Teade

Collapse
No announcement yet.

Veel viimistlusest.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Veel viimistlusest.

Selline mure et lakk pole nii sile kui peaks/võiks.
    Kui mingi 2000 paberiga lihvida siis siledus tuleb aga seejärlel ka lakk tuuhm. Kas pole mingit poleerims pastat mööblilakile. Või sobivad ka kasutada autovärvi parandamiseks kasutatavad abrasiivpastad.?

Vs: Veel viimistlusest.

Millega laki peale kandsid?

Comment

Esmalt postitatud traktorist poolt
      Millega laki peale kandsid?
      Rulliga aga see ei jäänud nii hea, siis proovisin viimased kihid pintsliga, see nagu kohati jäi parem aga ebaühtlane.

Comment

Kui pintsliga lakkida siis läheb kindlasti kolm-neli kihti lakki. Enne viimast kihti teed vahelihvi, et tuhmiks läheb on normaalne, igal järgmisel vahelihvil see tuhmumine väheneb (sest lihvimise vajadus väheneb). Mina vaatan näppudega kas on veel lihvi vaja, silm kiidab heaks natuke liiga vara.
        Lakki peale kanda tuleks võimalikult kiiresti ja ühtlaselt, et voolamisi ei tekiks.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

No mul juba 6 kihti tehtud, ja igale kihile vahelihv tehtud.
          Egas midagi tuleb veel üks lihv teha ja siis uuesti rulliga laks ära panna.
          Saab mis saab, häirivad et tolmuterad kõige rohkem. Pinnad on ka suht suured sellepärast vast maru jama ühtlast tulemust saada ka.
          Aga ikkagi kas nii pole võimalik kuidagi et teed 2000 paberiga viimase lihvi ja siis mingi pastaga asi läikima lihvida ?
          Ühte odavat auto oma just proovisin et tegin 400 karedaks ja siis läikima saada, ei ole võimalik.

Comment

Ammustel aegadel puutusin kokku mööblitööstusega ja seal antei sellele (polüester) lakile viimane lihv masinatega, kus olid hirmkiirusel pöörlevad tekstiilharjad. Kas sinna mingit pastat ka pandi, ei tea. Aga see oli tööstuslik masstootmine. Ürita tekstiillihvharja ja mingit (ilma klaasipuruta) pastat.

Comment

värvipüstoliga ei saa kvaliteetsem?

Comment

Esmalt postitatud xxx107 poolt
                värvipüstoliga ei saa kvaliteetsem?

ei tea miks ta ei saa siis, kui oleks sellised asjad nagu korralik kamber, kompressor, ruumid kus neid asju teostada jne. Kodus omas garaažis tolmuses keskonnas, no ma ei tea võibolla ma ei oska teha kah siis.

Comment

Teed laki lihvimise ära ja viid mõne profi automaalri juurde. Ühel kallil mersul tehti näiteks 2 kihti lakki, vahelihvimine ja veel 2 kihti lakki. Sai piisavalt hea.
                  -

Comment

nagu süsinikkiudu viimistletakse, võid ju proovida peale lihvimist aerosoolakrüüliga üle laskmist, kivikaitsevahendiga vms
                    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Olen siin foorumis vähe käinud, aga leidsin huvitava teema, kus oskan ka kaasa rääkida.
                      Olen värvinud igasuguste värvidega mööblit, autosid ja mida iganes.Kui vajad kõrgläikega klaas-siledat pinda, siis muud võimalust, kui viimase kihi siledaks lihvimine ja pärast üle poleerimine, ei olegi olemas.Ja ainult püstoliga värvides, kuna rulliga ei saa pinda nii siledaks.
                      Pealmise kihi peaks silestama viimasena mitte alla 2000-se paberiga.Alustada võib ka 1200-ga, aga mitte väga julgelt ja samas jälgides värvi-laki pinda.Kõrgläike tegemiseks olen kaks korda lakkinud.Ehk siis esimene kiht, sinna peale teine kiht.Lasknud ära kuivada, uuesti karestanud ja sinna peale järgmised kaks kihti.Siis kuivada ja siis lihvinud ja poleerinud.Kaks korda lakkimise mõte on selles, et oleks piisav varu, mida pärast lihvida-poleerida.
                      Poleerimine on omaette kunst, et ideaalne jääks.Mul on kõik riistad selleks olemas ja olen kasutanud erinevaid pastasid ja olen jõudnud arusaamisele, et peab erineva abrasiivsusega pastadega tegema mitmes etapis, et väga hea saaks.Ja olenevalt lihvitava materjali(värvi-laki) omadustest sõltub poleermasina talla lubatud maksimum pöörlemiskiirus.Enamik materjale ei kannata välja pöördeid üle 2000 p/min.Samas sõltub see ka poleerpadja või karva diameetrist.Suurema diameetriga riistaga ei saa ka vahest üle 1600 pöörde minna.Kuna ma tean, kuidas seda teha ja mida karta, siis olen esimese korra tavaliselt 2200-ga lasknud.Ja samas peab detaili servades ja nurkades ettevaatlik olema.
                      Varsti tulevad mul uued kõlarid ja ma kavatsen need kõrgläikesse teha, siis oskan rohkem kaasa rääkida.Arvan, et alguses värvin, siis lakin, siis veel korra lakin ja siis lihvin ja poleerin.

Comment

No näed siis, ehk oskad ka siis mingeid näiteid ja viiteid jagada kust neid pastasid saab, see siledaks saamise teemaga on nii et ega seda võimalust enam mul ei ole. Küll aga võik asjal meeldiv läige vähemalt olla.

Comment

No nii täna siis proovisin seda poleerimist. Njaa aega see nõuab aga tulemus on päris äge. Lihvida küll enam eriti ei viitsi kuna see nii tüütavaks on juba muutunud aga ehk suudan ennast sundida ja küljed ning eesmise paneeli vähemalt ära teha.
                          Põhimõtteliselt mõtlen ise nii et lakikihte polegi eriti palju mõtet panna. Mingi 300 paberiga vahelihve ning siis viimane kiht mingi umbes 1500 maha ja ära poleerida peaks saama küllalt hea, mul asi konarlik kuna varem pole teinud. aga noh kõike on võimalik saada kui tahta.

Comment

Sattusin lugema ja panen pika hilinemisega kommentaari.
                            Ilu on vaataja silmades ja mõni arvab, et tema jaoks on väga ilus.Teine aga ütleb, et iluni on veel palju maad.
                            Mida ma sellega öelda tahtsin.Kui 300- se paberiga kallal käid ja siis 1500-ga, siis on väga vähe tõenäoline, et pinna ilusaks saab.Liivapaberi jäljed jäävad värvi sees pärast poleerimist näha.Õigemini nii saaks, kui lihvitava materjali(värvi või laki) paksus on väga suur.300 on isegi osade värvi alla karestamiseks jäme.Läikega pinna alla saab seda nii teha, et 300 ja sealt edasi 200-300se sammuga peenema poole, kuni vähemalt 1500-ni.See aga tähendab seda materjal peab paks olema, et oleks lihvimisruumi.

Reaalsuses tähendab see seda, et mina ei ole kunagi alla 800-se paberiga üldse alustanud poleerimise alust lihvi.Esimesega tulevad künkad maha.Teine paber 1000 võtab neid veel maha.Ise vaatan, mis pinnal toimub.Kui enam ei ole eriti lohkusid näha, siis lähen korra 1200 ja siis 1500 ja 2000.Nüüd olen ka viimast masinaga märjalt 3000-ga ka tegema hakanud.Läheb lihtsamalt- pärast võtab peenema pastaga kõrgläike üles ei pea enam jämedamaga alustama.

Kahju, et mu enda kõlarid veel valmis ei ole, siis saaks töö käiku üles panna.Mul on karbid valmis ja kõlarid mängivad juba aasta vist kodus, aga on kuna pealmise spooni kiht praguneb, siis lasen neil veel kuivada.Muidu on nii, et tulevad värvi sisse ka praod, kui alumine pind praguneb.

Comment

ma ütleks ka siin omadest kogemustets, et 300 pealt 1500 peale hüpates on vagude tõenäosus väga suur. 300-600-800-1000-1200/1500-2000 oleks õige järjekord. 3000 märjalt on loomulikult maitseasi, kuid olen näinud teatud toonidel(tumedamad) suurt vahet, seega soovitan küll. Lõpuks kõrgpoleer pastaga vaiksetel pööretel pind siledaks ja siis on peegel...
                              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Working...
                              X