Teade

Collapse
No announcement yet.

Monster

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Monster

    See OB teema on minulgi peast läbi käinud, kuid natukene väiksemal skaalal...

    Minu poolt jõudu ja kindlat meelt, 9 korda lõika, 8 korda sobita, 7 korda kiru, 6 korda katseta, 5 korda joo õlut, 4 korda karju, 3 korda mingu õnneks, 2 korda tee valmis, 1 kord kuula

    Kuskil kaugel ameerikamail leidsin sellise eluka: http://www.mcmelectronics.com/produc...21250-/55-2366

    huvitav, kas tal on see 107dB terves skaalas, või on samamoodi nagu selle p-audio elukal...?
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

    Comment


      #32
      Vs: Monster

      Arvestades hinda, siis on tundlikkus kövasti üle pingutatud - üle 98 dB ei pakuks, aga seegi on hea. 21" eelis OB-l on veel see, et nii suur valjukas vöib pöhimötteliselt ka täiesti ilma igasuguse paneelita mängida Jänkidemaa on üldse üks imedemaa, kus leiab vöileivaraha eest väga huvitavat nänni - Eestis vöetake viimase kräpi eest ka hinge hinda. Endal on peast läbi käinud need SPLpro 15" veljevärviga üle käidud 500.- asjad OB-l. Aga praegu sellisteks "pimedateks" eksperimentideks ressurssi pole, prioriteedid on natuke teised hetkel.
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

      Comment


        #33
        Vs: Monster

        Esmalt postitatud moi poolt
        Valjukas on isegi huvitav.
        Venelaste P-audio lehel on täielikumad andmed ja nendega saab tundlikuse 97 dB: http://www.paudio.ru/downloads/BM-12LF-18W.pdf
        Tõsine kandidaat suure tundlikusega OB jaoks.

        Comment


          #34
          Vs: Monster

          Monster edeneb ka tasapisi. Aga vahepeal heietaks natuke.
          Alguse sai see kõik sellest, et minu kätte juhtus OB, tegelikult on ta ka hetkel minu juures ja võib teda nimetada vist Monsteri prototüübiks. Kasutatud siis samuti RFT L3702+P-audio 1” draiver+Lomo ruupor(valu variant). Kõik valjukad nö. rikutud. Lisaks mängis veel kõrgeid minu Fostex T825 Peab nentima, et tulemus on väga hea. Loodetavasti omanik ei pahanda minu peale kui panen ka need pildid üles. Võtke seda kui katsetust. Mingi pildi peal on seal näha ka ühte esimest katsetusjärgus filtrit mis sai siis proovitud. Hetkel filter veidi teistsugune ja kasutusel ka autotrafo. Trafo on ebays müüa . Selle trafoga tuleb meelde kui hämmeldunud ma algul olin kui avastasin, et saab ka üsna vaikselt kuulata, ilma et midagst suurt kaduma läheks. Väga hea tulemus sellise säästuvariandi puhul.
          http://nagi.ee/photos/walwal/sets/213383/

          Comment


            #35
            Vs: Monster

            vaikselt kuulates on Tripathi digivõimud ja SE lambid võimudest kõige paremad. kõlaritest veel ei tea, aga ka minu jaoks on see vaikselt kuulamine väga oluline kriteerium. kõlari tundlikkuses ehk asi?

            esimene Tripath 41Hz-kitist sai valmis, tellija pidas seda 15k Marantzi võimust paremaks. kui veel ühe tellija ja enda kitid ka kokku laon, annan korraliku ülevaate -- suvel maal, seetõttu oma tavapärase SE lambika ja kõlaritega võrdlus puudub. ja poteks oli nn kahetakaline attenuaator...

            hipi juures käisin, seal oli transsvõimu ja Tripathi võrdlus OB-de taga ikka vägagi kuuldav -- ja päris kõvasti Tripathi kasuks. hipi kurtis, et raadiot ei sa kuulata sellega, mis on ka mõistetav -- minuteada ainult klassikaraadio ja vikerraadio kasutavad mittekompresseeritud formaate. OB, hea võim ja treenitud kõrv komplektina kompresseritud musa eriti ei talu. + kui tuuneri pilootttoon on havasti maha surutud, siis...

            samas on sellised kitid siiski vaid kogenud elektroonikule kohased: skeem pole lihtne, jupid on sääsesuurused (ja ma mõtlen hole mount kitte), tinutamisoskus peab olema väga heal tasemel. igatahes on tore peale 20-aastast vahet taas korralikke võime teha. ja eelkõige tänu siinsele foorumile ja selle tegijatele-mõtlejatele-arutajatele. tänan lausa ette ja taha (-;

            ära lase muiduplärtsijatel häirida, walwal. on huvitav ja on informatiivne.
            monster arenegu. ja andeks, kui mu jutt veidi OT on.

            Comment


              #36
              Vs: Monster

              Vahepeal on Monster muutunud monstrumlikumaks. Olin sunnitud sinna juurde ühe riiuli ehitama.
              http://nagi.ee/photos/walwal/sets/212931/
              Igatahes mingit kõlarit ta küll ei meenuta. Vähemalt mina pole kohanud.
              Aga muidu, see poolkaares auk riiulis ei tähenda midagi, juhtus olema selline materjal.

              Comment


                #37
                Vs: Monster

                Paar täpsustust veel. Mis puutub Monsterisse, siis igalpool tema ehituse juures on kasutatud vineeri paksusega 24 mm. Ja kui ennist sai mainitud, et prototüübis sai katsetatud autotrafosid filtris, siis pidasin neid silmas:
                http://cgi.ebay.de/Auto-Transformer-...kparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A2136|293%3A1|294%3A50
                See on siis selline säästuvariant, sest alati võib osta paremaid ja kallimaid.

                Comment


                  #38
                  Vs: Monster

                  Miks just autotrafo filtris, et võimalikult väha võimsust kaduma läheks või on valjukate takistused mingid haruldased numbrid?

                  Comment


                    #39
                    Vs: Monster

                    Et miks just autotrafo? Ega selles ju iseenesest midagist uut ei ole, kasutatud on neid ikka. Mina isiklikult enne ei olnud kuulnud või siis ütleme saanud niimoodi võrrelda trafoga ja ilma. Võib-olla kui teha kohe filter trafoga, siis võib isegi väike pettumus olla. Ehk olid ootused kõrgemad. Aga mulle see meeldis ja mis teha, nüansside eest tuleb maksta. Loll on loll, teised siin ostavad sama raha eest 2 paari kõlareid foorumis ja tingivad veel alla ka. Nii, et maitse asi, ei pea kasutama.

                    Tegelikult ma ei tea kuida see nii läks, algselt mul nagu eriti polnud plaanis rääkida mittenähtavatest komponentidest tahtsin piirduda ainult nähtava osaga. Mittenähtava osa võib igaüks lahendada oma soovi kohaselt ja kindlasti kõige paremini.
                    viimati muutis kasutaja walwal; 18 m 2009, 15:18.

                    Comment


                      #40
                      Vs: Monster

                      Võibolla olen ma loll või kitsa silmaringiga aga autotrafoga saab alati antud lõikefiltriteemas praktiliselt parima nö.single fine tunig effekti per resonants/lõikesagedus - etc.
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

                      Comment


                        #41
                        Vs: Monster

                        Täna siis ei pidanud vastu, võtsin ja kinnitasin need moditavad RFT-d esipaneeli külge ja kuulasin. Ülejäänud valjukad siis niisama lahtiselt ka järgi ühendatud. Polnud hullu, päris kena. Tegelikult siis sama, mis prototüübis sai katsetatud. Selle vahega, et RFT-d oli teised(värskelt rikutud) ja minu esipaneel on prototüübi omast sutsuke suurem. Nii et tegelikult olekski kõik justkui sama, mis puudutab antud hetke olukorda. Siiamaani siis peaksin rahule jääma, kuna heli ei olnud halvem kui prototüübil, äkki isegi natuke parem. Aga see võib muidugi ka ettekujutuse vili olla lihtsalt. Ja eks muidugi valjukad tahavad ka veel sissemängimist saada, see on selge.
                        RFT-dega läheb veel sutsu aega. Siiamaani läheb siis kõik hästi ja mingeid üllatusi ei ole ja ei tohikski eriti olla.
                        Vahepeal siis veel paar aega nõudvat detaili valmis saanud. Midagi ju hullu pole aga kui pead selle ise välja mõtlema ja hiljem nö näpuvahel kodus tegema ilma korralike vahenditeta, siis on tülikas.Esialgu vähemalt lähevad nad Monsteris kasutusele sellisel kujul. Ega ma ise oma tööga ikka nii väga rahul pole, ehk teen nad veel ümber kunagi.
                        http://nagi.ee/photos/walwal/sets/212931/
                        Fotod on ka nirud.

                        Comment


                          #42
                          Vs: Monster

                          Esmalt postitatud maaalune poolt
                          single fine tunig effekti per resonants/lõikesagedus - etc.
                          Mida see täpsemalt tähendab, kui lahti seletada?

                          Comment


                            #43
                            Vs: Monster

                            Heh! Mida öölda, edeneb aga visalt. Vahepeal teist juba mitu korda lahti võetud ja kokku pandud ja eks seda tuleb veel teha.
                            Aga tegelikult tahtsin seekord lihtsalt öölda, et ega ma üksi poleks selle Monsteriga hakkama saanud. Õnneks mul on siin ikka abilisi ka olnud. Kes tiris ukse kohale, kes tõi kruvisid, kes liimi, kes lihtsalt nõu ja jõuga abiks.
                            Tänan Teid, kes te olete mulle abiks olnud:Allar88, Sully ja teised. Ja erilised tänud, VT-25 ja Ramli, ilma Teieta poleks Monsterit olnud.

                            Comment


                              #44
                              Vs: Monster

                              Esmalt postitatud moi poolt
                              Mida see täpsemalt tähendab, kui lahti seletada?
                              Pigem siis selline lahtiseletus nagu siin... - nii mõnigi kord kasutanud sellist lähenemist ja edukalt - nimetaks seda pigem paindlikuks sobituseks problemaatiliste(resonantssageduste vajaliku tasakaalu saavutamiseks erinevate elementide vahel).Autotrafo tema õiges võtmes peaks tähendama antud kontekstis pigem sellist muuttrafo põhimõtet...IMHO
                              Vabandan ,et ei saanud kohe teemas vastata ,kuna asusin Eestist küllaltki kaugel
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

                              Comment


                                #45
                                Vs: Monster

                                Hehee, need autotrafod tekitavad omajagu segadust, ma vaatan.
                                Kõigepealt muidugi pole antud kontekstis vahet, kas on tegu auto- või hariliku trafoga.
                                Neil on tegelikult mitu eesmärki. Esimene ning kõige ilmselgem oleks valjuhääldite tundlikkuste ühtlustamine. Bassikal on tulevase lõikesageduse ca. 600Hz juures tundlikkus u. 97-98dB, Altec 288-l u. 110dB, mis sõltub muidugi kasutatavast ruuporist ning tõuseb kesksagedusosas. Antud trafod võimaldavad Attenuatsiooni kuni 14dB, 1dB haaval. Rohkem kahjuks väljavõtteid pole, kuid need Altec 288-d on 24 oomise nimitakistusega, bassikate 8 vastu.
                                Teiseks, paigutades trafo filtri ning valjuka vahele juhtub paar huvitavat asja.
                                Kui arvestada attenuatsiooniga 14dB, siis näeb filter koormustakistust ca. 600 oomi. Kui nüüd ühendada filtri väljundisse takisti, mille väärtuse võib piisavalt suurtes piirides vabalt valida, siis on filter koormatud küllaltki täpselt defineeritud ning sagedusest üsna vähe sõltuva takistusega. Teisest küljest näeb valjukas madalat signaaliallika takistust, antud näite puhul siis ca. 25 korda madalamat, kui filtri väljundtakistus (koos kõige sellele eelnevaga) oleks.
                                antud variandi plussiks on muidugi ka see, et trafo ei pea omama eriti suurt südamikku, tänu temale eelnevale kõrgpääsfiltrile.
                                viimati muutis kasutaja VT-25; 25 m 2009, 21:18.
                                21st Century Fox

                                Comment

                                Working...
                                X