Teade

Collapse
No announcement yet.

Veel viimistlusest.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Veel viimistlusest.

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
    katab hästi ja kiht peale saab ka suht paks...
    Seda mida ma kunagi kasutasin siis see oli ühekomponentne aga suht selline paks. Ja toona kandsin peale pintsliga, Kõlari peale enam pintsli või rulliga kanda ei tahaks.
    (Sadolini) tiksotroopset paksu mööblivärvi olen püstoli jaoks lahjendanud, tulemus ei kõlba eriti kuhugi, pind jääb pisut teraline ja matt, kuna värvi on lahuse sees juba pisut vähe, struktuur on rikutud, kiht on õhuke. Rulliga peale kandes saab sedasorti värv isegi parem.

Seesama Estonia2 seal ülemisel pildil oli mul üks suur katseobjekt, seal on vähemalt viis erinevat tehnoloogiat või baasainete vastasmõju katsetatud. Muuhulgas ka niisugune variant - paks mööblivärv pintsliga peale + lihv + lakk , ja see jäi sile ja läikiv ka ilma poleerimiseta.

Värv püstoliga peale kanda on ilmselt mugavam kui rulli ja pintsliga möllata. Arvan, et paksu ja "tiheda" katte saavutamiseks ei pea isegi olema autovärv, aga kihtide arvu pealt ei tohi kokku hoida, ja vahelihvimisest ei pääse ka.

Comment

No päris mööbli jaoks mõeldud ühekomponentse lakiga olen ka mässanud aga see jääb isegi 3 nädalat peale kuivamist veel vähe pehme tegelt. st erinevad jäljed jäävad suht kergelt sisse.

Comment

kumb variant siis eesmärgiks on-
        Kas selline laminaaditaoline (paks) kate nagu saepurumööblil, mis on enamasti mati pinnaga või pigem klaverilaki taoline pind, ka paksu kihiga ?

Need on täitsa võõrad teemad, ja on vist mõlemad kahekomponentse tehnoloogiaga. Paksu katte saavutamine ühe katmiskorraga eeldab alati kahte komponenti.
        Aga emailvärv+lakk annab ka tavatehnoloogiaga päris läikiva tulemuse

(kuigi päris kindel ei ole, kuidas seal tehtud on, ainult tagakülg natuke reedab)

Comment

Pigem klaverilaki taoiline. Värv juba ostetud tegelt ja ikka 2 komponentne jah. Kannatab üles poleerida kui vaja peaks olema tegelt

Comment

Working...
          X