Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlari juhtmete paksus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlari juhtmete paksus

Tere kaaskodanikud.
    Mul kui kõlarite osas suht võhikul tekkis selline küsimus, et mistõttu õigupoolest on nii, et tihti kritiseeritakse (vene) kõlarite liiga peeni juhtmeid kui kvalikteedi halvendajat. Ma saan aru, et peen juhe on (teoreetiline) lisatakistus kõlari ahelas ja seetõttu tuleb ehk veidi volüümi juurde keerata.
    Mitme ribaliste kõlarite puhul on ka see loogiline, et peente juhtmete korral on bassid natuke nõrgemad, kuna madalate element võtab põhilise osa voolust ja kõrgete/keskmiste puhul ei mõjuta juhtme takistus niiväga. Või on asjasse segatud ka mingisugused moonutused/värgid?
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: Kõlari juhtmete paksus

Esiteks sellest on juttu olnud, saad otsingut kasutada ja teiseks oled sa asja juba sisuliselt lahendanud vormistades küsimused nii et nad olid tõesed. Ma pole aga ka mingi audiofiil ja kuulan nii koledat muusikat et seda ei saagi nautida. Kindlasti keegi leiab et ussiõliga määritud juhtmed on veel paremad, nii et kui raha on siis võid kohe nende peale minna.
    Condemn the hive.

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
      mistõttu õigupoolest on nii, et tihti kritiseeritakse (vene) kõlarite liiga peeni juhtmeid kui kvalikteedi halvendajat. Ma saan aru, et peen juhe on (teoreetiline) lisatakistus kõlari ahelas
      Nii ongi. Nagu veetoru: mida jämedam, seda rohkem mahub läbi. Amprid armastavad vaske. Mittelineaarseid moonutusi ei lisandu. Spektri moonutusi võib teoreetiliselt veidi lisanduda, aga kelle kõrv neid eristab?
      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

ei ole see asi tegelikkuses midagi nii hull, et mida jämedam seda parem. nagu ma sain aru need siis mingid toakõlarid? kui jah siis sinna piisab täiesti 2,5 ruudusest vaskkiud juhtmest. lihtne arvutus ja saadki teada kui jämedat tarvis.

.................juhipikkus
        R=Eritakistus--------------
        .................juhiristlõikepindala

VÕI

võta tester näppu.

vabandan kehva valemi eest!

Comment

Jälle mingi möla vastuste asemel.

Aga küsijale vastame nii:
          Juhtme takistus on halb:
          * muudab filtri lõikesagedusi
          * halvendab dampingut

Mina tean vähemalt kahte juhtumit kui 1mm2 juhe tappis 300W bassikastid. Just dampingu halvenemise ja filtrite "metsajooksmise" tõttu.

Toakõlaritele pane 2.5mm2 ja on hea küll. Kui on mingid päris väiksed kastid, pane 1.5mm2.

Comment

Tänud vastajatele! Leidsin netist ka kinnitust jah, et see mingi "damping" rikub ikka peamiselt asja ära - paneb membraani rohkem ebamääraselt loperdama, kui õiget sagedust esitama, nagu ma aru sain.

Mul hetkel on kasutusel vanad head 4x Estonia 35AC-021 kõlarid... mis juhet kastide ja võimendite vahele oleks mõtet panna ja mis juhtmed kastide sisse?
            Võimendi juhtmetel võiks olla ehk kerge varu ka, kui kunagi vaja võimsamad järgi ühendada.
            Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
            Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Working...
            X