Teade

Collapse
No announcement yet.

lairibade soovitust ?!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

lairibade soovitust ?!

nimelt tekkis huvi miskit OB või horn vms proovida.
    võimendiks taf 830es
    eelarvet 2000..3000eek elementidele.
    mõtlesin korra visaton bg200 aga kasutatult ei liigu neid väga..
    või miskit vanakooli lairibad sebida?

Kellegil ideid pakkuda ,et kus,mis ning mida soetada.
    samuti..kelle miskit pakkuda Ideaalses olukorras võib kirjutada siia.
    bg20 ei paku huvi..

tänud
    viimati muutis kasutaja rainx666; 26 m 2009, 16:15.
    mida sa lohh vahid

Vs: lairibade soovitust ?!

endal siin b200 kõlalaual
    välismaalt tellides leiab ilmselt ka soodsamaid diile kui siit poest osta või võib ka oodata järgmist visatoni allahindlust kui eelarve piiratud. oma hinda on nad minuarvates väärt küll, teevad väga detailset ja puhast häält.
    kui kasutatud peast nad leiad kusagilt ja eelarve võimaldab soovitan kindlasti äraproovida, võib meeldima hakata

Comment

oih..väike näpuvea ka teinud..B200 nimelt mõtlesin
      kasutatult B200 oleks huvitavam leid kuna 5,5k v.s miski 3k...vahe piisavalt suur kui tegu kasutatult ideaalses korras elementidega.
      eelarve aga niivõrd kuivõrd paindlik.

Niipalju valgustaks ka mõtteid ,et enamjaolt kuulan elektroonilist muusikat nagu minimal techno , darkside minimal jms...muidugi .flac formaadis. Samas muusikahuvid vahetuvad tihti..vahest lihtsalt klaverimängu kasvõi kuulata.

heliallikaks hetkel audigy 2 oma lisajubinatega.

agaa mis kujutavad ette Tesla ja "venelaste" toodangud?
      siin rahvas miskit taga ajanud vanakooli elemente ja leiutanud.
      mida sa lohh vahid

Comment

Ma ise kasutasin pikka aega BG-20, aga nende harmoonilised moonutused keskriba osas on päris suured. Bassi osas teevad aga seevastu nii mönelegi "supakalegi" ära, just kvaliteedi osas.

Praegune disainifilosoofia on mul selline, et inimhääle sagedusvahemik olgu filtritega vöimalikult löhkumata ning kasutan hoopis 3-riba süsteemi, kus kesksagedus katab 300 Hz-6kHz (vördle tüüpilise kolmeribalise 800 ja 2500 Hz. Plaan bi-ampida ja alumine löikesagedus 200 Hz peale viia, 300 Hz jaoks olid jupid lihtsalt sahtlis olemas). Soovitan ka sellist varianti kaaluda, sel on ühendatud lairiba ja mitmeribalise parimad omadused ja välditud halvemad. Suurem osa lairibakaid vajab nagunii ülevalt- vöi altpoolt, paljud ka mölemalt poolt, toetamist. Sellise "augmenteeritud lairibal" (lairiba kui wideband mitte fullrange, eesti keeles nende kahe jaoks konkreetselt eraldi termineid vist pole... täisriba vs. avarriba ehk?) on 3 eelist:

1.) Köige suurem eelis: väiksemad modulatsioonimoonutused kuna keskriba bassi ei pea mängima
        2.) Üldiselt vöib paberkoonusega avarribal filter olla minimaalne, nt. 1. järku (nagu mul), ja neid ei ole kriitilises sagedusvahemikus (köige hullem minu arvates on filter kusagil 1000...4000 Hz kandis)
        3.) Tüüpilisel suurel lairibal on körgete ots piiratud, väikesel lairibal, vastupidi, bassiots. Eraldi tviiter ja bassikas teevad tööd vastavalt körgemas ja madalamas otsas paremini, elektroonilises muusikas on see eriti oluline... Tead ju küll neid minimal tehno bassiliine ning sageli toimub ka 18...20 kHz kandis piiksumisi . Erandeid leidub, aga need on kallid.

Lihtsalt minu 10 senti...
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

kas thomann.de kaudu tasuks B200 soetada?
          hind tundub soodne,115eur tükk mis teeb 3500eek v.s tevalo 5200.-
          mingi rahvas tegi miskit ühistellimust ka ju..

seljuhul mis kõrgsagedust oleks mõistlik kasutada?
          mida sa lohh vahid

Comment

aa materjali jaoks arvestanud oled..pärnus muidu ehituspoodides julmad hinnad vineerile..ob odavam ..kuid hornil on materjali kulu suurem

Comment

Esmalt postitatud rainx666 poolt
              kas thomann.de kaudu tasuks B200 soetada?
              hind tundub soodne,115eur tükk mis teeb 3500eek v.s tevalo 5200.-
              mingi rahvas tegi miskit ühistellimust ka ju..

seljuhul mis kõrgsagedust oleks mõistlik kasutada?

Kindlasti tasub. Kui SE(E)B-ipanga virtuaalset krediitkaarti kasutada, läheb otsa vaid postikulu 25€. Körgsageduseks sobiks vast Eminence APT-80, mis on väga häid hinnanguid saanud, ja ~18€ tükist on väga odav hind.
              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
                Kindlasti tasub. Kui SE(E)B-ipanga virtuaalset krediitkaarti kasutada, läheb otsa vaid postikulu 25€. Körgsageduseks sobiks vast Eminence APT-80, mis on väga häid hinnanguid saanud, ja ~18€ tükist on väga odav hind.
                tundub huvitav..kuigi hind kuidagi jube madal..vähem kui s90 kõrge hind

aga maiteagi..kumba B200 puhul oleks mõistlikum kas horn või ob?
                nii ühte kui teist netis leidub...
                materjali...vaatab mis huvitavat soetab.
                mida sa lohh vahid

Comment

tundub huvitav..kuigi hind kuidagi jube madal..vähem kui s90 kõrge hind
                  Vöid end lohutada sellega, et Oomipoes on sama valjukas üle 800 krooni

OB puhul elektroonilise muusika jaoks piisavalt bassi B200-ga ei saa, tuleb 15" bassikatega järgi aidata. Tagantlaeitud ruupor on keerulisem ehitada, aga annab rohkem bassi. Samas pole ka see päris probleemideta - peamine probleem, mida eriti suuremate, 15" ja 18", scoopide kurdetakse, on auk keskbassis (tagant lähtuv heli on eest tulevaga teatud sagedustel vastandfaasis), samuti lisavat taoline lahendus kölale teatud värvingut (töenäoliselt "värvika" faasikara ja grupiviidete töttu). Ise paraku ühtki säärast elukat kuulnud pole, ja eks ta löpuks üks maitseasi ole. Minu eelistus oleks lihtne suletud kast eraldi bassikatega stereos, mille jaoks eraldi vöimendi ja aktiivne sagedusfiter. Vöi siis OB, kus bassi jaoks 15" bassivaljukad.

Comment

Elfa teeb vist 2x aastas ju sooduskampaaniaid, tundub mulle. Ma ostsin oma B200 paari ka kampaania ajal, -25%, kokku oli paar valjukaid ca 3600,-kr.

Kui kellelgi on huvi, tulge kuulama oma muusikat, saan ka aimu, mida laadi elektroonilist musa kuulatakse Mul on Solo 100 kastid. Helmholzi resonaator on täielikult villaga täidetud, sest vähemaga kippus puitmajas kumisema. Aga ikka on "passi ullult".

Comment

Esmalt postitatud rein113 poolt
                      Elfa teeb vist 2x aastas ju sooduskampaaniaid, tundub mulle. Ma ostsin oma B200 paari ka kampaania ajal, -25%, kokku oli paar valjukaid ca 3600,-kr.

Kui kellelgi on huvi, tulge kuulama oma muusikat, saan ka aimu, mida laadi elektroonilist musa kuulatakse Mul on Solo 100 kastid. Helmholzi resonaator on täielikult villaga täidetud, sest vähemaga kippus puitmajas kumisema. Aga ikka on "passi ullult".
                      lisasin msn..vbla tuleks külla..

agaa..mõtlen kui bassiosa miski Audese toodanguga täita?
                      ntc 2x 74w104-8 v 4...?
                      mida sa lohh vahid

Comment

kuna teema on suhteliselt sarnane, siis panen siia üles ühe huvitava kasti idee
                        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Working...
                        X