väga tigedaks eelnev kõnepruuk ...

Linuxi jaoks on samati olemas vahendid et teha asju nii nagu eelnevalt kirjeldatud

http://gspeakers.sourceforge.net/screenshots.html

http://kfilter.sourceforge.net/

mõõtmisteks

http://gaydenko.com/qloud/

ja ehk isegi see mida ise ühena kasutan

http://www.hometheatershack.com/roomeq/

Comment

Esmalt postitatud ergo poolt
                Mul hetkeks tõesti tegi ikka väga tigedaks eelnev kõnepruuk ...
                tõsi või... pane mõnes tulistamise mängus vaenlasele olavsu1 nimeks ja lase lõhki. see rahustab närve, proovitud.
                Esmalt postitatud ergo poolt
                Linuxi jaoks on samati olemas vahendid et teha asju nii nagu eelnevalt kirjeldatud

http://gspeakers.sourceforge.net/screenshots.html

http://kfilter.sourceforge.net/
                ma väga tänan, kuid need projektid on surnud, sõltuvad asjadest mille varjugi süsteemis enam ei ole. sealt saab uurida vaid seda, kuidas nad tehtud on. hea seegi.

ehk vast viimasel lingil toodud asi läheb käima.

//kas ma jälle vihastasin kedagi?

kõige selle peale arvan, et mul on lihtsam omad tööriistad ise teha kui pusida teiste omadega

nägemist, järgmise korrani.
                viimati muutis kasutaja olavsu1; 11 m 2009, 01:58.

Comment

See on tõesti paha et kasutatakse igasuguseid võõrkeelseid termineid.
                  Näiteks arvutatakse RCL ahelat ja RC konstanti.
                  Mõni kirjutab veel f= .... MHz või siis |Z|
                  Kole.
                  Peaks olema TM püsiväärtus ja miljonkordasekundis Mk/s
                  See f peaks olema S. Suur S nagu suur LED.

(LED ei tohi ju olla. Õigem oleks ikka valgustav kaksik - VK
                  Või äkki nüüd lubaks ka vk?)
                  Et s on sekund ja S on 1/ajaosa.

See impedants võiks olla vähemasti ime tants.
                  Ühelt poolt meenutaks nii meie vabadusvõitluse aegu ja
                  teiselt poolt tutvustaks meie rahvslikke kombeid ning lisaks veel
                  seletaks elektronide käitumist keerulistes ahelates.

I=U/R tuleb ümber kirjutada V=P/T (vool on pinge jagatud takistusega)

Aga mis sellest L loost saab seda ei oska isegi pakkuda.
                  Induktiivsus on ju välismaine.
                  Pool on natuke parteilise värvinguga.
                  Mähis läheb mahtuvusega segi.
                  Keerutus on vast liiga tantsuline.
                  Aga kui ütleks et pusserdis?
                  Siis oleks see endine trafomähis korralikus keeles
                  raua külgetõmbamise muutuse juhi pusserdis. Hea ja lihtne ja kõik saavad aru.

Mida Ablo selle kohta ütles?
                  Mul on siin käepärast Isotamm, tema ei ütle midagi.
                  Tema toob ainult filtrite nomogrammid ja kõik.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt
                    mida pead kasutada saamiseks? kas ainult graafilise liidesega programm kõlbab kasutada?
                    hetkel tõesti töötab käsurealt. küsib ükshaaval andmeid ja väljastab tulemused.
                    See käsurida pole probleem vaid, mida ja kuidas ta arvutab. Proovi vähemalt filtri ülekandefunktsiooniga tulemusi arvutada, seegi oleks suur samma edasi.

Comment

olavsu1: mida sa taotled? Ootad, et keegi sind kummardama hakkab ja mingit kriitikat ei tule? Unusta ära. Leiutasid jalgratta, keerukamaid printsiipe ei taha tunnistada, ainuke tõde tuleb kas sinu suust või "positiivsete-kommentaaride"-osast.
                      Võta hoogu maha natuke, loe ja mõtle, mitte ära uhkusest ja suvest suureks paisu. Progemine on tore, aga mõelda on ka tore.

Peale posti lugemist proovi klaverist paar tundi eemal olla, jääb valang ära, tuleb sulle endale kõige rohkem kasuks.
                      Erilahendused.
                      PS või mail.

Comment

See käsurida pole probleem vaid, mida ja kuidas ta arvutab.
                        a selge, sa pole sa pole koodi alla tirinud ega seda vaadanud
                        Proovi vähemalt filtri ülekandefunktsiooniga tulemusi arvutada, seegi oleks suur samma edasi.
                        ma uurisin, see on mõtekas siis, kui on tegu aktiivkõlariga, kus iga sagedusriba jaoks on eraldi võimsusvõimendi. seal käib filter võimsusvõimendi ette ja sammuti kõrgematel sagedustel kui helisagedus.

ma arvan et minu pisikeste (Microlab SOLO1 sarnaste) kõlarite puhul ei oma see mõtet. iseasi oleks kui tegemist on asjadega mida pruugitakse suurtes kontserdisaalides.

//ikka ja alati tüüritakse sinna, et on vaja kahuriga kassi lasta

kas programmis kasutatud passiivfiltri valemid ei kõlba kuskile kuna pärinevad eestlase koostatud raamatust?

Comment

sa pole sa pole koodi alla tirinud ega seda vaadanud
                          L1 = a1*Rm/(2*M_PI*Fd2); //L1(ms)
                          C1 = a2/(2*M_PI*Fd2*Rm); //C2(ms)
                          C2 = 1/(2*M_PI*Fd2*Rk*a1); // C1(ks)
                          L2 = Rk/(2*M_PI*Fd2*a2); //L2(ks)

Programm koosneb sisuliselt sellistest arvutustest. Kenad valemid.
                          Sobivad suvalisse arvutajasse.
                          Alates JavaScriptist kuni Fortranini.

Asja kontrolliks võiks need pingejagajad komplekskujul kirja panna ja võrrelda.

Muuseas töötab Exceli peal kenasti ka FFT. Võiks korra proovida.
                          Siis ei pea kurtma et ma ei oska, mind ei võeta tööle.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                            L1 = a1*Rm/(2*M_PI*Fd2); //L1(ms)
                            C1 = a2/(2*M_PI*Fd2*Rm); //C2(ms)
                            C2 = 1/(2*M_PI*Fd2*Rk*a1); // C1(ks)
                            L2 = Rk/(2*M_PI*Fd2*a2); //L2(ks)

Programm koosneb sisuliselt sellistest arvutustest. Kenad valemid.
                            Sobivad suvalisse arvutajasse.
                            Alates JavaScriptist kuni Fortranini.
                            jah, sellised nad on kuid kas nad on valed, miks lubati siis neid raamarus avaldada kui nad on valed?

Muuseas töötab Exceli peal kenasti ka FFT. Võiks korra proovida.
                            Kõik võib ju olla, kui ära sunni mind tarkvara piraadiks.

Siis ei pea kurtma et ma ei oska, mind ei võeta tööle.
                            Nuh, teile võrduvad minu oskused alati mitteoskamisega.
                            See, et mind selles valdkonnas tööle ei võeta on enam kui kindel ja ei puutu üldse asjasse

Comment

jah, sellised nad on kuid kas nad on valed, miks lubati siis neid raamarus avaldada kui nad on valed?
                              Kuidas oleks kontrolliga. Proovid näiteks ise ka tuletada neidsamu valemeid.
                              Seda ei pea tegema, aga seda võib teha.
                              ma proovisingi esmalt tabelarvutusega, kuid seal andsid valemid tulemuseks nulli
                              Kõik võib ju olla, kui ära sunni mind tarkvara piraadiks.
                              Kas Sinu tabelarvutuses ei ole FFT-i ja graafikute esitamist?
                              Päris kindlati on FFT ka Linuxi all olemas.
                              Ja neid võib (võiks) kasutada. Ning annab ka päris ise kirjutada.
                              Nuh, teile võrduvad minu oskused alati mitteoskamisega.
                              See on tore et tegid sellise programmi. Seda saab kasutada ja tulevikus saad kasutada ka neid oskusi. Aga elu ei jää seisma. Tulevad uued asjad ja tuleb omandada uusi teadmisi.

Comment

a selge, sa pole sa pole koodi alla tirinud ega seda vaadanud?
                                Selleks et teada, mis on kirjas Abo raamatus ei ole vaja koodi alla tirida ega seda vaadata.

Comment

Working...
                                X