Teade

Collapse
No announcement yet.

abi kõlariehitusega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

abi kõlariehitusega

plaan siis siuke, et praegu teeb mul kodus muusikat aiwa JAX-T8 muusikakeskus, kuid tuli mõte, et võtan originaalkõlarite seest elemendid välja ja ehitan neile uued kastid. soovitavalt tornkõlarid.

kuna ise pole kõlarite teemaga väga tuttav, siis võiksite soovitada et milliste mõõtudega kasti peaks tegema ja millise asteusega kõlarid panema, et hästi mängiks.

ühes kõlaris on siis 3 woofri elementi, 1 mid ja 1 surroundi kõlar. need oleks vaja kuidagi ära paigutada kõlaritesse. kõige lihtsam oleks vist 3 woofrit kõige alla järjest panna ja mid ja surr. ülesse äärde. aga äkki oskab keegi midagi huvitavamat, paremat pakkuda?

originaal kõlarid näevad siukesed välja:Click image for larger version

Name:	kõllid.jpg
Views:	1
Size:	13,3 KB
ID:	873564

woofri diameeter=14cm
    tweetri kohta öeldud et horn tweeter
    muud inffi väga ei oska anda....võimsus on kirjas et 320w x2 music power ja 180w x2 RMS

ja mis kõige tähtsam, kui suur on võimalus, et kui uued kastid teen, hakkavad mu kõlarid paremini mängima?

EDIT: või teha hoopiski näiteks 4-st bassikast koosnev woofer ja lisaks teha 2 väiksemat kõlli, mis koosnevad ühest woofrist, surroundist ja tweeterist. või siis kõik 6 bassikat woofrisse panna ja surr. koos tweetriga väikestesse panna.
    viimati muutis kasutaja kapsas; 04 m 2009, 16:11.

Vs: abi kõlariehitusega

Nati segane tekst. Uute kastide ehitamisel parem heli ei pruugi tulla, kuna kastid on tootja poolt vägagi täpselt välja arvutatud. Kui tahad ikkagi põrandakõlle nendest teha, siis kasuta sama paksu materjali ja tee nii suur, et kasti ruumala ei oleks palju erinev orginaalist, vb nati suurem võib olla, aga mine tea...
    Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

Ära näpi: need elemendid on selle plastjuraka jaoks ja mingis muus kastis ei lähe nad paremaks. Jäta need kesk+kõrged kõlariteks ja ehita ÜKS subwoofer selle madalama otsa jaoks juurde: aktivfiltri ja oma võimendiga. Muidu raiskad aega ja vaeva.

Comment

selge, ei näpi
        tänud sellegipoolest.

Comment

Esmalt postitatud widescreen poolt
          Nati segane tekst. Uute kastide ehitamisel parem heli ei pruugi tulla, kuna kastid on tootja poolt vägagi täpselt välja arvutatud.
          Aga mina arvan, et selle "ufolaeva" mölarite konstrueerimisel pole midagi väga täpselt häälestatud - peaasi, et lihtne ja odav toota oleks ning 50 Hz peal muhk on - siis matsub ja on äge. Advan, et tegu on ca paarikümnevatiste väikese magneti (loe: körge Qts-ga) valjukatega, millele sobib ca 10 liitrit suletud kast per kärss. Vöi siis eksperimenteeri ja tee avatud kölalaud (OB). Kesksagedused viska ehk üldse eemale ning vaata, kas körgsagedusest asja saab - kahtlustan piezot, mille vöib ka üldjuhul eemale visata. Asemele pane nt. see (kastiga kölarite puhul peaks talle kindlasti tegema eraldi kambri, muidu löhuvad bassikad ta ära), filter lihtne 1. järku (googelda "crossover calculator").
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

no minumeelest ka nad võivad olla küll arvutanud, aga eriti ei usu et need kõlarid praegu maksimaalselt mängivad kui nad on kastides, mis on tehtud 5mm saepuru plaadist ja pooleldi plastikust.

kuna olen päris algaja, siis palun äkki räägid mis on Qts ja mis ta teeb?

ja ei saanud ikka päris täpselt aru mis sa mul teha soovitad

Comment

Working...
            X