Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarite ostmisel abi vaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: kõlarite ostmisel abi vaja

Esmalt postitatud widescreen poolt
    Oeh, võiks ise kah natuke vaeva näha ja googlet kasutada, 1. vaste: http://www.arvutid24.ee/kolarid/micr...0-speakers-677
    Seal ilusti kirjas Dimensions: 285x265x385 mm (DxWxH)

kus juures ei peagi guugeldama..arvutikeskuse lingil kõik olemas..
    vajutad lihtsalt täpsem info

info kõik olemas lihtsalt vaja see üles leida

Comment

Ok, ma siis vist võtan PRO1 ära.. Kuigi mulle ei meeldi see eraldi võim :S

Comment

Selle võimu saad nurga taha peita kui ei meeldi. Kuigi selle võimu tagab saab hiljem kasutada ka teisi kõlle.
        Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

By the way, mida see võim teeb üldse? Ma veits debiilik selles vallas.

Comment

Esmalt postitatud mictsekk poolt
            Ma veits debiilik selles vallas.
            ei vaidle yldse vastu

aga hea meelega ytlen et võim ehk võimendi teeb seda mida nimi ütleb: võimendab signaali sedavõrd, et kõlaritest kuulata saaks
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Täiendan siis: signaaliks on see muusika või midaiganes heli mida arvutist tuleb

Comment

Tähendab, kui võimendi ära võtan tagant, siis ei kuule midagi?

Comment

Helikaardist tuleb välja nõrk signaal, mis saadetakse võimendisse, mille järele ühendad kõlarid.

Ehk kui helikaardis on pisike võimendi, mis on võimeline tekitama heli näiteks kõrvaklappidesse, siis suurema valjuhääldi liigutamiseks on vaja palju tugevamat signaali.

Helikaardi väljund -> võimendi -> kõlarid

Aktiivkõlaritel on see võimendi lihtsalt kõlari korpusesse monteeritud, mis teeb kõlari välismõõdud suuremaks.

Comment

Esmalt postitatud j2nx poolt
                    Aktiivkõlaritel on see võimendi lihtsalt kõlari korpusesse monteeritud, mis teeb kõlari välismõõdud suuremaks.
                    Ja kõlarid ei mängi ühte moodi, erinev bass, heli...kuna kõlaruumi ehk siis kõlarikasti ruumala on väiksem tänu võimendile, mis moonutab ja nõrgestab heli.(kõlarikasti ülesanne on heli parandamine/võimendamine) Teine aga, kus võimu sees pole mängib laitmatult.(paremini, kui selles milles võimendi). Samuti olen tähele pannud, et elemendid(ümmargused asjakesed, mis liiguvad ja häält teevad) lähevad kiiremini läbi selles kõllis mille sees on võimendi. Kuna nende elementidele läheb lühem juhe ja tänu sellele jõuab neile suurem võimsus kohale.

Comment

ümmargused asjakesed, mis liiguvad ja häält teevad
                      I learn something everyday

Comment

Samuti olen tähele pannud, et elemendid(ümmargused asjakesed, mis liiguvad ja häält teevad) lähevad kiiremini läbi selles kõllis mille sees on võimendi. Kuna nende elementidele läheb lühem juhe ja tänu sellele jõuab neile suurem võimsus kohale.
                        Siit jõuame järeldusele: kasutagem alati võimalikult pikki ja peenikesi kõlarijuhtmeid!
                        Üldjuhul ei lähe midagi ise läbi. Ikka lastakse!

Ja kuhu on kadunud ilus eestikeelne sõna valjuhääldaja/hääldi!?

Comment

Esmalt postitatud Petz poolt
                          Siit jõuame järeldusele: kasutagem alati võimalikult pikki ja peenikesi kõlarijuhtmeid!
                          Üldjuhul ei lähe midagi ise läbi. Ikka lastakse!

Ja kuhu on kadunud ilus eestikeelne sõna valjuhääldaja/hääldi!?
                          Ma mainisin sõna element, mis samuti levinud sõna, mitte mingi x sõna.... Kui võimendi on kõlari kastis siis ALATI on lühemad juhtmed samas kastis olevatele elementidele, lühemas juhtmes on väiksemad kaod. Teisse kõlarisse läheb pikem juhe, kus suuremad kaod..sellest ka järeldus. Nendel millel eraldi võimendi lähevad sama pikad juhtmed, vähemalt ei teki siis kaod ja muutus nendes. Ja ma mainisin, et läheb ennem läbi. Ning loogiliselt ja enamasti lähevadki elemendid läbi, kui kuulata MAX VOL.

Comment

Working...
                          X